Σάββατο 9 Απριλίου 2022

"ΠΡΑΣΙΝΗ" ΡΥΠΑΝΣΗ: ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟ Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣEΩΣ Α Π Ο Β Λ Η Τ Ω Ν, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ!

ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΜΑΣΗΤΗ, ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΚΑΛΑ" ΚΑΙ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ"  

Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ι Κ Α  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ; 

Green pollution: UK must act immediately to prevent a huge waste management problem, caused by electric car batteries!

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης αποβλήτων στο μέλλον, αν δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση για τη μείωση των αποβλήτων από τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό 'Nature'.



Σε μια ανασκόπηση των τρεχουσών προσπαθειών ανακύκλωσης μπαταριών, μια ομάδα με επικεφαλής τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Birmingham ανέφερε ότι η βρετανική κυβέρνηση και η βιομηχανία πρέπει να δράσουν τώρα για να καλύψουν τις μελλοντικές ανάγκες ανακύκλωσης. 

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ενώ τα ηλεκτρικά οχήματα προσφέρουν μια λύση για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου (LIBs) που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία αυτών των αυτοκινήτων αποτελούν τεράστιο πρόβλημα εξ αιτίας των αποβλήτων που παράγουν.

Ως εκ τούτου, οι ερευνητές υπογράμμισαν τη σημασία της ανάπτυξης μιας ισχυρής υποδομής ανακύκλωσης, ώστε να αποτραπεί ο όγκος των αποβλήτων από μπαταρίες στο μέλλον.


ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Το πρόβλημα που συνιστούν τα απόβλητα των μπαταριών ιόντων λιθίου LIB είναι ήδη σημαντικό και πρόκειται να αυξηθεί, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα. 


Με βάση το ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πωλήθηκαν το 2017, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι θα παραχθούν 250.000 τόννοι (!!!!!!!!!!!!!!) μη επεξεργασμένων απορριμμάτων μπαταριών ιόντων λιθίου LIB όταν αυτά τα οχήματα φτάσουν στο "τέλος της ζωής τους".

"Η ηλεκτροκίνηση μόλις 2% του τρέχοντος παγκόσμιου στόλου αυτοκινήτων θα αντιπροσώπευε μια σειρά αυτοκινήτων που θα μπορούσε να εκτείνεται γύρω από την περιφέρεια της Γης – περίπου 140 εκατομμύρια οχήματα", δήλωσε Andrew Abbott ένας από τους συγγραφείς της έρευνας, του Πανεπιστημίου του Leicester.

Ο Abbott πρόσθεσε ότι οι χώροι υγειονομικής ταφής δεν θα επαρκούν για τη σωστή διάθεση των αποβλήτων LIB. 

Η πιο βιώσιμη λύση είναι η ανακύκλωση των μπαταριών. 

Αυτό, σύμφωνα με τον Abbot, μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως βιώσιμος πόρος για πολύτιμα υλικά όπως το κοβάλτιο, το λίθιο και το μαγγάνιο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικότερα, μπορεί να επωφεληθεί από την ανακύκλωση LIB. 


Σε μια ανάλυση του Ινστιτούτου Faraday, ενός βρετανικού ερευνητικού φορέα για την αποθήκευση ενέργειας, οι ερευνητές προέβλεψαν ότι η χώρα μπορεί να χρειαστεί επτά μεγάλα εργοστάσια μέχρι το 2040 για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για LIB. 

Ως εκ τούτου, το Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειαστεί βιώσιμες πηγές κρίσιμων υλικών μπαταριών.

Οι ερευνητές εντόπισαν βασικές προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι μηχανικοί και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, και συγκεκριμένα:

- Προσδιορισμός εφαρμογών δεύτερης χρήσης για μπαταρίες στο τέλος του κύκλου ζωής τους


- Ανάπτυξη μεθόδων ταχείας επισκευής και ανακύκλωσης δεδομένου ότι η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ LIB είναι δυνητικά ΜΗ ΑΣΦΑΛΗΣ


- Βελτίωση των διαγνωστικών για την υγεία της μπαταρίας, ώστε οι LIB να μπορούν να επανατοποθετηθούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα


- Βελτιστοποίηση σχεδίων μπαταριών για ανακύκλωση


- Σχεδιασμός νέων διαδικασιών σταθεροποίησης που επιτρέπουν τον ασφαλή χειρισμό των μπαταριών στο τέλος του κύκλου ζωής τους


- Ανάπτυξη διαδικασιών που ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ότι ΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ της μπαταρίας ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Ο επικεφαλής συγγραφέας Gavin Harper του Κέντρου Στρατηγικών Στοιχείων και Κρίσιμων Υλικών στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, αναγνώρισε ότι η ανακύκλωση LIB είναι λίγο πιο περίπλοκη. 

Ο Harper είπε: 

"Η πρόκληση της ανακύκλωσης δεν είναι απλή: υπάρχει τεράστια ποικιλλία στις χημικές ουσίες, τα σχήματα και τα σχέδια των μπαταριών ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται στα [ηλεκτρικά οχήματα]".

Ο συγγραφέας Paul Christensen του Πανεπιστημίου του Newcastle ζήτησε μια ολιστική και ολοκληρωμένη προσέγγιση ανακύκλωσης. "Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια επείγουσα ματιά σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής της μπαταρίας – από την εξόρυξη των υλικών από το έδαφος μέχρι την απόρριψή τους ξανά στο τέλος", είπε ο Christensen. 

(Σχετικά: Η ανακάλυψη της μπαταρίας στερεάς κατάστασης θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς το παιχνίδι για τα ηλεκτρικά οχήματα.)

Όπως και να έχει, είναι σαφές ότι τα έθνη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της "επανάστασης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων" έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν προτού οι τεχνολογίες ανακύκλωσης μπορέσουν να συμβαδίσουν με την ταχεία άνοδο των οχημάτων. 

Η αντιμετώπιση των προκλήσεων που περιγράφονται από τους ερευνητές θα είναι κρίσιμη για την ομαλή μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.

Για περισσότερα σχετικά με τις περιβαλλοντικές συνέπειες των ηλεκτρικών οχημάτων, επισκεφθείτε το RoboCars.news

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

TechExplore.com

NSEnergyBusiness.com

https://www.newstarget.com/2022-04-06-green-pollution-electric-car-batteries-waste-problem.html

[ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ 

ΜΑΘΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ, ΕΠΕΙΔΗ

ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΙΚΟΝΑ ; ; ;]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!