Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ! Στό ΦΩΣ, ένα ακόμη ΦΡΙΚΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ των (ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ!) Τσάμηδων, σέ βάρος ΑΜΑΧΩΝ Ηπειρωτών! ΜΝΗΜΗ!



Τολμά ακόμη ο Πρόεδρος της γειτονικής Αλβανίας, να μιλά για "Γενοκτονία" των Τσάμηδων και να αφαιρεί Δημοκρατικά Δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητος!!!

Στο φως ένα ακόμη φρικτό έγκλημα των Τσάμηδων σε βάρος αμάχων Ηπειρωτών.


Του π. Ηλία Μάκου στη εφημερίδα POLITICAL.

"Είναι γνωστή η εγκληματική δραστηριότητα των Μουσουλμάνων Τσάμηδων στη Θεσπρωτία κατά την Κατοχή, όταν συνεργάστηκαν με τους Ιταλούς και Γερμανούς και προκάλεσαν πολλά δεινά στους κατοίκους.

Πρόσφατα όμως αποκαλύφθηκε και η συμμετοχή τους, καθοριστικής σημασίας, σ’ ένα άγνωστο έως σήμερα ομαδικό έγκλημα στην περιοχή των Ιωαννίνων. 

Στήν Μονή Περιβλέπτου Παντάνασσας Ιωαννίνων, βρέθηκαν πριν λίγο καιρό, τα λείψανα 20 μοναχών και τριών μικρών παιδιών, που μαρτύρησαν από τα στρατεύματα κατοχής στις 25 Απριλίου του 1941, με τη συνδρομή των Μουσουλμάνων Τσάμηδων.

Πώς ανακαλύφθηκαν;

Με την άδεια και τη βοήθεια του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μαξίμου, ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Θωμάς Ανδρέου (πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως), έκανε αναστηλωτικές εργασίες, οι οποίες αναμόρφωσαν και αναγέννησαν τον χώρο και τον κατέστησαν λειτουργικό.

Στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη, του μοναδικού σ’ ολόκληρη την Ήπειρο, που υπάρχει στη Μονή, γινόταν συντήρηση του δαπέδου.

Έκπληκτοι οι εργάτες, ανακάλυψαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη κάτω από αυτό τα λείψανα.

Ένα τραγικό στοιχείο είναι ότι στα μέτωπα των εκτελεσθέντων υπάρχουν οι σφαίρες των κατακτητών, που σημαίνει ότι δολοφονήθηκαν διά τουφεκισμού.

Με πρωτοβουλία του π. Θωμά καθαρίστηκαν τα λείψανα και τοποθετήθηκαν εμφανώς στο σημείο που βρέθηκαν, ώστε να είναι ορατά στους επισκέπτες.

Μάλιστα οι εκτελεστές, όπως σημειώνει ο π. Θωμάς, έγραψαν τα ονόματά τους πάνω στις τοιχογραφίες του Πρόναου του καθολικού!

Μία επιπλέον απόδειξη των φρικτών εγκλημάτων των εισβολέων και των συνεργατών τους Μουσουλμάνων Τσάμηδων, οι οποίοι αμαύρωσαν με τα μελανότερα χρώματα τις σελίδες της ιστορίας, ωστόσο αποτέλεσαν αφορμή να αναδειχθεί για μια ακόμη φορά το μεγαλειώδες φρόνημα των Ελλήνων.

Οι Τουρκαλβανοί πυρπολούσαν χωριά, έσφαζαν αδιακρίτως και βίαζαν γυναίκες και μικρά κορίτσια.

Oι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες της Θεσπρωτίας πολλές φορές εκείνα τα χρόνια οργανωμένα απέκρουσαν την ειλικρινή προσπάθεια του Χριστιανικού πληθυσμού για γλωσσική, κοινωνική και πολιτισμική ένταξη τους.

Αποτελούσαν μειοψηφία του συνολικού πληθυσμού του νομού. 

Αυτό δεν τους εμπόδισε από τα τέλη του 1940 ως τα μέσα περίπου του 1944, σε συνεργασία με τους κατακτητές, να προβούν σε μια σειρά από εγκλήματα σε βάρος του χριστιανικού πληθυσμού της Θεσπρωτίας, με σκοπό την προσάρτησή της στην Αλβανία. 

Πρόκειται ουσιαστικά για μια εθνοκάθαρση, που, ευτυχώς, δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί.

Ήδη από τον Ιούλιο του 1941 στην Ηγουμενίτσα, την Παραμυθιά και τους Φιλιάτες, οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες ζητούσαν από τους Xριστιανούς της Θεσπρωτίας να τους δίνουν το 1/3 της παραγωγής τους, κάτι για το οποίο υπήρξε έντονη αντίδραση και αυτή η προσπάθεια απέτυχε, ενώ στην περιοχή του Μαργαριτίου καρποφόρησε.

Από επίσημες εκθέσεις προκύπτει ότι το 1941 δολοφονήθηκαν από τους Τσάμηδες στη Θεσπρωτία 283 Έλληνες Χριστιανοί.

Το 1942 δολοφονήθηκαν 438 Χριστιανοί, ανάμεσά τους και ο αναπληρωτής Νομάρχης Γεώργιος Βασιλάκος, επτά χωριά λεηλατήθηκαν και στη συνέχεια πυρπολήθηκαν.

Το 1943 σημαδεύτηκε από τα εγκλήματα στην περιοχή του Φαναρίου και τη δολοφονία 49 προκρίτων της Παραμυθιάς.

Κατά τις επιχειρήσεις του Φεβρουαρίου 1944, 25.000 σπίτια πυρπολήθηκαν και 100.000 πολίτες έμειναν άστεγοι.

Μια αποκαλυπτική έκθεση, που περιγράφει με λεπτομέρειες τα απάνθρωπα εγκλήματα των Τσάμηδων στη Θεσπρωτία κατά τη γερμανοϊταλική κατοχή, συνέταξε το 1948 ο τότε διοικητής του Κέντρου Αλλοδαπών Ηπείρου, μοίραρχος Ε. Ζάκκας. 

Είχε προηγηθεί αναφορά του διοικητή Χωροφυλακής Μαργαριτίου, στις 5 Οκτωβρίου 1945, προς τη Γενική Διοίκηση Ηπείρου.

Στην έκθεση του Διοικητή του Κέντρου Αλλοδαπών Ηπείρου υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, δραματικά, που αποκαλύπτουν το μέγεθος της Γενοκτονίας που συντελέστηκε στη Θεσπρωτία από τους Τσάμηδες στα χρόνια της γερμανοϊταλικής κατοχής.

Ενδεικτικά αναφέρεται, μεταξύ άλλων, με συγκλονιστικό τρόπο σ’ αυτή: 

«Την πρωΐαν της 10ης Αυγούστου 1943, τμήματα του Γερμανικού στρατού πλήρως εξοπλισμένα, ακόμη και διά πυροβόλων και ακολουθούμενα υπό Τουρκαλβανικών εκ Τσάμηδων της Θεσπρωτίας συγκεκριμένων τμημάτων, ομοίως επίσης εξοπλισμένων και επικεφαλής εχόντων τον Νουρί Μπέη Ντίνο, τον αδελφόν αυτού Μπαζάρ Μπέη Ντίνο και τον ανεψιόν τούτων Ρετζέπ Ντίνο, εξορμώσιν ακάθεκτα κατά του Φαναρίου και κατακλύζουσι την περιοχήν αυτού. 

Άμα τη εισόδω των τμημάτων τούτων εις την περιοχήν του Φαναρίου, οι Τουρκαλβανοί επεδόθησαν το πρώτον εις την διαρπαγήν και λεηλασίαν των οικιών και των καταστημάτων.


Απειράριθμα υποζύγια μεταφερθέντα υπ’ αυτών εκεί διά τον σκοπόν τούτον καθώς και άλλα διαρπαγέντα εκεί υπ’ αυτών ανήκοντα δε εις τους Φαναριώτας, υπερεφορτώθησαν δι’ οικιακών σκευών, ειδών ρουχισμού και κλινοστρωμής, τροφίμων, δημητριακών καρπών και άλλων παντοειδών αντικειμένων, τα οποία διά του τρόπου τούτου μετεφέρθησαν εις τα χωρία και τας οικίας των αρπαγέων. 

Ακολούθως οι ίδιοι επεδόθησαν εις την πυρπόλησιν των κενών πλέον οικιών των κατοίκων.

Όσοι εκ των κατοίκων ηδυνήθησαν να διαφύγωσιν την εξολοθρευτικήν ταύτην λαίλαπα αναμέσον των πυρών και των κινδύνων προσέφυγον εις Πρέβεζαν και Πάργαν. 

Οι λοιποί περιέπεσαν εις τας εγκληματικάς αιμοσταγείς χείρας των Τουρκαλβανών και των Γερμανών και βασανισθέντες πολυειδώς και ποικιλλοτρόπως κατά τρόπον πάντοτε άγριον και απάνθρωπον, ανώτερον πάσης περιγραφής, εύρον εν τέλει, σκληρόν θάνατον…

Χειρότεροι από τους Ναζί!

«Οι Τουρκαλβανοί (Τσάμηδες) υπερβάλλοντες εις εγκληματικότητα και τους Γερμανούς, υπήρξαν σκληρότεροι και θηριωδέστεροι και των πλέον αγρίων θηρίων, μη φεισθέντες ουδ’ αυτών των γερόντων και των νηπίων. 

Εβίασαν κτηνωδώς υπάνδρους γυναίκας και κορασίδας μικροτάτης ηλικίας. 

Καθ’ όλην την διάρκειαν του μελανού εκείνου μηνός Αυγούστου του έτους 1943 το τοπίον εκείνο περιεβάλλετο από τους καπνούς των καιομένων οικιών του Φαναρίου, θρήνος δε και οδυρμός ηκούετο και μετέπειτα ακόμη των επιζησάντων του ολέθρου. 

Αλλά, το κακόν και η μήνις των Τουρκαλβανών κατά των Χριστιανών της περιοχής ταύτης δεν σταμάτησε τουλάχιστον με το πέρας της Γερμανοαλβανικής επιδρομής ταύτης. 

Και μετέπειτα οι Τουρκαλβανοί κατά συχνάς περιόδους μέχρι τέλους του μηνός Οκτωβρίου 1943 εφορμούσαν κατά του Φαναρίου και διέπραττον ποικίλα ανοσιουργήματα, εις τα οποία τους υπεκίνει η εγκληματική ψυχοσύνθεσίς των και η εις τους εγκληματικούς των εγκεφάλους εγκλωβισμένη νοσηρά ιδέα της “Μεγάλης Αλβανίας”.

Από το 1945 ως και το 1947, καταδικάστηκαν ερήμην 1.701 Μουσουλμάνοι Τσάμηδες. 

Οι 911 (ποσοστό 53,6%) σε θάνατο, 489 (ποσοστό 28,7%) σε ισόβια και 301 (ποσοστό 17,7%) σε φυλάκιση. 

Η ακίνητη περιουσία τους απαλλοτριώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο.

Η αγροτική τους περιουσία παραχωρήθηκε σε ακτήμονες, ενώ η αστική τους εκποιήθηκε απευθείας, ή με δημοπρασίες σε αστέγους».

Διαστρέβλωση της ιστορίας.

Απέναντι στον Αλβανικό αλυτρωτισμό, που αλλοιώνοντας και διαστρεβλώνοντας και αγνοώντας την αμείλικτη ιστορική πραγματικότητα μιλάει για «την πατρίδα της Τσαμουριάς»(!) και «περί γενοκτονίας των Τσάμηδων από τους Έλληνες»(!)

Είναι ανάγκη να τονισθεί η λανθάνουσα κατάσταση των παράλογων και ακραίων διεκδικήσεων, όταν μάλιστα η αλήθεια είναι τόσο αποκαλυπτική. 

Και να αναδειχθεί ότι μακριά από τις σκιές του παρελθόντος, χωρίς να εγείρονται αστήρικτες απαιτήσεις σ’ ένα ανύπαρκτο ζήτημα, όπως είναι το «Τσάμικο», μπορούν οι δύο λαοί, ο Αλβανικός και ο Ελληνικός, που έχουν πολλά κοινά και ενωτικά στοιχεία, να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας, που θα διασφαλίσει και την Ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας."


6 σχόλια:

  1. Ο ΣΑΝΤΙΚ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ``ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΙΩΝ`` ΤΣΑΜΗΔΩΝ . Η ΜΗ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΞΟΝΤΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ. ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1942 ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΣ Η ΔΙΑΒΟΗΤΗ ``K.S.I.L.A.`` ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ , ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ `` ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ``. ΤΑ ΗΓΕΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΣΑΜΗΔΕΣ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΕΜΒΕΡ ΧΟΤΖΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ, ΤΑ ΗΓΕΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΥΤΑ , ΗΤΑΝ ΕΠΙΦΟΡΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΝΦΟΡΜ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΕΙ, ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ , ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ `` ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ ΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΟ 1926 `` , ΕΦΡΟΝΤΙΖΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χώρα μας, σταθερώς ετερόφωτη, μέ θλιβερές μαριονέττες - ηγετίσκους αγαπητέ ΑΝΝΙΚΕΡΙ διαχρονικώς κάνει μισό βήμα εμπρός καί ...δέκα πίσω!
      Γι' αυτό βρίσκεται πάντοτε - τί κρίμα! - η χαμένη στήν διαδρομή της Ιστορίας της, κάθε υποθέσεως Εθνικής, εδαφικής καί κάθε τύπου άλλης....
      Όσοι Ηγέτες μέ κεφαλαίο τό πρώτο γράμμα 'Η', αγωνίσθηκαν μέ πάθος καί γενναιότητα γιά τά πάγια Εθνικά συμφέροντά μας, δέν συνταξιοδοτήθηκαν ασφαλώς, απλώς ...δ ο λ ο φ ο ν ή θ η κ α ν!
      (Ερωτήσεις & απορίες, απευθυνθείτε - πού αλλού; - στό 'Φόρεϊν Όφις'!)
      Δέν είναι πολλοί.
      Ο Ιω. Καποδίστριας, ο Ιω. Μεταξάς, ο Αλ. Κορυζής, ο Στρατάρχης Αλ. Παπάγος καί ίσως λιγοστοί ακόμα...
      Ευχαριστούμε καί πάλι γιά τήν γόνιμη παρέμβασή σας.

      Διαγραφή
  2. Ἐπιτρέψτε μου ἕνα σχόλιο τὸ ὁποῖο, κατὰ τὴν γνώμη μου, ἔχει βαρύνουσα σημασία.
    Ὁ ἀκόλουθος τοῦ Χριστοῦ ὀνομάζεται Χριστιανός, τοῦ Βούδα Βουδιστής, τοῦ Δωδεκαθέου Δωδεκαθεϊστής, καὶ τοῦ Μωάμεθ Μωαμεθανός.
    Ὁ ὅρος «Μουσουλμᾶνος» ἐτυμολογεῖτε ἀπὸ τὸ τουρκικὸ «μουσλουμάν» < τὸ ἀραβικὀ «μουσλίμ» τὸ ὁποῖον σημαίνει "ὁ ὑποτασσόμενος στὸν Θεό/ὁ πιστὸς.
    Ἐὰν ὁ Μωαμεθανὸς εἶναι πιστὸς στὸν Θεό, ἐμεῖς οἱ Χριστιανοὶ εἴμαστε ἄπιστοι;! Μήπως, ἐμμέσως, βλασφημοῦμαι τὴν Ἁγία Τριάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς βγάζετε τό συμπέρασμα - ερώτηση, όταν ό Μωαμεθανός είναι πιστός ό Χριστιανός είναι άπιστος...γενικά καί αόριστα αυτό δέν λέει τίποτα...επειδή υποτάσσεται στό Θεό (του) ό Μωαμεθανός σημαίνει ντέ καί καλά ότι ό (οποιοσδήποτε) Χριστιανός είναι άπιστος...???
    Μήπως έχετε χάσει τήν...μπάλα...αγαπητέ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ ὅρος «Μωαμεθανισμός» ἔχει καταργηθεῖ παγκοσμίως καὶ ἔχει ἀντικατασταθεῖ ἀπὸ τὸν «Μουσουλμανισμό». Ἀπευθύνεται στὸ ὑποσυνείδητο, γι' αὐτὸ εἶναι ἐπικίνδυνο. Οὐδεμία σχέση ἔχει μὲ τὴν λογικὴ τὴν ὁποῖα ἐσεῑς προτάσσετε. Σᾶς προτείνω μελἐτη στὰ ὑποσυνείδητα μηνύματα.

      Διαγραφή
  4. Όταν ή πατρίδα μας κατακλύζεται κυριολεκτικά από αυτούς (μουσουλμάνους)
    καί όχι μόνο....καί μάς προκαλούν ένα σωρό σοβαρά προβλήματα στήν κοινωνία, όπως : χάνονται άδικά ζωές, γίνονται βιασμοί κλπ. ποιός θά ασχοληθεί μέ τά υποσυνείδητα μηνύματα 5:32 μ.μ.?
    Νά μιλάμε ρεαλιστικά καί επί τού πεδίου αγαπητέ, νομίζω είναι προτιμότερο καί όχι νά "απευθυνόμαστε" στό... ...υποσυνείδητο..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!