Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

13 ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΑ μ α θ ή μ α τ α, Α Π Ο Θ Η Κ Ε Υ Σ Ε Ω Σ τροφίμων, από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο!.... ( Η ΓΝΩΣΙΣ είναι πάντα ΔΥΝΑΜΙΣ! Καί οι καιροί 'ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ' ! )

 13 Useful food storage lessons from 'World War II' !


Υπάρχουν πολλά μαθήματα που πρέπει να ληφθούν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ειδικά για τους preppers που θέλουν να μάθουν, πώς να αποθηκεύουν προμήθειες τροφίμων προτού ξεσπάσει το χάος.



Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι άνθρωποι έπρεπε να επιβιώσουν με σιτηρέσια πολέμου, γεγονός που δυσκόλευε τη διατροφή μιας μεγάλης οικογένειας, ειδικά αν είχατε έναν προϋπολογισμό. 

Στην Αμερική, η κυβέρνηση άρχισε να μεριμνά για ορισμένα τρόφιμα, όπως ζάχαρη, καφές, γαλακτοκομικά, αποξηραμένα φρούτα, μαρμελάδες, ζελέ, λαρδί, κρέας και λάδι.

Ωστόσο, παρά τις δύσκολες στιγμές, οι άνθρωποι άντεξαν και τα παραδείγματά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διδάξουν στους σύγχρονους preppers ένα μάθημα επιβίωσης. (h/t στο FoodStorageMoms.com )




Ακολουθούν 13 μαθήματα αποθήκευσης τροφίμων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που εξακολουθούν να είναι χρήσιμα για τους σύγχρονους preppers.


ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ Ο,ΤΙ ΤΡΩΤΕ, ΤΡΩΤΕ Ο,ΤΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ

Αποθηκεύστε διάφορα τρόφιμα που απολαμβάνει η οικογένειά σας. 

Αυτό σας βοηθά να διασφαλίσετε ότι όταν ξεσπάσει το χάος και εσείς πρέπει να παραμείνετε στο σπίτι για εβδομάδες ή μήνες, θα φάτε τις προμήθειες σας και το φαγητό δεν θα χαλάσει στο ψυγείο.

Μην αποθηκεύετε μόνο τα αγαπημένα σας τρόφιμα, βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε εφοδιαστεί με τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ώστε να λαμβάνετε τη διατροφή που χρειάζεται το σώμα σας. 

Προμηθευτείτε θρεπτικά προϊόντα όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ψάρια και άπαχο κρέας.


ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

Μπορείτε να συντάξετε ένα πρόγραμμα γευμάτων ενώ κάνετε μια απογραφή των προμηθειών σας, ώστε να γνωρίζετε ποιά συστατικά είναι διαθέσιμα για ορισμένα πιάτα. 

Αυτό εξασφαλίζει επίσης ότι έχετε αρκετό φαγητό για να διαρκέσει και ότι δεν τρώτε το ίδιο πράγμα κάθε μέρα.



Καθώς κάνετε το διατροφικό σας πρόγραμμα, συμπεριλάβετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και θερμίδες, ώστε να μπορείτε να συντηρείτε τον εαυτό σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΟΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Τα περισσότερα κουτιά έχουν ετικέτες που λένε ότι συνιστάτε η διάρκεια ζωής τους περίπου δύο έως πέντε χρόνια, αλλά αν τα αποθηκεύσετε σωστά, μπορεί να κρατήσουν ακόμη περισσότερο.

Εάν σκοπεύετε να προμηθευτείτε κονσέρβες, αναζητήστε εκπτώσεις στην περιοχή σας. Προμηθευτείτε τρόφιμα και άλλα, όπως προϊόντα οικιακής χρήσης.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Κατά τήν διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι πολίτες έμαθαν ότι δεν μπορούν πάντα να βασίζονται στα καταστήματα και την κυβέρνηση για τα τρόφιμα και τις προμήθειες που χρειάζονταν. 

Αν θέλετε να εξασφαλίσετε την οικογένειά σας, να είστε πιο αυτάρκεις δημιουργώντας έναν κήπο στο σπίτι.

Και αν δεν έχετε πολύ χώρο, μπορείτε ακόμα να ξεκινήσετε έναν κήπο με κοντέινερ σε ένα διαμέρισμα ή να φυτέψετε καλλιέργειες σε υπερυψωμένα παρτέρια.





ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΔΡΟΣΕΡΟ, ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΕΡΟΣ

Όταν αποθηκεύετε τα τρόφιμα σας, κρατήστε τα προμήθειά σας σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για να διατηρήσετε την ποιότητά τους και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους. 

Αυτό είναι σημαντικό γιατί τα τρόφιμα που αποθηκεύονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες ή υγρά περιβάλλοντα μπορούν να αλλοιωθούν πολύ πιο γρήγορα.

Τα τρόφιμα που αποθηκεύονται σε αεροστεγή δοχεία και διατηρούνται σε δροσερό, ξηρό μέρος θα διαρκέσουν για πολλούς μήνες ή και χρόνια. (Σχετικά: Συμβουλές αποθήκευσης τροφίμων: 6 παραδοσιακές τεχνικές συντήρησης αυγών.)


ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Όταν αποθηκεύετε τρόφιμα, πρέπει να κρατάτε μακριά το οξυγόνο και την υγρασία γιατί αυτά μπορεί να προκαλέσουν αλλοίωση των τροφίμων.

Αποθηκεύστε το αλεύρι σε στιβαρά μεταλλικά δοχεία ή σφραγισμένα δοχεία με απορροφητές οξυγόνου για να κρατήσετε έξω τα έντομα, όπως οι μύκητες. 

Τα φασόλια , τα ζυμαρικά και το ρύζι πρέπει επίσης να φυλάσσονται σε αεροστεγή δοχεία. 

Αποθηκεύστε τα αποξηραμένα τρόφιμα σε σακούλες Mylar και στήν συνέχεια, κρατήστε τις σακκούλες σε σφραγισμένα δοχεία.


ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Να γράφετε πάντα στα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων το περιεχόμενο και την ημερομηνία συσκευασίας του τροφίμου, για να παρακολουθείτε πόσο καιρό έχει αποθηκευτεί το φαγητό.

Θα πρέπει επίσης να εναλλάσσετε τακτικά την προμήθεια τροφής σας για να μην χαλάσει. Χρησιμοποιήστε πρώτα τα πιο παλιά τρόφιμα και μετά αντικαταστήστε τα με νέες προμήθειες αφού τα χρησιμοποιήσετε. 

Αυτό βοηθά να διατηρείτε φρέσκια ​​την αποθήκευση των τροφίμων σας και αποτρέπει τη σπατάλη τροφίμων.


ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ

Μην αποθηκεύετε όλα τα τρόφιμά σας σε ένα μέρος. Αυτό σας εξασφαλίζει ότι όταν συμβεί το κακό και το απόθεμά σας δεν είναι προσβάσιμο, μπορείτε να προμηθευτείτε φαγητό σε άλλη τοποθεσία


ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Εάν έχετε απόθεμα επιβίωσης, κρατήστε μυστική την τοποθεσία του. Εάν οι άλλοι γνωρίζουν ότι έχετε φαγητό, μπορεί να προσπαθήσουν να σας το πάρουν όταν τελειώσει η προμήθεια τους.

Κρατήστε το φαγητό σας σε ένα ασφαλές μέρος, όπου είναι δύσκολο να το εντοπίσουν για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τήν διάταξη του σπιτιού σας.


ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΗ

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι άνθρωποι έμεναν χωρίς φαγητό για ημέρες κάθε φορά. 

Εάν τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, μπορεί να χρειαστεί να πορευτείτε χωρίς τόσο πολύ φαγητό, όσο έχετε συνηθίσει.

Εάν συμβεί αυτό, θα χαρείτε να έχετε εφοδιαστεί με μη εδώδιμα είδη, όπως νερό, φακούς και μπαταρίες, ώστε να μπορείτε να επιβιώσετε για όσο το δυνατόν περισσότερο.


ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

Όταν χτυπήσει η καταστροφή, θα χρειαστείτε και άλλες προμήθειες εκτός από φαγητό και πόσιμο νερό.

Αφιερώστε χώρο στην αποθήκη σας για άλλα απαραίτητα, όπως είδη καθαρισμού, τροφές για κατοικίδια και συνταγογραφούμενα φάρμακα. 

Αν συμβεί κάτι και δεν μπορείτε να φύγετε από το σπίτι σας, θα χαρείτε να έχετε επιπλέον προμήθειες.


ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ

Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, άλλα είδη όπως η βενζίνη και τα ελαστικά διανέμονταν επίσης με δελτίο.

Εάν έχετε μεγάλη οικογένεια, προμηθευτείτε άλλες προμήθειες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανταλλάξετε, όπως αλκοόλ, ρούχα, εργαλεία και δεξιότητες όπως η ξυλουργική, ή το πλέξιμο.


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΣΑΚΟΥΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ('κιτ' 72 ωρών)

Μπορεί να χρειαστεί να φύγετε, ή να εκκενώσετε. Εάν συμβεί αυτό, όλα τα μέλη της οικογένειας θα χρειαστούν έναν τέτοιο σάκκο.

Αυτός θα περιλαμβάνει αρκετό φαγητό και προμήθειες που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε για 72 ώρες, δηλ. προμήθειες όπως μη αλλοιώσιμα τρόφιμα, πόσιμο νερό, φακό και ένα βασικό κουτί πρώτων βοηθειών. Προετοιμάστε από έναν σάκκο για όλα τα μέλη της οικογένειας προτού συμβεί κάτι.

Προτού τα πράγματα πάνε κατά @ιαόλου, εφοδιαστείτε με τρόφιμα και προμήθειες, ώστε να μπορείτε να ταΐσετε την οικογένειά σας.


Επισκεφτείτε το Preparedness.news για περισσότερες συμβουλές προετοιμασίας.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για μερικές συμβουλές χαμηλού κόστους αποθήκευσης τροφίμων.

(βίντεο: 5:57)

Το βίντεο αυτό είναι από το κανάλι SHTFPrepping101 στο Brighteon.com

Περισσότερες σχετικές ιστορίες:

5 μαθήματα αποθήκευσης τροφίμων από τον Β' ΠΠ.

Συμβουλές αποθήκευσης τροφίμων: αποθηκεύσε τρόφιμα σε κουβάδες μεγάλης χωρητικότητας

Συμβουλές αποθήκευσης τροφίμων: Αποθηκεύστε τρόφιμα χρησιμοποιώντας κουβάδες με καπάκι.

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

FoodStorageMoms.com

NPS.gov

Brighteon.com

https://www.newstarget.com/2022-03-31-13-useful-food-storage-lessons-wwii.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!