Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΚΑΡΑΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. . . . .Αυτή είναι η “ελευθερία του λόγου” τους! – Το 'YouTube' «κ α τ έ β α σ ε» πάνω από 9.000 κανάλια, που σχετίζονται μέ τόν πόλεμο στήν Ουκρανία!


Το ("υπερδημοκρατικό") 'YouTube' έχει καταργήσει περισσότερα από 70.000 'βίντεο' και 9.000 κανάλια (!!!!!!!), που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία για παραβίαση των οδηγιών περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης 'βίντεο', που αναφέρονταν στήν ρωσική εισβολή, ως «αποστολή απελευθερώσεως».


Η εξαιρετικά δημοφιλής πλατφόρμα στη Ρωσία, που φιλοξενεί περιεχόμενο του σφοδρού επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, παραμένει ενεργή, σε αντίθεση με Facebook και Instagram που το δικαστήριο της Μόσχας έκρινε πως προωθούν ...«εξτρεμιστικό περιεχόμενο».

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το YouTube έχει αφαιρέσει πλήθος καναλιών, ακόμη και κυβερνητικών υπηρεσιών, ανάμεσά τους και το κανάλι του φιλοκυβερνητικού δημοσιογράφου Βλαντίμιρ Σολοβιόφ. 

Κυρίως, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Guardianπρόκειται για κανάλια που συνδέονται με τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών της Ρωσίας, όπου τους τελευταίους μήνες δημοσιεύουν βίντεο όπου χαρακτηρίζουν τον πόλεμο «αποστολή απελευθέρωσης».

«Έχουμε μια σημαντική πολιτική κατά των βίαιων επεισοδίων που έχει εφαρμογή σε πράγματα όπως άρνηση μεγάλων βίαιων επεισοδίων: οτιδήποτε από το Ολοκαύτωμα έως το Σάντι Χουκ.

 Και ασφαλώς, αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία είναι ένα μεγάλο βίαιο επεισόδιο. 

Οπότε χρησιμοποιούμε αυτήν την πολιτική αναλαμβάνοντας πρωτόγνωρη δράση», δήλωσε στον Guardian ο επικεφαλής παραγωγής της πλατφόρμας, Νιλ Μόχαν.

«Η πρώτη και ίσως υψίστης σημασίας ευθύνη είναι να διασφαλίσουμε πως οι άνθρωποι που αναζητούν πληροφορίες για αυτό το συμβάν, μπορούν να βρουν ακριβείς, ποιοτικές και αξιόπιστες πληροφορίες στο YouTube. 

Η προβολή επίσημων καναλιών στην πλατφόρμα μας έχει αυξηθεί σημαντικά, ασφαλώς στην Ουκρανία, αλλά και σε χώρες γύρω της, όπως η Πολωνία, ακόμη και στην ίδια τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Το YouTube δεν παρείχε ανάλυση του περιεχομένου και των καναλιών που καταργήθηκαν, αλλά ο Μόχαν είπε ότι ένα μεγάλο μέρος από αυτά αντιπροσώπευε τη “ρητορική του Κρεμλίνου” σχετικά με την εισβολή.

 «Δεν έχω τους συγκεκριμένους αριθμούς, αλλά μπορείτε να φανταστείτε ότι πολλά από αυτά είναι αφηγήσεις που προέρχονται από τη ρωσική κυβέρνηση ή από Ρώσους παράγοντες για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

https://www.el.gr/nea-taxh/ayti-einai-i-eleytheria-toy-logoy-toys/


cnn/photo pexels

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!