Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Άγιο Όρος Ι.Μ. Χιλανδαρίου : Εντός τρίπτυχης σταυροθήκης βρίσκεται κρυστάλλινος Σταυρός που περιέχει Αίμα Χριστού από τον Γολγοθά, τρεις ιερές άκανθες από τον Ακάνθινο Στέφανο, καθώς και τμήμα από τα σπάργανα του Χριστού!

 


Τα κειμήλια προέρχονται από τα Ιεροσόλυμα καί ανήκαν στόν Όσιο Σάββα της Σερβίας, κτήτορος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους.


Σύμφωνα όμως με το βιβλίο του Anatole Frolow: La relique de la Vraie Croix. Recherches sur le développement d’un culte (= Το λείψανον του Αληθούς Σταυρού. Έρευνες επί της εξελίξεως μίας λατρείας), στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους αποθησαυρίζεται σταυροθήκη Τιμίου Ξύλου που ανήκε κάποτε στους Σέρβους βασιλείς και η οποία περιέχει εντός θηκών και τα ακόλουθα λείψανα: αίματος Χριστού, του ακάνθινου στέφανου, της ράβδου (;), χώματος Γολγοθά, σπαργάνων του μικρού Ιησού, από τα δώρα των Μάγων, του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Βαρβάρας και της ακαταφλέκτου βάτου.

https://www.ekklisiaonline.gr/ekklisiaonline/ema-christou-stin-iera-moni-chilandariou-agiou-orous-2/

https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2022/04/blog-post_51.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!