Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Ασφυκτιούμε ανάμεσα σε ανθρώπους, που πιστεύουν ότι έχουν .....α π ό λ υ τ ο δίκιο...

 



"Ο άνθρωπος είναι το μόνο πλάσμα που αρνείται να είναι αυτό που είναι.... 
...ζούμε στόν κόσμο του αφηρημένου, τόν κόσμο των γραφείων καί των μηχανών, των απόλυτων ιδεών καί του δύσκαμπτου μεσσιανισμού. 

Ασφυκτιούμε ανάμεσα σε ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχουν απόλυτο δίκιο, είτε πρόκειται για τη μηχανή τους, είτε για τις ιδέες τους.

Και, για όλους εκείνους που ζουν μόνο μέ τόν διάλογο και τη φιλία των ανθρώπων, τούτη η σιωπή είναι το τέλος του κόσμου ".



Albert Camus , ('Νόμπελ' Λογοτεχνίας / 1957) "Ο επαναστατημένος άνθρωπος"

https://proskynitis.blogspot.com/2021/04/blog-post_15.html

3 σχόλια:

  1. ο διάλογος και η φιλία θα δοκιμαστούν πολύ. θα γνωρίσουμε πλευρές των "φίλων" και γνωστών που δεν τις φανταζόμασταν.
    όσοι παραμείνουμε ελεύθεροι και ανυπότακτοι στα σχέδια εξόντωσής μας, θα προκαλέσουμε τον φθόνο. "φίλοι" που δεν θέλησαν να ακούσουν και έκαναν το λάθος να γίνουν τραγικά πειραματόζωα, διψούν να σε δουν μαζί στη μοίρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΝΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΑΝ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΔΕΝΔΙΑΣ,,ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ,, ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!