Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

( Γιά ΓΝΩΣΤΕΣ! ) Αυτό τό ΣΠΑΝΙΟ κ λ α σ σ ι κ ό αυτοκίνητο του 1931 - 1 από τά μόλις 8 ! - που επέζησε του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ΚΡΥΜΜΕΝΟ στά ....άχυρα, θα μπορούσε τώρα να "πιάσει" εκατομμύρια!!!


Τι οδηγούσε ο Αλ Καπόνε, η ηθοποιός Τζίντζερ Ρότζερς και βασιλιάδες, συμπεριλαμβανομένου του Βίκτωρος Εμμανουήλ Γ ́ της Ιταλίας;

Η απάντηση, το Model J, Duesenberg. Θεωρούταν το κατεξοχήν πολυτελές αυτοκίνητο και σύμβολο κύρους στην Αμερική, και από όλα τα μοντέλλα J, ο σχεδιαστής του Duesenberg Gordon M. Buehrig θεωρούσε το γοητευτικά κομψό Tourster 5 επιβατών ως το αγαπημένο του.

Με μόλις οκτώ αυθεντικά Toursters που κατασκευάστηκαν από την Derham Body Company του Rosemont της Πενσυλβάνια, ένα μοντέλλο του 1931, με αριθμό J-423, εμφανίστηκε στον οίκο Sotheby's και πρόκειται να προσφερθεί σε δημοπρασία στις 18 Αυγούστου. 

Ταιριάζοντας με τη φήμη αυτού του αυτοκινήτου, το J-423 έχει τον δικό του αστικό μύθο συνδεδεμένο με αυτό - καθώς φέρεται να επέζησε του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κρυμμένο στα άχυρα.

(Ευγενική προσφορά του RM Sotheby's)

Αναμφισβήτητα, αυτό το Tourster είναι εξαιρετικά ανέγγιχτο λαμβάνοντας υπόψη πού βρισκόταν. Διαθέτοντας όλους τους αυθεντικούς αντίστοιχους αριθμούς - στο πλαίσιο, το τείχος προστασίας, τον κινητήρα και το αμάξωμα - και "υπέροχη καθαρότητα παντού", η ομορφιά αυτού του Tourster εξακολουθεί να επιβιώνει. 

Και η ομορφιά του είναι αυτό που θα μπορούσε να εξασφαλίσει την επιβίωσή του κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών.

Ένα Duesenberg Model J Tourster μέσα στα άχυρα

Η ιστορία του πώς ένα Duesenberg Model J Tourster βρήκε το δρόμο του κάτω από μια θημωνιά ξεκινά με τον αρχικό ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Ο οίκος Sotheby's εξηγεί.

"Ένας από τους πελάτες της υψηλής κοινωνίας της Φιλαδέλφειας τον οποίο εξυπηρετούσε ο Derham ήταν ο Butler Hallahan, αρχικός ιδιοκτήτης του Tourster που προσφέρεται εδώ", δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών (https://rmsothebys.com/en/auctions/mo23/monterey/lots/r0082-1931-duesenberg-model-j-tourster-by-derham/1358285). "Ο Hallahan ήταν ο εργένης playboy γιος του Walter και της Jennie Butler Hallahan και κληρονόμησε τις αντίστοιχες περιουσίες των καταστημάτων παπουτσιών και των παντοπωλείων".

Ένα άρθρο του 1941 στην Philadelphia Inquirer ανέφερε ότι ο κ. Hallahan «για χρόνια διατηρούσε ένα επιτηδευμένο διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη και πηγαινοερχόταν από εκεί στην Ευρώπη με ένα αυτοκίνητο αξίας 17.000 δολλαρίων ανάμεσα στην οικοσκευή του στις αμέτρητες περιπέτειές του από το Μανχάτταν στην Καλιφόρνια».


(Ευγενική προσφορά του RM Sotheby's)

(Ευγενική προσφορά του RM Sotheby's)


(Ευγενική προσφορά του RM Sotheby's)

Με το ξέσπασμα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου το 1939, ο κ. Hallahan υποτίθεται ότι επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες από μια από τις εξορμήσεις του στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω το Tourster του. 

Το Duesenberg επέζησε του πολέμου προφανώς «χάρη σε έναν ανώνυμο ευεργέτη που το έθαψε κάτω από μια θημωνιά», σύμφωνα με τον Sotheby's, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος του πολέμου.

Μετά τον πόλεμο, το Tourster διασώθηκε από έναν Ιταλό αξιωματικό του στρατού, κάποιον ταξίαρχο Niblo, σύμφωνα με σημειώσεις του οίκου δημοπρασιών. 

Το αυτοκίνητο στη συνέχεια άλλαξε χέρια τουλάχιστον άλλες δύο φορές πριν βρει το δρόμο του πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρέμεινε τα τελευταία 55 χρόνια.

Δύο οικογένειες έχουν διατηρήσει το J-423 από το 1968, όταν αποκτήθηκε από τον κλασσικό συλλέκτη Anthony D. "Tony" Pascucci από το Meridian του Κονέκτικατ, ο οποίος το είδε να αποκαθίσταται στην αρχική του αίγλη. Έφερε το αυτοκίνητο στο κατάστημα του Ted Billing, στο Shrewsbury της Μασσαχουσέτης, ο οποίος το επέστρεψε στην αρχική του κατάσταση.


(Ευγενική προσφορά του RM Sotheby's)


(Ευγενική προσφορά του RM Sotheby's)


(Ευγενική προσφορά του RM Sotheby's)

Τα εξωτερικά πάνελ του J-423 βάφτηκαν εκ νέου σε ένα έντονο, διακριτικά μεταλλικό δίχρωμο πράσινο και το εσωτερικό ανακατασκευάστηκε σε δωρεάν λαδί-καφέ δέρμα. 

Εν τω μεταξύ, ούτε το σασί, ούτε ο σκελετός διαχωρίστηκαν και αμφότερα παρέμειναν σε άριστη κατάσταση

Οι αρχικοί προβολείς, ωστόσο, έλειπαν και αντικαταστάθηκαν με τις σωστές μονάδες από την τεράστια αποθήκη ανταλλακτικών Model J του κ. Pascucci.

Η αποκατάσταση του αυτοκινήτου ολοκληρώθηκε το 1975 και το Tourster μεταφέρθηκε τελικά στο θερμαινόμενο γκαράζ του κ. Pascucci. 

Η ιδιοκτησία του αυτοκινήτου μεταβιβάστηκε τελικά στον γιο του κ. Pascucci, Johnny, πριν τελικά περάσει από τα χέρια του κ. Pascucci στον σημερινό ιδιοκτήτη του, Terence E. Adderley, το 2013. Έχει διατηρηθεί στη συλλογή Terence E. Adderley από τότε.


(Ευγενική προσφορά του RM Sotheby's)

(Ευγενική προσφορά του RM Sotheby's)

(Ευγενική προσφορά του RM Sotheby's)

Τα τελευταία 55 χρόνια, το Tourster οδηγήθηκε σπάνια - μόνο περιστασιακά σε λίγες παραστάσεις, συμπεριλαμβανομένων εμφανίσεων στο Auburn Cord Duesenberg Club National Reunion στο Auburn της Ιντιάνα και στο Amelia Island Concours d'Elegance το 2010.

Το «αριστούργημα» του Gordon Buehrig έτοιμο να κερδηθεί

Ο οίκος Sotheby's αναμένει ότι το J-423 θα φτάσει μεταξύ 1.600.000 και 2.000.000 δολλαρίων σε δημοπρασία. 

Ο οίκος δημοπρασιών το περιγράφει ως «σε αξιοσημείωτα άθικτη κατάσταση», εκτός από το χρώμα που δείχνει την ηλικία του «που αντιπροσωπεύεται σε μεγάλο βαθμό από μικρές ρωγμές σε μερικές τοποθεσίες» και το φως που τσαλακώνεται στο εσωτερικό.

Η ιδιοφυΐα του σχεδιασμού του κ. Buehrig εμφανίζεται με λεπτές πινελιές, όπως φαίνεται στο τολμηρό "πίσω παρμπρίζ" μεταξύ των πίσω και μπροστινών καθισμάτων. Ονομάζεται "διπλό φέρινγκ", το χαρακτηριστικό στο σχεδιασμό του Tourster έλυσε ένα πρόβλημα κοινό σε άλλους τύπους της εποχής: δηλαδή, τα διπλά φέρινγκ ήταν αδέξια στη λειτουργία. 

Η λύση του κ. Buehrig ήταν να του επιτρέψει να γλιστρά πάνω-κάτω πίσω από το μπροστινό κάθισμα με τη μανιβέλα μιας λαβής, κρατώντας το μακριά από τους πίσω επιβάτες.

(Ευγενική προσφορά του RM Sotheby's)

(Ευγενική προσφορά του RM Sotheby's)

(Ευγενική προσφορά του RM Sotheby's)

Τα οκτώ αρχικά Toursters κατασκευάστηκαν όλα από την Derham Body Company του Rosemont της Πενσυλβάνια. Το παρόν αυτοκίνητο θεωρείται ως Classic Car Club of America Full Classic.

«Και οι οκτώ Derham Toursters έχουν επιβιώσει τυχαία, αλλά δύο ανήκουν πλέον σε μόνιμες μουσειακές συλλογές και τα άλλα παραμένουν σε μακροχρόνιες συλλογές», δήλωσε ο Sotheby's. 

Έτσι, αυτή μπορεί να είναι η μόνη ευκαιρία στο εγγύς μέλλον να αποκτήσουμε ένα από τα κλασσικά σχέδια Duesenberg όλων των εποχών, ένα αριστούργημα του Gordon Buehrig - και ένα που διατηρεί όλα τα αρχικά χαρακτηριστικά και την άφθονη γοητεία της δημιουργίας του. Είναι ένα εξαιρετικό Model J, που αξίζει να διατηρηθεί από τον επόμενο ιδιοκτήτη του για άλλο μισό αιώνα, περισσότερο ή λιγότερο!»

Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.com και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter

ΠΗΓΗ
: https://www.theepochtimes.com/bright/this-rare-1931-classic-car-of-only-8-made-survived-wwii-hidden-in-haystack-may-now-fetch-millions-5433702?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-08-08&src_cmp=mb-2023-08-08&utm_medium=email&est=%2BfZH%2BXPPqExE%2FNPAd1%2FEjYOuXq37k6KQLLI9gTepnfzZYpm0sH%2F9y40n1ss%3D


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


Εξαιρετικά αφιερωμένο στον αγαπητό φίλο, γνώστη και λάτρη των αυτοκινήτων κ. Ι. Καποδίστρια.

3 σχόλια:

  1. Γιατί πρέπει να ανησυχούμε για τους QR κωδικούς;
    https://rumble.com/v36n0d9--qr-.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι οθωμανικές ονειρώξεις έχουν τίμημα...
    https://www.youtube.com/watch?v=NeGDjfCvWjo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Μεγάλη επανεκκίνηση στα τρόφιμα»: Με κλάματα στα μάτια οι αγρότες στην Ευρώπη
    https://rumble.com/v36ugcs-192897100.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!