Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Μια συγκλονιστική ιστορία για τη δολοφονία παράνομων μεταναστών από την Αιθιοπία που προσπαθούσαν να περάσουν στη Σαουδική Αραβία μέσω Υεμένης


Πηγή εικόνας: https://dims.apnews.com/dims4/default/7c22df8/2147483647/strip/true/crop/4500x2996+0+2/resize/820x546!/format/webp/quality/90/?url=https%3A%2F%2Fassets.apnews.com%2Fcc%2Fa5%2F8e633ec288f9efc9ed60d525f05f%2F727ae7bf863048efae23b6fa748ddab3

Από εδώ (h/t Tim)

Ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων λέει ότι οι Σαουδάραβες συνοριοφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν εκατοντάδες Αιθίοπες μετανάστες | AP Ειδήσεις (https://apnews.com/article/ethiopia-saudi-arabia-yemen-migrants-hrw-c6958c2593573c0c8fc64794a60f777c)

Συνοριοφύλακες στη Σαουδική Αραβία πυροβόλησαν με πολυβόλα και όλμους εναντίον Αιθιόπων που προσπαθούσαν να περάσουν στο βασίλειο από την Υεμένη, σκοτώνοντας πιθανώς εκατοντάδες άοπλους μετανάστες τα τελευταία χρόνια, ανέφερε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Αρκετά ακραίο, αναρωτιέμαι αν θα αποδειχθεί αποτελεσματικός αποτρεπτικός παράγοντας ή θα οδηγήσει σε εναλλακτικές μεθόδους εισόδου στο Βασίλειο. Μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί την απελπισία εκείνων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στην Αιθιοπία μόνο και μόνο για να συναντήσουν ένα χαλάζι από σφαίρες στα σύνορα μεταξύ Υεμένης και Σαουδικής Αραβίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Ghebreyesus, είναι από την Αιθιοπία.

Tedros Adhanom Ghebreyesus - Βικιπαίδεια (https://en.wikipedia.org/wiki/Tedros_Adhanom_Ghebreyesus)

Εδώ είναι ένας σύνδεσμος στο Wiki σχετικά με τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο της Αιθιοπίας - Αιθιοπική εμφύλια σύγκρουση (2018–σήμερα) - Βικιπαίδεια (https://en.wikipedia.org/wiki/Ethiopian_civil_conflict_(2018%E2%80%93present))

Από εδώ:

Σαουδική Αραβία: Μαζικές δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα της Υεμένης | Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (hrw.org) (https://www.hrw.org/news/2023/08/21/saudi-arabia-mass-killings-migrants-yemen-border)

  • «Οι Σαουδάραβες συνοριοφύλακες σκότωσαν τουλάχιστον εκατοντάδες Αιθίοπες μετανάστες και αιτούντες άσυλο που προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα Υεμένης-Σαουδικής Αραβίας μεταξύ Μαρτίου 2022 και Ιουνίου 2023.

  • Σαουδάραβες αξιωματούχοι σκοτώνουν εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ ξοδεύουν δισεκατομμύρια για αθλητικές διοργανώσεις σε μία προσπάθεια να βελτιώσουν την εικόνα τους.

  • Η Σαουδική Αραβία πρέπει να ανακαλέσει αμέσως και επειγόντως κάθε πολιτική χρήσης θανατηφόρας βίας κατά των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο. Οι ενδιαφερόμενες χώρες θα πρέπει να πιέσουν για λογοδοσία και ο ΟΗΕ θα πρέπει να διερευνήσει το θέμα.

Περισσότερα εδώ:

Εγκλήματα «πέρα από κάθε φαντασία»: Σαουδάραβες συνοριοφύλακες σκότωσαν εκατοντάδες μετανάστες, αναφέρει έκθεση του HRW (france24.com) (https://www.france24.com/en/middle-east/20230821-crimes-beyond-imagination-saudi-border-guards-killed-hundreds-of-migrants-hrw-report-says)

Μεταξύ Μαρτίου 2022 και Ιουνίου 2023, Σαουδάραβες συνοριοφύλακες σκότωσαν εκατοντάδες Αιθίοπες μετανάστες που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα από την Υεμένη στο πλούσιο σε πετρέλαιο βασίλειο, σύμφωνα με νέα έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. Η έκθεση έρχεται καθώς η Σαουδική Αραβία εφαρμόζει μια αντιμεταναστευτική πολιτική στο εσωτερικό και μια εκστρατεία για να ενισχύσει την εικόνα της στο εξωτερικό.

Ακολουθεί ένας χάρτης της περιοχής:


Από εδώ:

«Μας πυροβολούσαν σαν βροχή»: Μαζικές δολοφονίες Αιθιόπων μεταναστών από τη Σαουδική Αραβία στα σύνορα Υεμένης-Σαουδικής Αραβίας | HRW (https://www.hrw.org/report/2023/08/21/they-fired-us-rain/saudi-arabian-mass-killings-ethiopian-migrants-yemen-saudi)

«Εκτιμάται ότι περίπου 750.000 Αιθίοπες ζουν και εργάζονται στη Σαουδική Αραβία. Ενώ πολλοί μεταναστεύουν για οικονομικούς λόγους, αρκετοί έχουν φύγει λόγω σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνησή τους, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης, βάναυσης ένοπλης σύγκρουσης στη βόρεια Αιθιοπία.

Οι Αιθίοπες μετανάστες επιχειρούν εδώ και δεκαετίες την επικίνδυνη μεταναστευτική διαδρομή – γνωστή ως «Ανατολική Διαδρομή» ή μερικές φορές «Διαδρομή της Υεμένης» – από το Κέρας της Αφρικής, διασχίζοντας τον Κόλπο του Άντεν, μέσω της Υεμένης και στη Σαουδική Αραβία. Εκτιμάται ότι πάνω από το 90% των μεταναστών σε αυτή τη διαδρομή είναι Αιθίοπες. "


ΠΗΓΗ: https://peterhalligan.substack.com/p/a-shocking-story-about-the-killing?utm_source=substack&utm_medium=email


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!