Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΑΚΟΥΣΤΕ ! Η Δανία προσφέρει περίπου 25.000 ευρώ (!!!) σε κάθε πρόσφυγα, που θά εγκαταλείψει εθελοντικά τήν Δανία!

 

Δανία: 

Αρχίζουν οι EΠΙΣΤΡΟΦΕΣ προσφύγων 

στήν Συρία!


.







Η Δανία αποφάσισε πως ΔΕΝ θα εκδοθούν νέες άδειες παραμονής σε πρόσφυγες από τήν Συρία, ειδικά από περιοχές που δεν θεωρούνται εμπόλεμες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW στους Σύριους από τήν Δαμασκό δεν θα ανανεωθεί το καθεστώς πρόσφυγος και θα πρέπει να επιστρέψουν στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Guardian τουλάχιστον 189 πρόσφυγες από την περιοχή της Δαμασκού έχουν ειδοποιηθεί μέσω 'e-mail' μέχρις στιγμής, ενώ εξετάζεται το καθεστώς ασυλίας τουλάχιστον 500 Σύριων από την περιοχή της Δαμασκού. 
Τουλάχιστον 30 Σύριοι που άσκησαν έφεση στην απόφαση για απέλαση, δεν δικαιώθηκαν.

Από το καλοκαίρι του 2020 η κυβέρνηση της Δανίας ανανέωσε το καθεστώς για τήν Δαμασκό σε ασφαλή περιοχή, με αποτέλεσμα για εκατοντάδες Σύριους που προέρχονται από την περιοχή, οι άδειες παραμονής να έχουν ανακληθεί ή να μην ανανεώνονται.

Διάφορες οργανώσεις, αριστερά κόμματα και ακτιβιστές διαμαρτύρονται για την απόφαση της Δανίας, υποστηρίζοντας πως το ότι δεν γίνονται μάχες στήν Δαμασκό δεν σημαίνει πως η περιοχή είναι ασφαλής.

Η Δανία, δεν συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Συρίας και δεν έχει ανοίξει την πρεσβεία της στη Δαμασκό για λόγους ασφαλείας. 

Με αυτό το επιχείρημα γίνονται οι διαμαρτυρίες για τις επικείμενες απελάσεις των Σύριων προσφύγων, οι οποίες δεν μπορούν να επιβληθούν. 
Όσοι Σύριοι δεν έχουν πλέον άδεια παραμονής στη χώρα και δεν επαναπατρίζονται εθελοντικά, καταλήγουν σε στρατόπεδα απέλασης.

Αυτό που έχει γίνει αντιληπτό είναι πως υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση των ανδρών, των ηλικιωμένων και των γυναικών στο θέμα της ανανέωσης, ή όχι της άδειας παραμονής στη Δανία. 

Στους άνδρες, γενικά, υπάρχει ελαστικότητα, καθώς κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν λιποτάκτες εάν επιστρέψουν στη Συρία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Αντίθετα, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι δεν κινδυνεύουν, οπότε είναι πιο εύκολη η απέλασή τους από τη Δανία.

Στήν Δανία των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων, ζουν 500.000 μετανάστες, εκ των οποίων οι 35.000 είναι από τη Συρία. 

Η Δανία προσφέρει περίπου 25.000 ευρώ (!!!) σε κάθε πρόσφυγα που εγκαταλείψει εθελοντικά τήν Δανία. 

Η κυβέρνηση προσπαθεί με χρήση σκληρής ρητορικής να αποτρέψει τούς πρόσφυγες να αναζητήσουν προστασία στήν Δανία. 

Μέχρι στιγμής, 137 Σύριοι έκαναν χρήση αυτού του ευεργετήματος....

Πηγή: Cosmostatus

2 σχόλια:

  1. θα τα τσεπώσουν και θα έρθουν στο Ελλάντα Paradise Beach

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς που θα βρουν καλύτερο καταφύγιο λαθρομεταναστών.......

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!