Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

100 ειδικοί τάσσονται ΚΑΤΑ της προωθήσεως του 'Instagram' για παιδιά κάτω των 13 ετών! ΑΚΟΥΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ; ΣΙΓΟΥΡΑ ;

 


100 ειδικοί τάσσονται κατά της προωθήσεως του 'Instagram' γιά παιδιά κάτω των 13 ετών....

ένας διεθνής συνασπισμός, περίπου 100 ομάδων υπεράσπισης και ειδικών στην ανάπτυξη των παιδιών, υποστηρίζουν ότι προωθώντας το Instagram σε παιδιά κάτω των 13 ετών θα εκμεταλλευτεί τα παιδιά με ποικίλους τρόπους, θέτοντας την υγεία και ασφάλειά τους σε κίνδυνο.τον Μάρτιο, το Instagram ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για παιδιά κάτω των 13 ετών, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά το Instagram "με ασφάλεια". (!!! την είδαμε...)

οι ειδικοί και οι ομάδες καταναλωτών με επιστολή τους στον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook mark zuckerberg επέκριναν την κίνηση αυτή, δηλώνοντας ότι αποτελεί πρόκληση της ιδιωτικότητας και της υγείας των παιδιών, καθώς εκείνα δεν είναι αναπτυξιακά εξοπλισμένα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις κατά την περιήγησή τους στην πλατφόρμα.

επίσης, στην επιστολή τους αναφέρονται στο μακρύ ιστορικό εκμετάλλευσης των νέων που έχει το fb και καθιστά ακατάλληλη την εταιρεία ως θεματοφύλακα των προσωπικών δεδομένων, φωτογραφιών και μηνυμάτων των παιδιών.

συνεχίζοντας, αναφέρονται στο σοβαρό ζήτημα της διαρροής προσωπικών δεδομένων για τα οποία η εταιρεία δεν έχει κάνει κάτι για να μην επαναληφθεί και μάλιστα επισημαίνουν ότι τα στοιχεία εκατομμυρίων εφήβων-χρηστών του fb προωθούνται σε εταιρείες μάρκετινγκ.

η επιστολή αναφέρεται εκτενώς και σε 20 μελέτες σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, όπως οι κίνδυνοι υγείας (προβλήματα ύπνου, κατάθλιψης, αύξηση των αυτοκτονιών), ο κίνδυνος του εκφοβισμού, η σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση, ιδιαίτερα σε κορίτσια που δηλώνουν ότι πιέζονται να δημοσιεύσουν τολμηρές selfies κλπ.

τελειώνοντας η επιστολή κάνει λόγο και ένα ιδιαιτέρως ανησυχητικό ζήτημα ασφάλειας: το 2019, εξαιτίας ενός ελαττώματος στην εφαρμογή, το Messenger Kids επέτρεψε στα παιδιά να συνομιλήσουν με αγνώστους, παρακάμπτοντας το γονικό έλεγχο. (!!)

περισσότερα στο:

100 Experts Tell Facebook: Don’t Launch Instagram for Kids Under 13

Ε Δ Ω !

https://childrenshealthdefense.org/defender/facebook-instagram-children/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=fec62f60-50d8-499d-bfc9-06399dd6b15d

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!