Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Οι νεαροί Ουκρανοί άνδρες, ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ στά ...σπίτια τους, μετά από φόβους ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΩΣ!....


Η ουκρανική κυβέρνηση αναζητά απεγνωσμένα ανθρώπινο δυναμικό, για να καλύψει τα κενά στην πρώτη γραμμή στον πόλεμό της εναντίον της Ρωσσίας μετά την εισβολή της Μόσχας τον Φεβρουάριο του 2022...


Καθώς οι δυνάμεις πρώτης γραμμής της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν μείωση του ανθρώπινου δυναμικού, οι στρατιωτικοί ηγέτες γίνονται όλο και πιο απελπισμένοι να βρουν νέους νεοσύλλεκτους για να ενισχύσουν την αντεπίθεσή τους εναντίον της Ρωσσίας. 

Ωστόσο, υπήρξε σημαντική μείωση του αριθμού των νέων που προσφέρονται εθελοντικά για αυτό το αποθαρρυντικό έργο, σύμφωνα με το Remix News (https://rmx.news/ukraine/young-people-scared-to-leave-their-homes-as-more-videos-emerge-of-ukrainian-youth-being-forced-into-military/).

Σύμφωνα με την ουγγρική εφημερίδα Magyar Nemzet (https://magyarnemzet.hu/kulfold/2023/07/embertelen-es-korrupt-mozgositas-ukrajnaban-videok), η βίαιη κινητοποίηση νεαρών ανδρών από Ουκρανούς αξιωματικούς στρατολόγησης, λαμβάνει χώρα εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο.

«Πολλοί στρατολογημένοι άνδρες απομακρύνονται κατευθείαν στο δρόμο από ένστολους», αναφέρει η έκθεση. 

«Πιο πρόσφατα στην Subcarpathia, μια κάμερα παρακολούθησης κατέγραψε την υπέρβαση των αρχών καθώς ένας άνδρας που προσπαθούσε να πάει σε ένα κατάστημα απήχθη από το ποδήλατό του μέρα μεσημέρι».

Στο μικρό χωριό του δημοτικού διαμερίσματος Munkács, ένας άνδρας απήχθη μέρα μεσημέρι από αστυνομικούς και αξιωματικούς στρατολόγησης. Το περιστατικό συνέβη σε ένα δρόμο και το ποδήλατο του άνδρα αφέθηκε εγκαταλελειμμένο στο δρόμο.

Ένα άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο έδειξε ένα κλιπ ενός νεαρού άνδρα, που τον σπρώχνουν παρά τη θέλησή του σε ένα μπορντώ στρατιωτικό μίνι λεωφορείο στο Mukachevo της Transcarpathia.

Το Remix News σημείωσε περαιτέρω:

Παρόμοια βίντεο έχουν αναρτηθεί από άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου και της Οδησσού.

Τα βίντεο τέτοιων περιπτώσεων γίνονται viral σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Telegram και το Viber, οι οποίες μπορούν σε κάποιο βαθμό να παρακάμψουν τους περιορισμούς της ελευθερίας της πληροφόρησης που είναι πλέον πολύ εμφανείς τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσσία.

Μερικοί από τους λογαριασμούς που δημοσιεύουν αυτό το περιεχόμενο έχουν όλο και μεγαλύτερο αριθμό οπαδών - πάνω από 100.000 - με ορισμένους λογαριασμούς να παρακολουθούν γεωγραφικά τις περιπολίες στρατολόγησης σε πραγματικό χρόνο για να βοηθήσουν άλλους να αποφύγουν αυτό που είναι γνωστό στην καθομιλουμένη ως «ερωτική επιστολή».

Λόγω της αυξανόμενης παρουσίας αιφνιδιαστικών κινητών σημείων ελέγχου σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, οι νέοι επιλέγουν να παραμείνουν εντός της ασφάλειας των σπιτιών τους. 

Τα σημεία ελέγχου δημιουργούνται από στρατολόγους με σκοπό να πιάσουν τους Ουκρανούς άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία και να τους αναγκάσουν να στρατολογηθούν.

Τα περιστατικά δεν περιορίζονται μόνο στην Υπερκαρπαθία. Στη Βίνιτσα, μια πόλη που βρίσκεται μεταξύ Κιέβου και Οδησσού, έχουν αναφερθεί παρόμοιες πράξεις. 

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί απεικονίζει υπαλλήλους της τοπικής στρατιωτικής βοηθητικής διοίκησης να σπρώχνουν με δύναμη άτομα σε ένα πολυτελές όχημα παρά τη θέλησή τους.

«Πολλοί νέοι δεν εγκαταλείπουν πλέον τα σπίτια τους. Υπάρχει πάντα ένας κίνδυνος. 

Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να κοιτάξετε γύρω σας σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος. 

Είναι πραγματικά αγχωτικό», δήλωσε ένας νεαρός Ουκρανός σε συνέντευξή του στο δίκτυο France 24.

«Γιατί οι νέοι δεν θέλουν να καταταγούν στο στρατό; Επειδή γνωρίζουν το τίμημα της διατήρησης της πρώτης γραμμής. 

Κοστίζει χιλιάδες ζωές», σημείωσε περαιτέρω.

Ο Andrii Novak, Ουκρανός δικηγόρος και ειδικός στρατιωτικών υποθέσεων, τόνισε ότι η διαφθορά στις τάξεις των στρατιωτικών στρατολόγων εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη. 

Σύμφωνα με τον Νόβακ, ορισμένοι αξιωματικοί στρατολόγησης εκμεταλλεύονται το σύστημα για προσωπικό όφελος, χρησιμοποιώντας διεφθαρμένες πρακτικές για να συσσωρεύσουν γρήγορα πλούτο.

«Λόγω της διαφθοράς, υπάρχουν παράνομες μέθοδοι (για να αποφευχθεί ο πόλεμος), όπως η εξόφληση από τον επίτροπο των ενόπλων δυνάμεων ή η πληρωμή για πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας», δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, τα στρατιωτικά γραφεία στρατολόγησης στην Ουκρανία έχουν αποκτήσει μια διαβόητη φήμη ως γόνιμο έδαφος για διαφθορά. 

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η κινητοποίηση μπορεί να αποφευχθεί με μέση πληρωμή 7.000 ευρώ. 

Ορισμένοι αξιωματικοί έχουν συγκεντρώσει σημαντικές περιουσίες μέσω αυτών των παράνομων πρακτικών και δεν διστάζουν να επιδεικνύουν τον νεοαποκτηθέντα πλούτο τους, φτάνοντας συχνά στη δουλειά με ολοκαίνουργια πολυτελή αυτοκίνητα, ανέφερε το μέσο.

 

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

RMX.νέα

MagyarNemzet.hu


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.newstarget.com/2023-07-20-young-male-ukrainians-frightened-of-forced-conscription.html


2 σχόλια:

  1. Χρήστος Ιακώβου: Επίδειξη ισχύος με ανέγερση τζαμιών και μιναρέδων
    https://www.youtube.com/watch?v=LC1z5renyO4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αϋφαντής Γιώργος: "Θα ξυπνήσουμε απότομα."
    https://www.youtube.com/watch?v=1seN4MxfHq0

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!