Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Η UNESCO προειδοποιεί κατά της χρήσης των εγκεφαλικών εμφυτευμάτων ως «όπλων που αλλάζουν την προσωπικότητα»


Μια υπηρεσία υπό τα Ηνωμένα Έθνη έχει προειδοποιήσει κατά των εγκεφαλικών εμφυτευμάτων (https://www.globalresearch.ca/un-warns-brain-chips-like-elon-musk-neuralink-could-used-personality-altering-weapons-fda-approves-tech-human-trials/5826361?doing_wp_cron=1690006687.8903360366821289062500) όπως το Neuralink του Elon Musk για τη δυνατότητά τους να χρησιμοποιηθούν ως «όπλα που αλλάζουν την προσωπικότητα».

Ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) εξέδωσε την προειδοποίηση μέσω της Διεθνούς Επιτροπής Βιοηθικής (IBC). Σύμφωνα με την IBC, η νευροτεχνολογία θα μπορούσε να οδηγήσει σε «νέες δυνατότητες παρακολούθησης και χειρισμού του ανθρώπινου νου μέσω νευρο-απεικόνισης [και] προγραμμάτων αλλαγής προσωπικότητας» (https://mindcontrol.news/).

Εξαιτίας αυτού, η υπηρεσία του ΟΗΕ σχεδιάζει τώρα ένα παγκόσμιο «ηθικό πλαίσιο» για την προστασία της ανθρωπότητας από τις πιθανές καταχρήσεις της τεχνολογίας εγκεφαλικών εμφυτευμάτων. Η UNESCO φοβάται ότι αυτές οι καταχρήσεις θα επιταχυνθούν από την πρόοδο στην τεχνητή νοημοσύνη (AI).

«Βρισκόμαστε σε μια πορεία προς έναν κόσμο στον οποίο οι αλγόριθμοι θα μας επιτρέψουν να αποκωδικοποιήσουμε τις νοητικές διαδικασίες των ανθρώπων», παρατήρησε η Gabriela Ramos, βοηθός γενική διευθύντρια της UNESCO για τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Συνέχισε ότι οι ανακαλύψεις στη νευροτεχνολογία που θα μπορούσαν να «χειραγωγήσουν άμεσα τους μηχανισμούς του εγκεφάλου [των ανθρώπων], πίσω από τις προθέσεις, τα συναισθήματα και τις αποφάσεις τους» έχουν «εκτεταμένες και δυνητικά επιβλαβείς» επιπτώσεις.

Η οικονομολόγος Mariagrazia Squicciarini, επικεφαλής του εκτελεστικού γραφείου του τομέα κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών της UNESCO, μοιράστηκε την ίδια ανησυχία. Σημείωσε ότι η ικανότητα των αλγορίθμων μηχανικής μάθησης να αντλούν γρήγορα μοτίβα από πολύπλοκα δεδομένα, όπως οι σαρώσεις εγκεφάλου fMRI, θα επιταχύνει την πρόσβαση των εγκεφαλικών εμφυτευμάτων στο ανθρώπινο μυαλό.

«Είναι σαν να βάζουμε νευροτεχνολογία σε στεροειδή», δήλωσε η Squicciarini, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης.

Η IBC της UNESCO συγκάλεσε διάσκεψη στις 13 Ιουλίου στην οποία συμμετείχαν 1.000 συμμετέχοντες. Τα αποτελέσματα του συνεδρίου δημοσιεύθηκαν σε μια έκθεση 91 σελίδων στις 18 Ιουλίου.

"Η θεαματική ανάπτυξη της νευροτεχνολογίας - καθώς και των νέων βιοτεχνολογιών, των νανοτεχνολογιών και των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών - καθιστά τις μηχανές όλο και πιο ανθρωποειδείς", ανέφερε η έκθεση. «Οι άνθρωποι συνδέονται όλο και περισσότερο με τις μηχανές και την τεχνητή νοημοσύνη».

«Είναι απαραίτητο να προβλέψουμε τα αποτελέσματα της εφαρμογής της νευροτεχνολογίας. Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της ελευθερίας της σκέψης, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας».


Ο Musk περιγράφει τα εμφυτεύματα ως παρόμοια με την «αντικατάσταση ενός κομματιού του κρανίου με ένα έξυπνο ρολόϊ»

Σύμφωνα με την έκθεση της IBC, η νευροτεχνολογία αποτελεί πρόκληση για «ορισμένες βασικές πτυχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, όπως η ιδιωτικότητα της ψυχικής ζωής ή η ατομική αυτενέργεια». Για την αντιμετώπισή τους, η επιτροπή ζήτησε ευρύτερη διαφάνεια της νευροτεχνολογικής έρευνας από τη βιομηχανία και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Ζήτησε επίσης τη σύνταξη «νευρο-δικαιωμάτων» για συμπερίληψη στο διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η προειδοποίηση της UNESCO σχετικά με τη νευροτεχνολογία ακολούθησε την χορήγηση ομοσπονδιακής έγκρισης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ στην Neuralink του Musk για τη διεξαγωγή δοκιμών σε ανθρώπους. Τα εμφυτεύματα Neuralink θα συνδέσουν τον εγκέφαλο με το cloud μέσω ηλεκτροδίων που μοιάζουν με σπείρωμα ραμμένα σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου. Αυτά τα ηλεκτρόδια θα επικοινωνούν με ένα εμφύτευμα για να διαβάσουν τα σήματα που παράγονται από τους νευρώνες του εγκεφάλου. (Σχετικά: Ο FDA εγκρίνει τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα Neuralink του Elon Musk που επιδιώκουν να ελέγξουν το ανθρώπινο μυαλό. https://www.naturalnews.com/2023-05-30-fda-approves-elon-musk-neuralink-implants.html)

«Επειδή τα σήματα νευρώνων μεταφράζονται άμεσα σε κινητικούς ελέγχους, η Neuralink θα μπορούσε να επιτρέψει στους ανθρώπους να ελέγχουν εξωτερικές τεχνολογίες... [και να ανακτήσουν] τις χαμένες σωματικές λειτουργίες ή την κίνηση των μυών με το μυαλό τους», σημείωσε η Daily Mail (https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-12307711/UN-warns-brain-chips-like-Elon-Musks-Neuralink-used-personality-altering-weapons-FDA-approves-tech-human-trials.html). Ο ίδιος ο Musk περιέγραψε τα εμφυτεύματα ως παρόμοια με την «αντικατάσταση ενός κομματιού του κρανίου με ένα έξυπνο ρολόϊ».

Ενώ ο μεγιστάνας της τεχνολογίας έχει επικεντρωθεί στα πιθανά οφέλη της Neuralink, οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν εστιάσει στην ικανότητά της για βλάβη. Η εταιρεία έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας από τον γενικό επιθεωρητή του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ για πιθανές παραβιάσεις του νόμου περί ευημερίας των ζώων. Η έρευνα, που ξεκίνησε κατόπιν αιτήματος ομοσπονδιακού εισαγγελέα, επικεντρώθηκε στην «ακραία ταλαιπωρία» που βιώνουν οι πίθηκοι στους οποίους δοκιμάστηκαν τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα.

Η έκθεση της IBC επέστησε ιδιαίτερη προσοχή στους κινδύνους που ενέχουν οι τεχνολογίες εγκεφαλικών εμφυτευμάτων τεχνητής νοημοσύνης «διπλής χρήσης» που μπορούν εύκολα να επαναπρογραμματιστούν για κακόβουλους σκοπούς. Τέτοιες τεχνολογίες, ανέφερε, έχουν «τη δυνατότητα να εμβαθύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, να βλάψουν την ιδιωτική ζωή των ατόμων και να παρέχουν μεθόδους χειραγώγησης ατόμων».

«Οι πρωτοποριακές εξελίξεις στη νευροτεχνολογία προσφέρουν πρωτοφανείς δυνατότητες», παρατήρησε τελικά ο Ramos. «Αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε ενήμεροι για τον αρνητικό αντίκτυπό της εάν χρησιμοποιείται για κακόβουλους σκοπούς. Πρέπει να δράσουμε τώρα για να διασφαλίσουμε ότι δεν γίνεται κατάχρηση και δεν απειλεί τις κοινωνίες και τις δημοκρατίες μας.»


Επισκεφθείτε το FutureTech.news για περισσότερες ιστορίες σχετικά με τη νευροτεχνολογία με τη μορφή εγκεφαλικών εμφυτευμάτων.


Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο που εξηγεί γιατί η νευροπαρακολούθηση και τα όπλα που αλλάζουν την προσωπικότητα – με τη μορφή εγκεφαλικών εμφυτευμάτων – οδηγούν στο επόμενο βήμα του μετανθρωπισμού (https://www.brighteon.com/ad432926-3d5c-401f-b7d6-d4fcf00a9e10).

(βίντεο)


Αυτό το βίντεο προέρχεται από το κανάλι RogueRunnerRanch στο Brighteon.com.


ΠΗΓΗ: https://www.newstarget.com/2023-07-24-unesco-warns-brain-chips-personality-altering-weapons.html


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!