Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Γερμανικό Δικαστήριο Αποφαίνεται, Α Ν Τ Ι Σ Υ Ν Τ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Ο τό Απαγορευτικό (Lockdown): «Καταστροφικά λανθασμένο»... (ΤΟ ΠΙΑΣΕΣ mister Koulis?)


23 Ιανουαρίου 2021 Δείτε το άρθρο του Dawn Lester εδώ: https://tinyurl.com/y2qtdszg [1]

Ένα γερμανικό περιφερειακό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το αυστηρό Απαγορευτικό, που επέβαλε η κυβέρνηση του κεντρικού κράτους της Θουριγγίας (Thuringia) την περασμένη άνοιξη, είναι αντισυνταγματικό, και αθώωσε ένα άτομο που κατηγορούνταν για παραβίαση του.



Μια απλή υπόθεση για έναν άντρα που παραβίασε τους  αυστηρούς γερμανικούς νόμους του Απαγορευτικού, γιορτάζοντας τα γενέθλια του με τους φίλους του κατέληξε σε μια απόφαση που τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν ως «πολιτικά εκρηκτική».

Επαρχιακό δικαστήριο στην πόλη της Βαϊμάρης (Weimar) δεν αθώωσε μόνο τον κατηγορούμενο, αλλά αποφάνθηκε επίσης ότι οι ίδιες οι κρατικές αρχές παραβίασαν τον βασικό νόμο της Γερμανίας.

Το εαρινό Απαγορευτικό της Θουριγγίας ήταν μια «καταστροφικά λανθασμένη πολιτική απόφαση με δραματικές συνέπειες για σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής των ανθρώπων», δήλωσε το δικαστήριο, αιτιολογώντας την απόφασή του.

Καταδίκασε ιδιαίτερα τον κανονισμό που περιορίζει τις ιδιωτικές συγκεντρώσεις στα μέλη ενός νοικοκυριού και ενός ατόμου εκτός αυτού.

Ήταν αυτός ο κανονισμός που παραβίασε ένας ντόπιος, διοργανώνοντας ένα πάρτι στο οποίο συμμετείχαν επτά φίλοι του.

Ωστόσο, ο δικαστής είπε ότι η ίδια η περιφερειακή κυβέρνηση παραβίασε την «απαραβίαστα εγγυημένη ανθρώπινη αξιοπρέπεια» που κατοχυρώθηκε κατ’αρχήν με το άρθρο 1 του γερμανικού βασικού νόμου, επιβάλλοντας τέτοιους περιορισμούς.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η κυβέρνηση δεν διέθετε επαρκείς νομικούς λόγους για να επιβάλει τους περιορισμούς, δεδομένου ότι δεν υπήρχε «επιδημική κατάσταση εθνικής σημασίας» εκείνη την εποχή και το σύστημα υγείας δεν κινδύνευε να καταρρεύσει, καθώς το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) ανέφερε ότι ο αριθμός αναπαραγωγής Rt της Covid-19 είχε πέσει κάτω από το 1.

Ο δικαστής έκρινε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση δεν είχε κανένα δικαίωμα να θεσπίσει τέτοια εκτεταμένα μέτρα καθόσον εναπόκειται στους νομοθέτες να το πράξουν.

Το Απαγορευτικό που επιβλήθηκε στη Θουριγγία αντιπροσώπευε «τους πιο περιεκτικούς και εκτεταμένους περιορισμούς στα θεμελιώδη δικαιώματα στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας», δήλωσε το δικαστήριο, ενώ χαρακτήρισε τα μέτρα επίθεση στα «θεμέλια της κοινωνίας μας» που ήταν «δυσανάλογα».

Η απόφαση, ωστόσο, επηρεάζει μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση, στην οποία ο εναγόμενος αθωώθηκε και απαλλάχθηκε από την υποχρέωση καταβολής του προστίμου 200 € (243 $).

Όσον αφορά γενικές εκτιμήσεις, η απόφαση δεν είναι νομικά δεσμευτική, αν και κάθε γερμανικό δικαστήριο μπορεί να εκδώσει απόφαση σχετικά με τη συνταγματικότητα διατάξεων που εκδίδονται από οποιαδήποτε άλλη αρχή εκτός από το Bundestag ή το Landtag (περιφερειακό κοινοβούλιο).

Ωστόσο, η απόφαση προκάλεσε μεγάλη αναταραχή μεταξύ ορισμένων αξιωματούχων και τοπικών μέσων ενημέρωσης, καθώς η Γερμανία έχει επί του παρόντος ένα παρόμοιο αυστηρό Απαγορευτικό που επιβλήθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση το Νοέμβριο και επανειλημμένα επεκτάθηκε και αυστηροποιήθηκε από τότε.

Αυτή την εβδομάδα, το υπουργικό συμβούλιο της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ παρέτεινε τον περιορισμό μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο περιφερειακός εισαγγελέας της Θουριγγίας υπέβαλε ήδη έφεση κατά της δικαστικής απόφασης που εκδόθηκε την Τετάρτη ζητώντας να επανεξεταστεί και πιθανώς να ανατραπεί με την υπόθεση να παραδίδεται σε άλλον δικαστή. Η απόφαση πρέπει να «επανεξεταστεί για να αναπτυχθεί περαιτέρω ο νόμος και να διασφαλιστεί η ενοποιημένη δικαιοδοσία» όσον αφορά το Απαγορευτικό και την παραβίασή του, δήλωσε εκπρόσωπος του εισαγγελέα Hannes Gruenseisen στα τοπικά ΜΜΕ.

Το Απαγορευτικό (Lockdown) υπήρξε αμφισβητούμενο θέμα στη Γερμανία, καθώς το έθνος βίωσε επανειλημμένες διαμαρτυρίες ενάντια στο μέτρο αυτό, σε διάφορες πόλεις κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα 2020.

Σε κάποιο σημείο, οι διαδηλωτές συνέκριναν ακόμη και τον αγώνα τους με την αντιναζιστική αντίσταση, προκαλώντας μια οργισμένη επίπληξη από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Heiko Maas.

Πηγή: RT.com

---------------------------

Δικτυογραφία:

[1].-- German Court Declares Lockdown is UNCONSTITUTIONAL: ‘Catastrophically Wrong’

https://humansarefree.com/2021/01/german-court-declares-lockdown-is-unconstitutional-catastrophically-wrong.html


https://scripta---manent.blogspot.com/2021/01/lockdown_24.html


2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ . ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΠΑΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ , ΟΧΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΩΛΟΧΑΝΙΣΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!