Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Μητσοτάκουλας: Η μεγαλύτερη .....σ α χ λ α μ ά ρ α (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), είναι πως μπαίνουν οι φωτιές γιά νά τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες! ΣΟΒΑΡΑ; ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ; Φτάνει ρέ τό δούλεμα πιά!

 


Κατά τη διάρκεια της σημερινής δευτερολογίας του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να απαντήσει στη φημολογία που αναπτύσσεται σχετικά, με το ότι καίγονται δάση για να τοποθετηθούν στη συνέχεια ανεμογεννήτριες....


Ταυτόχρονα κάλεσε τα κόμματα να δείξουν υπεύθυνη στάση όσον αφορά τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία- ώστε να αντιστρέψουμε την πορεία της κλιματικής αλλαγής- και πρόσθεσε:

“Πρέπει να στηρίξουμε τις ΑΠΕ, να σπάσουμε στο μύθο ότι τις φωτιές δήθεν τις βάζουμε για να μπουν ανεμογεννήτριες. 

Η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχει ειπωθεί ποτέ. 

Χρειαζόμαστε ....ανεμογεννήτριες (!!!!!!!!) όπως και φωτοβολταϊκά. 

Πρέπει να είμαστε μαζί όλοι σε αυτό το ζήτημα. 

Αύριο θα πάμε στις θαλάσσιες ανεμογεννήτριες!.... 

Για όλα αυτά μπορούμε να αναζητήσουμε ευρύτερες συνθέσεις. 

Δεν υπάρχει μαγική λύση. 

Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει. 

Είμαι πάντα ανοιχτός σε προτάσεις, αλλά να είναι ξεκάθαρο τι έχουμε κάνει και ταυτόχρονα να ερχόμαστε με συγκεκριμένες προτάσεις και όχι με υπεραπλουστεύσεις”, πρόσθεσε.”

Και χαιρόμαστε που διπλασιάσαμε τον αριθμό των ΑΠΕ, έπειτα από μια περίοδο «νηνεμίας» για να είμαι επιεικής, την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και σήμερα έχουμε τη μισή εγκατεστημένη ισχύ της χώρας, να έχει τοποθετηθεί τα τελευταία 4 χρόνια».

Μιλώντας για τα ζητήματα των πυρκαγιών και τις κινήσεις της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ δημιούργησε το υπουργείο Πολιτικής προστασίας και κλιματικής κρίσης με ξεχωριστό προϋπολογισμό αναβαθμίζοντας αυτό που παλιά ήταν μια γενική γραμματεία που στεγαζόταν σε ετοιμόρροπο κτίριο».

 Πρόσθεσε πως «μας δόθηκε η δυνατότητα να έχουμε καλύτερο συντονισμό και καλύτερη εικόνα για το πεδίο όχι αυτή που θα θέλαμε. 

Όποιος πολιτικός θέλει να δει την δουλειά και τις προκλήσεις της στιγμής στο συντονιστικό κέντρο είναι ευπρόσδεκτος. Θα δείτε την δυσκολία διαχείρισης».

Αιφνιδιάστηκαν οι Βρετανοί από το 112

Μιλώντας για το «112» ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «οι Βρετανοί που βρέθηκαν στη Ρόδο αιφνιδιάστηκαν από το 112 γιατί στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχει. Τώρα πειραματίζονται. 

Δεν έχουν πυρκαγιές αλλά έχουν άλλες ανάγκες. Έχουν πλημμύρες» και τόνισε πως «αυτό είναι κεκτημένο μας. 

Και το κεκτημένο μας είναι το πως κάνουμε εκκενώσεις. Αυτό δεν είναι απλή υπόθεση. Και όταν ασκείται κριτική ελάτε να δείτε πρώτα τι ακριβώς συμβαίνει στο συντονιστικό κέντρο και πόσα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε στραβά».

https://energymag.gr/news/latest-news/mitsotakis-i-megalyteri-sachlamara-einai-pos-bainoun-oi-foties-gia-na-topothetithoun-anemogennitries/

5 σχόλια:

  1. Εχθές ο Κικίλιας έκανε δηλώσεις για της πυρκαγιές αμέσως μετά τον λόγω πήρε ο ακαδημαϊκός κλιματικης κλπ Χρήστος Ζερεφος όπου μεταξύ άλλων είπε:έτσι λοιπόν έχουμε λειψυδρία στης ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας από την Λακωνία να ανέβουμε πάνω στην Αργολίδα και ποιό βόρεια στην Θεσσαλία....Αυτή είναι η χώρα κατά τον Ζερεφό, δεν υπήρξε κανείς να τον διορθώσει... Το βίντεο 7λεπτό με ολόκληρη την ομιλία του το είδαμε στο newpost όπου η δηλώσεις αυτές περιπου στο 4 λεπτο και μετα,δολίος τοποθετείτε με αυτόν τον τρόπο...βεβαίως το σχόλιο το έκανα και σε άλλο ιστολόγιο όπου η απάντηση ήταν πως ο Χρήστος Ζερεφός είναι νεοταξίτης και κουμπάρος του Σόρος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης σαν συνέχεια του σχολιού 9:14μ.μ να πούμε πως καίγεται και η Magna Grecia και διαβάσαμε πως οι Ιταλοί κατέθεσαν φάκελο στην uefa για να συνδιοργανώσει με τους Τουρκους το 2032 το κύπελο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα δεν είναι το ισχυρίζεται αυτός και οποιαδήποτε άλλος για την κλιματική αλλαγή. Το θέμα είναι ότι και οι απλοί πολίτες τους πιστεύουν και είναι υπέρ των μέτρων, χωρίς να γνωρίζουν ποια θα είναι αυτά. Αφού έπαθαν πλάκα και οι Βρετανοί, ας πάρουν τον Κούλη δανεικό να τους τακτοποιήσει. Και δώρο ο Μηταράκης για να πάρει ιδέες για την έφιππη αστυνομία απευθείας από την πηγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως η συλλογιστική του μέσου πολίτη περιορίζεται στο ότι 900 επιστήμονες είναι υπέρ του εμβολίου, της κλιματικής αλλαγής κλπ και 100 μόνο αμφισβητούν. Οπότε θα πιστέψουμε τους 900.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος σοβαρός άνθρωπος -που έχει αντιληφθεί την κατάσταση που βιώνουμε εξαιτίας της συμμορίας που μας κυβερνά- θα πάρει στα σοβαρά τον Ζερεφό και αυτά που έλεγε δίπλα τους καθόταν...τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!