Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Ῥωσσία καί Κῖνα β γ α ί ν ο υ ν στόν Εἰρηνικό ΩΚΕΑΝΟ !... / 2 Β Ι Ν Τ Ε Ο


Ρωσία και Κίνα ξεκινούν κοινή περιπολία στον Ειρηνικό 

Η ναυτική αποστολή στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών δεσμών και στη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα. 


Πέντε ρωσικά και τέσσερα κινεζικά πολεμικά πλοία ξεκίνησαν κοινή αποστολή περιπολίας στον Ειρηνικό Ωκεανό την Παρασκευή, ανακοίνωσε η ΜόσχαΕίναι η τρίτη τέτοια επιχείρηση που πραγματοποιούν οι ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών, οι οποίες έχουν εντείνει τη στρατιωτική συνεργασία τα τελευταία χρόνια.

Τα πλοία αναχώρησαν από το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας σε μια προσυμφωνημένη διαδρομή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι στόχοι της αποστολής είναι «η ενίσχυση της ναυτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η παρακολούθηση της θαλάσσιας περιοχής και η προστασία των εγκαταστάσεων θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας των δύο χωρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση .

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας, Ρώσοι και Κινέζοι ναύτες θα εργαστούν για την οργάνωση αμυντικών μέτρων, την αναπλήρωση νερού και καυσίμων εν κινήσει και τη διεξαγωγή ανθυποβρυχιακών δραστηριοτήτων, ανέφερε το υπουργείο.

Ρωσικά και κινεζικά ελικόπτερα θα πραγματοποιήσουν αποστολές που θα περιλαμβάνουν την προσγείωση σε σκάφη που ανήκουν στην άλλη χώρα, πρόσθεσε.

Τα πλοία θα αλληλεπιδρούν επίσης με την αεροπορία του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού και του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Την Τετάρτη, το κινεζικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την κοινή άσκηση και σημείωσε ότι «δεν στοχεύει κανένα τρίτο μέρος και δεν έχει καμία σχέση με την τρέχουσα διεθνή και περιφερειακή κατάσταση». 


Νωρίτερα τον Ιούλιο, οι ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών συμμετείχαν στους πολεμικούς αγώνες «Northern/Interaction-2023» στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Οι ασκήσεις περιελάμβαναν 20 ασκήσεις μάχης, συμπεριλαμβανομένων κοινών βολών πυροβολικού σε θαλάσσιους, παράκτιους και εναέριους στόχους.

Ρωσία και Κίνα πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις στη Θάλασσα της Ιαπωνίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι οικονομικοί και στρατιωτικοί δεσμοί μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου έχουν ενταθεί από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την επιχείρησή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, οι δύο χώρες πραγματοποίησαν έξι ασκήσεις μαζί πέρυσι, αριθμός πρωτοφανής τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Ο αρχηγός του ρωσικού Πολεμικού ΝαυτικούΝικολάι Εβμένοφ, δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κίνα στις αρχές Ιουνίου ότι η Μόσχα έδωσε «μεγάλη σημασία» στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με το Πεκίνο. Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Li Shangfu εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι δύο χώρες «θα ενισχύσουν την επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα και θα διοργανώνουν τακτικά κοινές ασκήσεις».

Ἀπό : swentr.site/news

Ἡ Δῦσις ἐκτός ἀπό τό νά αὐτο-βραβεύεται,νά διοργανώνῃ τρομοκρατικές ἐπιθέσεις ( ἀγωγός φυσικοῦ ἀερίου,γέφυρα Κριμαίας...), ν᾿ἀνακαλύπτῃ ὅλο καί περισσότερες κατηγορίες κατά τοῦ Τράμπ ἀλλά νά κλείνῃ τά μάτια στά σκάνδαλα καί τά ναρκωτικά τοῦ υἱοῦ Μπάϊντεν ( κι᾿ὄχι μόνον) πού πλημμύρισαν τόν Λευκό Οἴκο, νά σφυρίζῃ ἀδιάφορα γιά τήν διαφθορά στήν Οὐκρανία καί νά μπουκώνῃ ὅλο καί περισσότερο τό Ζελένσκυ καί τούς γύρω ἀπό αὐτόν Ναζί... 

Ἐκτός λοιπόν ἀπ᾿ὅλα αὐτά καί μαζύ μέ ὅλα αὐτά, οἱ γελοῖοι τῆς Δύσεως ἔχουν ἀνακαλύψει τόν κακό Ποῦτιν καί προφανῶς μέσῳ αὐτοῦ καλλιεργοῦν ὅλο καί περισσότερο τήν πιθανότητα μίας παγκόσμιας συρράξεως.  

Ἕνας μόνον μπορεῖ νά τούς χαλάσῃ τά σχέδια κι᾿αὐτός εἶναι ὁ Ποῦτιν. Μάλιστα πιστεύω πώς ὅλο καί πιό κοντά βρισκόμαστε στήν ἀπόλυτη καταστροφή τους.

ΕΙΘΕ !  Μήπως καί ἡσυχάσει ἀπό ᾿δαύτους ἡ Ἀνθρωπότης ! 

Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/2023/07/blog-post_97.html#comment-form

2 σχόλια:

  1. Οι δικτατορίες έχουν την τάση να συμμαχούν. Είτε στην Δύση, είτε στην Ανατολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!