Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

ΕΜΕΙΣ σήμερα, π ρ ο β ά ρ ο υ μ ε τίς αλυσίδες ΤΟΥΣ! ( Νά τό ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ! )

  Ευστάθιος Δαφνομήλης


Το Σύνταγμα της Ελλάδος σε ένα από τα αρχικά και θεμελιώδη άρθρα του και συγκεκριμένα στο αρ.5, παρ.4, ορίζει πως απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση στη Χώρα, ή την ελεύθερη είσοδο και έξοδο από αυτή.

Αυτό το άρθρο θα ήταν ακριβώς αυτό που θα προστάτευε τα δικαιώματά μας κατά την διάρκεια των απαγορεύσεων και υποχρεωτικοτήτων εμβολιασμού της περιόδου kόβιντ 19.

Όμως, η κυβέρνηση κατά την Ζ' Αναθεωρητικη Βουλή, προσέθεσε μια "ερμηνευτική δήλωση" για την παράγραφο αυτή, που έλεγε πως στην απαγόρευση αυτή που ορίζει το Σύνταγμα, "δεν περιλαμβάνεται η λήψη μέτρων που επιβάλλονται για την προστασία της δημόσιας υγείας". 

Έτσι, με μια μικρή ερμηνευτική δήλωση, βρέθηκε το κλειδί, που ξεκλείδωσε την άμυνα της προστασίας της ελεύθερης κίνησης, και 20 χρόνια μετά επεβλήθησαν απαγορεύσεις κίνησης, που ο τόπος δεν είχε βιώσει, ούτε καν κατά την περιοδο της γερμανικής κατοχης.

Ας το αφήσουμε λίγο στην άκρη αυτό το θέμα και θα επιστρέψουμε σε λίγο.

Σήμερα όπως ακούτε και διαβάζετε, τίθεται στο προσκήνιο ένα άλλο ζήτημα που αφορά στην υποχρεωτική και καθολική αλλαγή των ταυτοτήτων με νέου τύπου, που θα εμπεριέχουν ένα μικροκύκλωμα ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων (rfid chip).

Τα προβλήματα και οι ανησυχίες που προκαλεί αυτή η είδηση είναι πολλές και διάφορες, και τα πρώτα επιχειρήματα που είδαμε να διατυπώνονται από κυβερνητικούς υπέρ των νέων αυτών ταυτοτήτων είναι αδύναμα, αντιφατικά και έωλα.

Η ανησυχία δυνατότητας διαρκούς εντοπισμού και αποτύπωσης κίνησης του φέροντος την κάρτα/ταυτότητας δεν απομακρύνεται με την δικαιολογία πως το ίδιο συμβαίνει με το "έξυπνο κινητό" μας.

Το ένα αποτελεί υποχρεωτικό αντικείμενο ταυτοποίησης που πρέπει να φέρουμε πάντα επάνω μας, ενώ το άλλο ειναι προαιρετικής φύσεως. 

Σημειωτέον εδώ, πως το "Έξυπνο τηλέφωνο" είναι μία επίσης ύπουλα λανθασμένη εννοιολογική προσέγγιση και ερμηνεία του smartphone καθώς το αρκτικόλεξο S.M.A.R.T. δίπλα σε έννοιες όπως phone, home, city κλπ, αναλύεται ως
S.elf
M.onitoring
A.nalysis and
R.eporting
T.echnology.

Είναι ένα μέσο παρακολούθησης και αναφοράς, για του οποίου την χρήση έχουμε συναινέσει, ώστε να αποστέλλει αναφορές και ενημερώσεις σε υπηρεσίες σχετικά με την χρήση. 

Όμως, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το φέρουμε μονίμως επάνω μας, ή μπορούμε να έχουμε και φορητό τηλέφωνο χωρίς να είναι τεχνολογίας SMART.

Η ταυτότητα αντιθέτως, είναι ένα έγγραφο που υποχρεουσαι να φέρεις μονίμως πάνω σου. 

Αυτό συνεπάγεται μόνιμη δυνατότητα παρακολούθησης της κινησεώς σου, από ένα κράτος του οποίου οι χειριστές, ήδη έχουν παραδεχθεί πως παρακολουθούσαν και παρακολουθούν ανθρώπους με παράνομες, ή "ημινόμιμες" διαδικασίες.

Όμως σημαντικότερο ακόμα είναι να αναφέρουμε πως το μικροκύκλωμα των νέων ταυτοτήτων δινει πλέον την δυνατότητα για συνδυασμό και ταυτόχρονη επεξεργασία πολλών διαφορετικών μητρώων όπως ασφάλιση, φορολογική δραστηριότητα, επισκέψεις σε ελεγχόμενους χώρους κλπ....

Όλα αυτά αναβαθμίζουν πολλά επίπεδα πάνω την έννοια της παρακολούθησης του πολίτη, και επειδή δεν είμαστε αφελείς και αθώοι πλέον, έχοντας δει το μέλλον μέσα από τις αντίστοιχες μεθόδους ελέγχου που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στην Κίνα, (του οποίου κινέζικου κράτους την "αποτελεσματικοτητα" εξήραν οι Ευρωπαίοι διαχειριστές μας κατά το πρόσφατο γενικό λοκνταουν) είμαστε απολύτως βέβαιοι πως το μικροκύκλωμα των νέων ταυτοτήτων είναι η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να εισέλθουμε σταδιακά σε νέα εποχή αυξημένου ελέγχου και επιβολής εξουσίας, που στην κορύφωσή της θα φτασει να ελεγχει όχι μόνο την ιδιότητά μας ως πολίτες αλλά ακόμα και τις δραστηριότητές μας, το σώμα και την σκέψη μας.

Για το τελευταίο μην βιάζεστε οι υπερασπιστές της κυβέρνησης... 

Όχι, δεν εννοώ πως θα μπουν στο μυαλό μας με μαγικό/υπερφυσικό τρόπο (αν και το επιθυμούν και αυτό), αλλά όταν αρχίσει να εφαρμόζεται point system για τις καθημερινές επιλογές μας και να ωθεί τον κόσμο προς συγκεκριμένες συμπεριφορές, επιλογές κλπ, τότε, ναι, εμμέσως ελέγχεται και η έκφραση της σκέψεως και της προσωπικότητός μας, υπο την πίεση ενός νέου τύπου ολοκληρωτικού καθεστώτος που πλέον διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα για ρουφιάνους, χωρίς να έχει την ανάγκη για την σύσταση μιας υπηρεσίας τύπου Ανατολικής Γερμανίας, δηλαδή "Stasi".

Σταδιακά πάντως με την ταυτότητα θα κάνεις τα πάντα, από το να μπεις σε mall, αεροδρόμια κλπ μεχρι να κινηθείς μέσα στην χώρα. 

Μην ξεχνάμε τις "πόλεις των 15 λεπτών" (15-minute cities) με τα εσωτερικα checkpoints για χάρη της ψευδούς οικολογικής "σταυροφορίας" που έχουν κηρύξει οι διαχειριστές των Εθνικών Κρατών. 

Ταυτόχρονα τα υπόλοιπα μητρώα των πολιτών (ιδιωτική/δημόσια ασφάλιση, φορολογική ενημερώτητα, point system κοινωνικής συμπεριφοράς), θα συνδεθούν με τον μοναδικό αριθμό που θα αντιπροσωπεύει το rfid chip και θα πρέπει για παράδειγμα να ταυτοποιηθεις για να μπεις σε ένα νοσοκομείο με ένα επείγον περιστατικό (την στιγμή που άλλοι περνούν νύχτα τα σύνορα και τους δίδονται πλήρη προνόμια).

Με λίγα λόγια, θα πρέπει να έχεις πάντα επάνω σου την ταυτότητα για να είσαι "ελεύθερος" πολίτης, αλλα και για να είσαι "ασφαλής".

Αφήνω εκτός συζήτησης ζητήματα "δευτερεύουσας" φύσεως όπως οι πιθανοί κίνδυνοι hacking ολοκληρων βάσεων δεδομένων και υφαρπαγης πολυποίκιλων διασυνδεδεμένων προσωπικών στοιχείων, ή οι κίνδυνοι "διαβασματος" και "κλοπης" της κάρτας εκ του μακροθεν, με τις δυνατότητες της τεχνολογίας που αφορούν την τεχνική φύση της υλοποίησης, καθώς αρχικά ενίσταμαι σε ιδεολογικό επίπεδο στην υιοθέτηση τέτοιας τεχνολογίας για ταυτοποίηση, καθώς καταστρατηγείται η έννοια της ταυτοποίησης και μετατρέπεται δολίως σε απόλυτη ηλεκτρονική διακυβέρνηση και απόλυτη εξουσία και έλεγχο, στα χέρια κυβερνήσεων που δεν πείθουν πλέον πως θέλουν το καλό μας.

Και για να κλείσω τον κύκλο, αν η Ζ' Αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, χρησίμευσε τελικά το 2021, σκεφτείτε πως σήμερα με τις νέες ταυτότητες μπαίνει σε ράγες η εγκατάσταση της υλικοτεχνικής υποδομής, που θα επιτρέψει τον απόλυτο έλεγχο και εξουσιασμό μας μετά από 10-20 έτη. 

Εμείς σήμερα θα επιτρέψουμε την αυριανή σκλαβιά των παιδιών μας. ΕΜΕΙΣ σήμερα προβαρουμε τις αλυσίδες ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!