Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Ἡ Ἄγκυρα ἀπειλεῖ εὐθέως μέ σ ύ ρ ρ α ξ η. Ἡ Γλυκερία τό ....ξέρει ;

 Η Άγκυρα απειλεί ευθέως με σύρραξη: "Δεν μπλοφάρουμε - Θα προχωρήσουμε αν δεν συμμορφωθείτε"

Διαβάζω καί ἀναρωτιέμαι : 

ἀπό ἐδῶ


Ἡ Γλυκερία πού τραγουδᾶ ἀπόψε στό Πνευματικό Κέντρο Ἀτατούρκ τῆς Κωνσταντινουπόλεως,
τό γνωρίζει ; 
Ἤ ἄλλο πρᾶγμα τά ...πολιτιστικά ; 

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα ντίβα Γλυκερία θα εμφανιστεί στο εμβληματικό Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης – Αίθουσα Όπερας Turk Telecom απόψε, 28 Μαΐου, στις 20.00, για τη στήριξη του Ζωγραφείου Λυκείου, ενός από τα λίγα εναπομείναντα ελληνικά σχολεία στην Κωνσταντινούπολη.

Η μοναδική παράσταση της μεγάλης Ελληνίδος καλλιτέχνιδος θα ανοίξει το Φεστιβάλ Πολιτιστικού Δρόμου Beyoğlu της Κωνσταντινούπολης, το οποίο θα φιλοξενήσει συνολικά πέντε χιλιάδες καλλιτέχνες σε 53 τοποθεσίες φέτος.

«Συνδυάζοντας τα κτίρια, τους δρόμους, την αρχιτεκτονική, την αισθητική και τον ιστορικό ιστό της πόλης με όλη την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά όπως λογοτεχνία, θέατρο, μουσική, όπερα, γαστρονομία, εκπαίδευση, ζωγραφική και κινηματογράφος, το φεστιβάλ θα συμβάλει στην πολιτιστική συσσώρευση». 

Σημειώσεις στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

«Το Beyoğlu Culture Road στοχεύει να διατηρήσει τις πολιτιστικές αξίες όπως ήταν στο παρελθόν και να τις μεταφέρει στο μέλλον ώστε να αναζωογονήσει το Beyoğlu στον μοναδικό ιστό του» προσθέτει....( ἀπό ἐδῶ)

Τώρα ἐδῶ πού τά λέμε,εἶναι κάπως μακριά ἡ Ἄγκυρα ἀπό τήν Κωνσταντινούπολη,μέχρι νά φθάσουν τά νέα ἐκεῖ... !!! 

Δῆλα δή,ἡ Γλυκερία λίγες ὥρες πρό τῆς μαύρης ἐπετείου τῆς Ἁλώσεως τῆς Κωνσταντινουπόλεως,θά τραγουδᾷ καί θά γλεντᾷ μέ τούς τουρκαλάδες ; Καί : 


Στίς 31 Μαΐου,δύο ἡμέρες ἀργότερα, ἔχει σειρά καί κάποιος ἄλλος ἕλλην... 
Ὁ Βασίλης Σαλέας πού δἰνει συναυλία στήν ἴδια αἴθουσα, μαζύ μέ κάποιον τοῦρκο Ἀχμέτ Κότς. 

Περᾶστε ἀπό τήν σελίδα τοῦ ΑΚΜ ( Πολιτιστικό Κέντρο Ἀτατούρκ) ἐδῶ

Ἀγαπητοί μου ἀναγνῶστες καί ἀναγνώστριες, δέν ξέρω ἄν ἔχετε καταλάβει τό πόσο μεγάλο δούλεμα μᾶς γίνεται ... ! ! ! 

Υ.Γ. Ὅσο γιά τήν Γλυκερία, θά τούς τραγουδήσει καί τούς ἀναλόγους ἀμανέδες, ξέρει αὐτή....

Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/2022/05/blog-post_94.html

4 σχόλια:

  1. Πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν μόνο μεταξύ ανθρώπων. Οι τούρκοι τί σχέση έχουν με το ανθρώπινο είδος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΚΥΡΑ ΓΛΥΚΕΡΩ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΙΤΙΣΣΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΑΜΑΝΕΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΔΙΑΛΕΓΩΝΤΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ. ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΙΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η οικογένειά της έχει ρίζες από την Αλικαρνασσό της Μικράς Ασίας. Η μητέρα της είχε καταγωγή από την Κρήτη[2]. Η Γλυκερία γεννήθηκε στο χωριό Άγιο Πνεύμα Σερρών στις 16 Νοεμβρίου του 1953. Από πολύ μικρή δέχθηκε μουσικά ερεθίσματα από τα Μικρασιατικα τραγούδια και το ρεμπέτικο από την οικογένειά της, με συνέπεια το τραγούδι να ριζώσει μέσα της σε πολύ μικρή ηλικία. Ο πατέρας και ο θείος της έπαιζαν ερασιτεχνικά μπουζούκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!