Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΠΟΥ “ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ”!.... ('Φοβού τούς Δαναούς καί δώρα φέροντας' ; ; ; ; )

Λίγες ώρες μετά την πληρωμένη (;) απάντηση Μητσοτάκη στην προκλητική ομιλία Ερντογάν στην Πράγα, που ο Τούρκος Πρόεδρος φυσά και δεν κρυώνει, νέο “χαστούκι” έρχεται να ταράξει την Άγκυρα.

 

Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, με μήνυμά της στο twitter (7-10-2022) γράφει και “σπάει κόκκαλα”:

Δύο πράγματα πηγαίνουν καλά μαζί: Ελληνική φύση, Αμερικανική δύναμη

με παράθεση δύο φωτογραφιών ετοιμοπόλεμων αεροσκαφών F/A-18E Super Hornet από το Αεροπλανοφόρο “George H.W. Bush” που βρίσκεται στην Κρήτη!
Το νόημα αυτού του μηνύματος, στην συγκεκριμένη συγκυρία, είναι ότι την ελληνική φύση προστατεύει η αμερικανική δύναμη και γι΄ αυτό προκαλεί οργή στην Τουρκία, με την Γενί Σαφάκ του Ερντογάν να γράφει:
Αλαζονική ανάρτηση από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, αφού ο Ερντογάν επανέλαβε το μήνυμα “μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ””

Ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, το πολεμικό ναυτικό που τοποθετείτai στα νησιά από τις ΗΠΑ αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Αφού ο πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε το μήνυμα «μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» τις προάλλες, μοιράστηκε μια σκανδαλώδης ανάρτηση από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην ΑθήναΣτην προαναφερθείσα ανάρτηση, η σημείωση «Ελληνική φύση, αμερικανική δύναμη» γράφτηκε χρησιμοποιώντας φωτογραφία αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!