Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

1.500 λίρες για κάθε παιδί που θα λάβει μέρος σε νέα δοκιμή εμβολίου Covid (!!!!!!!)

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡ. ROS JONES

Μπορεί να πιστεύετε ότι τα εμβόλια Covid-19 για υγιή παιδιά έχουν αποσυρθεί, αλλά μην ανησυχείτε, το παιδί σας μπορεί να πάρει την επόμενη δόση του με την εγγραφή του στη δοκιμή NextCOVE (https://www.rdash.nhs.uk/wp-content/uploads/2023/06/mRNA-1283-P301_Recruitment_Brochure_UK_English_V2_21Mar2023_digital-GR-edit.pdf), που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα στο Μπράντφορντ, με πολλά άλλα κέντρα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο να ξεκινούν σύντομα την στρατολόγηση.

Το ενημερωτικό φυλλάδιο ξεκινά με αυτή τη συναισθηματικά φορτισμένη παράγραφο: «Η πανδημία COVID-19 δεν μοιάζει με τίποτα που έχουμε δει εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα και έχει αλλάξει κάθε μία από τις ζωές μας. Τώρα, εσείς ή το παιδί σας θα μπορούσατε να συμμετάσχετε σε σημαντική έρευνα για ένα ερευνητικό εμβόλιο COVID-19. Με την εγγραφή σας στη μελέτη NextCOVE, εσείς ή το παιδί σας θα συμβάλλετε σε μια πιθανή λύση στην εξελισσόμενη πανδημία COVID-19, η οποία έχει επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο.

Περαιτέρω αναφέρει: «Συμμετέχοντας σε αυτή τη δίκη, εσείς ή το παιδί σας θα μπορούσατε να κάνετε τη διαφορά για την οικογένειά σας, την κοινότητά σας και τους ανθρώπους παντού».

Τι είναι λοιπόν αυτή η δοκιμή; Το NextCOVE (https://classic.clinicaltrials.gov/ct2/show/study/NCT05815498?term=NCT05815498&rank=1) είναι μια δοκιμή που συγκρίνει δύο τύπους εμβολίων mRNA της Moderna για χρήση ως ενισχυτές: το αρχικό εμβόλιο που παράγεται κατά του στελέχους της Γουχάν και το τελευταίο δισθενές εμβόλιο, το οποίο είναι ένα μείγμα 50:50 του αρχικού με ένα νέο στέλεχος Όμικρον. Περιττό να πούμε ότι δεν προσφέρεται εικονικό φάρμακο φυσιολογικού ορού. Ίσως θεωρούν ανήθικο να έχουν παιδιά που θα χάσουν τέτοιο Μαγικό Μείγμα!

Είναι αξιοσημείωτο ότι η μόνη ομάδα που μπορεί επί του παρόντος να κάνει εμβόλιο Covid (https://www.nhs.uk/conditions/covid-19/covid-19-vaccination/about-covid-19-vaccination/) είναι τα παιδιά υψηλού κινδύνου ηλικίας έξι μηνών έως τεσσάρων ετών, όλα τα άλλα εμβόλια έχουν ανασταλεί μέχρι το καλοκαίρι. Οι ενισχυτικές δόσεις είναι πιθανό να είναι διαθέσιμες και πάλι αυτό το φθινόπωρο για συγκεκριμένες ομάδες υψηλού κινδύνου. Οι υγιείς νεαροί ενήλικες, πόσο μάλλον τα παιδιά, δεν συνιστώνται να λαμβάνουν ενισχυτές.

Επομένως, είναι δύσκολο να δούμε πώς αυτοί οι ενισχυτές θα μπορούσαν να ωφελήσουν τα παιδιά που εισέρχονται στη δοκιμή, μια απόλυτη απαίτηση για τα παιδιά που εισέρχονται σε κλινικές δοκιμές. Η Διακήρυξη του Ελσίνκι (https://www.wma.net/what-we-do/medical-ethics/declaration-of-helsinki/), που εγκρίθηκε το 1964, αναφέρει ότι «Πριν από κάθε ιατρική έρευνα που περιλαμβάνει ανθρώπους, πρέπει να προηγείται προσεκτική αξιολόγηση των προβλέψιμων κινδύνων και επιβαρύνσεων για τα άτομα και τις ομάδες που συμμετέχουν στην έρευνα σε σύγκριση με τα προβλέψιμα οφέλη για αυτούς και για άλλα άτομα ή ομάδες που επηρεάζονται από την υπό εξέταση πάθηση».

Οι κανονισμοί του 2004 (https://www.legislation.gov.uk/uksi/2004/1031/pdfs/uksi_20041031_en.pdf) για τα φάρμακα για ανθρώπινη χρήση (κλινικές δοκιμές) ενσωμάτωσαν τη Διακήρυξη του Ελσίνκι στο δίκαιο του Ηνωμένου Βασιλείου και προβλέπουν περαιτέρω ότι «Τα δικαιώματα, η ασφάλεια και η ευημερία των συμμετεχόντων στη δοκιμή είναι τα πιο σημαντικά ζητήματα και υπερισχύουν των συμφερόντων της επιστήμης και της κοινωνίας».

Η διεθνής-ορόσημο Οικουμενική Διακήρυξη για τη Βιοηθική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (2005) (https://www.unesco.org/en/legal-affairs/universal-declaration-bioethics-and-human-rights) ορίζει ότι «Η επιστημονική έρευνα θα πρέπει να διεξάγεται μόνο με την προηγούμενη, ελεύθερη, ρητή και εν επιγνώσει συναίνεση του ενδιαφερόμενου ατόμου». Το άρθρο 7, το οποίο αναφέρεται σε άτομα χωρίς ικανότητα συναίνεσης, ορίζει ότι «η έγκριση για έρευνα και ιατρική πρακτική θα πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με το βέλτιστο συμφέρον του ενδιαφερόμενου προσώπου» και ότι «η έρευνα θα πρέπει να διεξάγεται μόνο για το άμεσο όφελος της υγείας του».

Το ενημερωτικό φυλλάδιο της δοκιμής δεν αναφέρει κανένα άμεσο όφελος για τους λήπτες, στόχος της μελέτης είναι «να μάθουμε περισσότερα για το πώς λειτουργεί στο σώμα». Η συμβουλευτική μεικτή επιτροπή εμβολιασμού και ανοσοποίησης (JCVI) δημοσίευσε πρόσφατα έναν πίνακα αριθμών που απαιτούνται για τον εμβολιασμό (https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1131409/appendix-1-of-jcvi-statement-on-2023-covid-19-vaccination-programme-8-november-2022.pdf). Για την ηλικιακή ομάδα 16-19, απαιτούνται 193.500 εμβολιασμοί για να αποφευχθεί μια σοβαρή εισαγωγή στο νοσοκομείο. Για τους υγιείς 20-29 ετών ο αριθμός είναι ακόμη μεγαλύτερος στις 418.100.

Εάν δεν υπάρχει όφελος, τι γίνεται με τις πιθανές βλάβες; Για να είμαστε δίκαιοι, αν διαβάσετε μέχρι την τελευταία σελίδα του ενημερωτικού φυλλαδίου, μπορείτε να βρείτε:

  • «Το δοκιμαστικό εμβόλιο είναι υπό έρευνα και δεν έχει ακόμη εγκριθεί για χρήση σε ενήλικες ή παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθούμε να ερευνούμε το προϊόν και δεν γνωρίζουμε αν είναι αποτελεσματικό και ασφαλές στη χρήση. Δεν γνωρίζουμε αν θα αποτρέψει τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2 ή θα μειώσει τη σοβαρότητα της ασθένειας COVID-19». (Σίγουρα αυτή η ποινή από μόνη της αποκλείει την είσοδο παιδιών στη δοκιμή!)
  • Όλα τα εμβόλια μπορεί να έχουν κάποιες παρενέργειες και αυτό ισχύει και για αυτό το ερευνητικό εμβόλιο.
  • Σε άλλες δοκιμές ατόμων που έλαβαν υπό έρευνα εμβόλια παρόμοια με το mRNA-1283.222, οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν πυρετός, πονοκέφαλος, μυϊκοί πόνοι ή πόνος, πόνοι ή πόνος στις αρθρώσεις, κόπωση, ναυτία/έμετος και ρίγη. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες έχουν αναφερθεί συχνότερα μετά τις μεταγενέστερες ενέσεις του υπό έρευνα εμβολίου και συνήθως διαρκούν μεταξύ δύο και τριών ημερών.

Δεν υπάρχει καμμία αναφορά μυοκαρδίτιδας στο ενημερωτικό φυλλάδιο, παρά το γεγονός ότι η υψηλότερη ηλικιακή ομάδα για αυτή τη σοβαρή επιπλοκή είναι 16-17, σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσιάστηκαν στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) (https://www.fda.gov/media/153514/download) με 69,1 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο δεύτερες δόσεις στους άνδρες. Ένα άλλο έγγραφο από την ίδια ομάδα έδωσε ρυθμό 105,9 ανά εκατομμύριο δόσεων (https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2788346?guestAccessKey=87c5550a-62ee-4cdc-a341-3027ff0f2c3b&utm_source=silverchair&utm_medium=email&utm_campaign=article_alert-jama&utm_content=etoc&utm_term=012522). Οι μελέτες αυτές βασίζονται σε παθητικά συστήματα αναφοράς, τα οποία ενδέχεται να υποτιμούν τον αριθμό των ατόμων που επηρεάζονται. Σε μια άλλη μελέτη από την Ταϊλάνδη, στην οποία τα αγόρια επέστρεψαν για εξετάσεις αίματος τις ημέρες 3 και 7 μετά τη δεύτερη δόση τους, κλινική ή πιθανή υποκλινική μυοκαρδίτιδα/περικαρδίτιδα βρέθηκε σε εξαιρετικά ανησυχητικό ποσοστό 1 στα 43 (https://www.mdpi.com/2414-6366/7/8/196). Πολλές αναφορές περιλαμβάνουν μόνο το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο ήταν το κυρίαρχο εμβόλιο mRNA σε χρήση, αλλά μια μελέτη από τον Καναδά δείχνει ότι η συχνότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μετά το Moderna (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0735109722068243) ήταν σημαντικά υψηλότερη από ό, τι μετά το εμβόλιο της Pfizer, ειδικά σε νεαρούς ενήλικες ηλικίας 18-29 ετών, όπως φαίνεται παρακάτω.




Δεν υπάρχει επίσης καμμία αναφορά ότι πέρα από τις παρενέργειες «που συνήθως διαρκούν μεταξύ δύο και τριών ημερών», οι επιπτώσεις της μυοκαρδίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν μόνιμες ουλές στον καρδιακό μυ με αυξημένο κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου. Έχει προταθεί ότι η μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό στα παιδιά είναι ήπια και εγκαθίσταται γρήγορα, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα.

Μια μικρή μελέτη παρακολούθησης (https://www.jpeds.com/article/S0022-3476(22)00282-7/fulltext#%20) έχει δημοσιευτεί στην οποία το 69% των παιδιών που μελετήθηκαν είχαν ακόμα σημαντικές ανωμαλίες στις μαγνητικές τομογραφίες καρδιάς τρεις έως οκτώ μήνες μετά την αρχική τους ασθένεια. Η ενίσχυση του όψιμου γαδολινίου (LGE) που παρατηρήθηκε στις σαρώσεις έχει προηγουμένως αναγνωριστεί ως δείκτης κινδύνου για μεταγενέστερους θανάτους (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3106486/). Σε μια μεγάλη μελέτη παρακολούθησης από τις ΗΠΑ (https://www.thelancet.com/journals/lanchi/article/PIIS2352-4642(22)00244-9/fulltext), 519 παιδιά με μυοκαρδίτιδα που αναφέρθηκαν στο σύστημα VAERS παρακολουθήθηκαν 3-6 μήνες αργότερα. 30% εξακολουθούσαν να έχουν διαλείποντα πόνο, το 26% ήταν ακόμα σε φαρμακευτική αγωγή. Από τους 151 που υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία καρδιάς, το 54% εξακολουθούσε να είναι μη φυσιολογικό. Υπήρξε αρκετή ανησυχία ότι ο FDA χρηματοδοτεί τώρα μια μεγάλη μελέτη παιδιών με MACiV (https://www.nymc.edu/news-and-events/news-archives/us-fda-awards-dr-supriya-jain-19-million-to-support-research-on-covid-19-vaccine-associated-myocarditis.php): Μυοκαρδίτιδα μετά από εμβολιασμό Covid. 

Μια ανάλυση των αποτελεσμάτων από τις αρχικές δοκιμές εμβολίων mRNA της Pfizer και της Moderna διαπίστωσε ότι 1 στους 800 (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X22010283) υπέστη «σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια ειδικού ενδιαφέροντος», όπως ορίζεται από τη συνεργασία Brighton που εγκρίθηκε από τον ΠΟΥ. Έτσι, συνολικά, οι κίνδυνοι από αυτές τις δοκιμαστικές ενέσεις δυνητικά υπερτερούν των οφελών έως και 500:1. Πράγματι, η ίδια η JCVI (https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-vaccination-of-children-and-young-people-aged-12-to-17-years-jcvi-statement/jvci-statement-on-covid-19-vaccination-of-children-and-young-people-aged-12-to-17-years-15-july-2021) κατέληξε τον Ιούλιο του 2021 στο συμπέρασμα ότι η ισορροπία οφέλους και κινδύνου ήταν πολύ κοντά για να συστήσει σε υγιείς κάτω των 18 ετών - και αυτό ήταν πολύ πριν από την όμικρον και σε μια εποχή που γνωρίζαμε πολύ λιγότερα για την κακή αποτελεσματικότητα και την προφανή ανοσολογική αποτύπωση των εμβολίων. Ίσως οι διοργανωτές αυτής της δοκιμής να προσπαθήσουν να παραθέσουν αυτό το νέο άρθρο του BMJ (https://www.bmj.com/content/382/bmj-2022-073639) σχετικά με τις νοσηλείες παιδιών στην Αγγλία, αλλά μπορεί να θέλουν να διαβάσουν μια διαφορετική ανάλυση (https://recherchex.substack.com/p/misinfo-statistics) που εξέτασε τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο συμπλήρωμα και κατέληξε σε ένα πολύ διαφορετικό συμπέρασμα. Ο HART έχει επίσης επικρίνει αυτό το άρθρο και βρήκε τεράστια κενά(https://www.hartgroup.org/fear-mongering/).

Εκκλήσεις για τους συμμετέχοντες έχουν εμφανιστεί στον Τύπο (!!!!!!!!!!!!!) (https://www.peterboroughtoday.co.uk/news/wansford-gp-surgery-recruiting-participants-for-new-moderna-covid-19-vaccine-study-4167728). Ακόμη πιο συγκλονιστικό, μια άλλη ομάδα από ένα νοσοκομείο διδασκαλίας του Λονδίνου διαφημίζεται στο WhatsApp, συμπεριλαμβανομένου του ακόλουθου αποσπάσματος:

Και αυτοί τί κερδίζουν;

£1500 με την ολοκλήρωση της μελέτης (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Πρέπει να υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με το αν αυτό είναι καν νόμιμο. Ασφαλώς αντιβαίνει στην καθοδήγηση της Ηθικής Έρευνας για τη Συμμετοχή των Παιδιών (ERIC) (https://childethics.com/payment-compensation/#1652396073278-952504c9-a815), η οποία συμβουλεύει συγκεκριμένα: "Διασφαλίστε ότι οποιαδήποτε πληρωμή δεν χρησιμοποιείται για αδικαιολόγητη δωροδοκία, εξαναγκασμό ή πίεση παιδιών ή γονέων να συμμετάσχουν στην έρευνα".

Κάθε γονέας που σκέφτεται να εισάγει τα παιδιά του σε αυτή την τελευταία δοκιμή θα πρέπει να θυμηθεί την δοκιμή σε παιδιά της AstraZeneca. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης άρχισε να στρατολογεί παιδιά τον Φεβρουάριο του 2021 (https://www.hartgroup.org/astrazeneca-childrens-trial-breaches-helsinki/), παρά τον θάνατο τον προηγούμενο μήνα του 32χρονου Stephen Wright, που αποδόθηκε λανθασμένα σε συμπτωματικό εγκεφαλικό επεισόδιο (https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-65321937). Η αλληλογραφία τότε με τον επικεφαλής ερευνητή δεν ήταν καθόλου καθησυχαστική (https://www.hartgroup.org/az-trial-breaches-helsinki/). Λιγότερο από ένα μήνα αργότερα, θάνατοι αναφέρθηκαν σε όλη την Ευρώπη (https://www.bmj.com/content/372/bmj.n699). Η δοκιμή σε παιδιά διακόπηκε αθόρυβα. Η ίδια ερευνητική ομάδα και η Επιτροπή Ηθικής Έρευνας κλήθηκαν από το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Παιδικών Εμβολίων Covid για μια αναμνηστική δοκιμή σε παιδιά πριν από ένα χρόνο (https://www.hartgroup.org/com-cov-3-booster-study-for-12-15-year-olds/).

Θυμηθείτε τον Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος είπε: «Δεν μπορεί να υπάρξει πιο έντονη αποκάλυψη της ψυχής μιας κοινωνίας από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα παιδιά της». Οι συντάκτες του HART γνωρίζουν ότι έχουμε χρησιμοποιήσει αυτό το απόσπασμα πάρα πολλές φορές τα τελευταία τρία χρόνια - ίσως αυτό μας λέει κάτι για την ψυχή της κοινωνίας μας, ή τουλάχιστον εκείνων που έχουν πουλήσει την ψυχή τους στη Big Pharma.

Έχει σταλεί επιστολή στους διευθύνοντες συμβούλους όλων των συμμετεχόντων κέντρων (https://www.hartgroup.org/nextcove-trial-contravenes-the-declaration-of-helsinki/?swcfpc=1) για να επισημανθεί η πιθανή παραβίαση των κανονισμών του 2004 για τα φάρμακα για ανθρώπινη χρήση (κλινικές δοκιμές) (https://www.legislation.gov.uk/uksi/2004/1031/pdfs/uksi_20041031_en.pdf).

Η πρώτη απάντηση ελήφθη από τον Chief Medical Officer στο Bradford Teaching Hospitals NHS Foundation Trust: «Σας ευχαριστώ που θέσατε αυτό το ζήτημα. Συζήτησα με την ερευνητική μας ομάδα, τον διευθυντή του Κέντρου Προσλήψεων Ασθενών και την Παιδιατρική μας Ομάδα και είμαι ικανοποιημένος που οι διαδικασίες μας είναι ισχυρές και περιλαμβάνουν πλήρως την ενημερωμένη συναίνεση για αυτή τη διεθνή μελέτη που έχει ηθική έγκριση. Θα σας πρότεινα να επικοινωνήσετε με τη Moderna, τον χορηγό της δοκιμής, για περισσότερες πληροφορίες». Δηλαδή, μια αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία ξεπερνά το UK NHS Trust. Καλό να το γνωρίζουμε!

Ας ελπίσουμε ότι τα γονεϊκά ένστικτα είναι πιο ζωντανά από τις ηθικές πυξίδες των CEOs του Trust. Πεντακόσιες λίρες θα φαίνονται σαν ένα ασήμαντο ποσό αν το παιδί σας χάσει αυτό το αποτρόπαιο παιχνίδι της ρωσικής ρουλέτας.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε στο HART στις 26 Ιουλίου 2023 και αναδημοσιεύεται με ευγενική άδεια (https://www.hartgroup.org/nextcove/).

Υστερόγραφο: Επιστολές έχουν σταλεί και στα 35 συμμετέχοντα κέντρα που αναφέρονται στον ιστότοπο της Moderna. Μέχρι σήμερα, έχουν ληφθεί απαντήσεις από δέκα από αυτούς, δύο που λένε ότι δεν συμμετέχουν καθόλου και επτά που λένε ότι δεν στρατολογούν παιδιά, συμπεριλαμβανομένων εμφατικών δηλώσεων όπως «δεν έχουμε καμμία πρόθεση να στρατολογήσουμε παιδιά κάτω των 18 ετών στη δίκη NextCOVE». Ένας διευθυντής ερευνητικού κέντρου έφτασε στο σημείο να πει: "Συμμερίζομαι την ανησυχία σας για την ποιότητα του ενημερωτικού φυλλαδίου". Τα νοσοκομεία διδασκαλίας του Μπράντφορντ αρχίζουν να φαίνονται κάπως απομονωμένα σε αυτό. Εν τω μεταξύ, αρνήθηκαν να μοιραστούν το πρωτόκολλο της δίκης ή την επιστολή ηθικής έγκρισης. Ένα τηλεφώνημα στην Αρχή Έρευνας για την Υγεία επιβεβαίωσε ότι η δοκιμή έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ηθικής Έρευνας Berkshire B (την ίδια ομάδα που ενέκρινε τη δοκιμή των παιδιών της AstraZeneca), αλλά είπαν επίσης ότι δεν ήταν σε θέση να το μοιραστούν, καθώς δεν συμμετείχα άμεσα στη δοκιμή. Έχει υποβληθεί αίτημα για την ελευθερία της πληροφόρησης. Αυτό γελοιοποιεί κάπως το όραμά τους για διαφάνεια της έρευνας.

ΠΗΓΗ: https://www.conservativewoman.co.uk/and-you-thought-covid-vaccines-for-children-were-over/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!