Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Σ τ ο χ ο π ο ι ο ύ ν τόν Ορθόδοξο μοναχισμό στό Κοσσυφοπέδιο!Στήν στοχοποίηση γιά ακόμη μία φορά προχώρησαν της ιστορικής Μονής Βισόκι Ντέτσανι, προχώρησαν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με σκοπό να πλήξουν την αδελφότητα και τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Σάββα Τζάντζιτς καθώς και το Πατριαρχείο της Σερβίας.


Με ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο καταδικάζει αυτές τις στοχευμένες, όπως τις χαρακτήρισε, επιθέσεις στο ιερό του Βισόκι Ντέτσανι που προσπαθούν να θέσουν σε κίνδυνο την παρουσία της αδελφότητος και ως εκ τούτου τον μοναχισμό και τα ορθόδοξα ιερά και τον σερβικό πληθυσμό στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

«Τονίζουμε για άλλη μια φορά και επαναλαμβάνουμε με υπερηφάνεια, ότι το μοναστήρι του Βισόκι Ντέτσανι με τον ηγούμενο και την αδελφικότητά του σε όλη την ιστορία του, και ειδικά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, ήταν καταφύγιο για πολλά θύματα, ανεξαρτήτως θρησκείας και έθνους. 

Ως εκ τούτου, εξυπηρετούν με υπερηφάνεια όχι μόνο την επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης, αλλά και ολόκληρη τη σερβική εκκλησία», καταλήγει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Σερβίας.


http://ellinonea.blogspot.com/2021/04/blog-post_45.html

1 σχόλιο:

  1. Σεβαστε διαχειριστα του site , αναγνώστες και αναγνωστριες του άρθρου , μετά τη ρ ι ψ η των "A v θ ρ ω π ι σ τ ι κ ω ν" B o μ β ω ν ήταν η σειρά της A π ο σ χ ι σ η ς - A v ε ξ α ρ τ η τ ο π ο ι η σ η ς , α λ λ α πως αλλιώς θ'αποδεικνυαν ότι είναι T υ χ ο δ ι ω κ τ ε ς και g a n g s t e r s ? T ι το Aναπάντεχο αν υπονομεύουν τον Oρθοδοξο μοναχισμο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!