Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΛΕΠΡΑΣ που αναφέρθηκαν μετά τον ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ COVID-19

Ένας αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων λέπρας αναφέρεται μετά τον εμβολιασμό COVID-19, συμπεριλαμβανομένων δύο περιπτώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο που οι ερευνητές είπαν ότι μπορεί να έχουν προκληθεί από τα εμβόλια.

Οι ερευνητές εξέτασαν αρχεία από την κλινική λέπρας στο Νοσοκομείο Τροπικών Ασθενειών στο Λονδίνο. Διαπίστωσαν ότι από τα 52 άτομα που πήγαν στην κλινική το 2021, τουλάχιστον 49 ήταν εμβολιασμένα.

Ο ορισμός της μελέτης για μια ανεπιθύμητη ενέργεια λέπρας που σχετίζεται με ένα εμβόλιο COVID-19 περιελάμβανε την ανάπτυξη λέπρας ή αντίδρασης λέπρας εντός 12 εβδομάδων από τη λήψη μιας δόσης και το άτομο ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΠΡΑΣ Ή ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΛΕΠΡΑΣ.

Δύο άτομα πληρούσαν τον ορισμό της υπόθεσης. Ένας ανέπτυξε οριακή φυματιοειδή λέπρα (BT) μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση. Ο άλλος παρουσίασε αντίδραση 56 ημέρες μετά τη δόση. Και οι δύο δόσεις ήταν το εμβόλιο BNT162b2 της Pfizer. Η Pfizer δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

"Η ανάπτυξη λέπρας BT και αντίδρασης τύπου 1 σε άλλο άτομο λίγο μετά από μια δόση εμβολίου BNT162b2 μπορεί να σχετίζεται με αποκρίσεις Τ κυττάρων που προκαλούνται από το εμβόλιο", ανέφεραν οι ερευνητές.

Τα εμβόλια COVID-19 μπορούν να προκαλέσουν απόκριση από λευκά αιμοσφαίρια ή Τ κύτταρα. Τα κύτταρα πιστεύεται ότι προστατεύουν από το COVID-19.

Τα Τ-κύτταρα μπορούν θεωρητικά να προκαλέσουν το Mycobacterium leprae, ένα βακτήριο που προκαλεί λέπρα, οδηγώντας σε λέπρα ή αντίδραση λέπρας, ανέφεραν οι ερευνητές.

Άλλα εμβόλια έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν αντιδράσεις λέπρας ή λέπρας, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων κατά της φυματίωσης, και ορισμένα άτομα που λαμβάνουν επαναλαμβανόμενους εμβολιασμούς COVID-19 έχουν αποδειχθεί ότι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (https://www.theepochtimes.com/health/repeated-covid-19-vaccination-weakens-immune-system-study-5305770).

Το έγγραφο δημοσιεύθηκε στις 4 Αυγούστου από το PLOS Neglected Tropical Diseases (https://journals.plos.org/plosntds/article?id=10.1371/journal.pntd.0011493).

Περισσότερα για τα ευρήματα

Το άτομο που διαγνώστηκε με λέπρα είναι ένας 80χρονος άνδρας που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 49 χρόνια. Υπέφερε από συμπτώματα όπως παχιά νεύρα. Η διάγνωση της λέπρας επιβεβαιώθηκε μέσω βιοψίας δέρματος. Ο άνδρας μπορεί να είναι ο πρώτος που απέκτησε λέπρα στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1954.

Ο άνδρας βελτιώθηκε με την πάροδο του χρόνου και έλαβε μια τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

«Είναι ενδιαφέρον ότι είχε μια τρίτη δόση εμβολίου BNT162b2 έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, έχοντας ξεκινήσει αντιβακτηριακή θεραπεία και δεν παρουσίασε επιδείνωση της λέπρας του. Οι δερματικές βλάβες και η πάχυνση των νεύρων είχαν υποχωρήσει μέχρι τη στιγμή που ολοκλήρωσε την εξάμηνη πορεία της αντιμικροβιακής θεραπείας. Δεν υπήρξε επανεμφάνιση των πλακών ή των νευρικών σημείων μετά από 12 μήνες», ανέφεραν οι ερευνητές.

Η αντίδραση καταγράφηκε σε έναν 27χρονο άνδρα που είχε λάβει πολυφαρμακευτική θεραπεία, ένα φάρμακο για τη λέπρα, στο παρελθόν. Ανέπτυξε κόκκινες πλάκες και πυκνά νεύρα πριν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο από μια άγνωστη χώρα. Μια βιοψία υποστήριξε τη διάγνωση. Πήρε φάρμακα και τα συμπτώματα βελτιώθηκαν.

Η σχέση μεταξύ του εμβολίου και του ζητήματος στη δεύτερη περίπτωση ενισχύθηκε από μελέτες που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που έλαβαν τη θεραπεία τρία ή περισσότερα χρόνια πριν είναι απίθανο να εμφανίσουν μια νέα αντίδραση, ανέφεραν οι ερευνητές.

Από τα 52 άτομα που πήγαν στην κλινική λέπρας για διάγνωση ή/και θεραπεία το 2021, όλα εκτός από δύο ανέφεραν την κατάσταση εμβολιασμού τους. Από αυτούς τους 50, οι 49 ήταν εμβολιασμένοι.

ΠΕΝΤΕ από τους ασθενείς στην κλινική διαγνώστηκαν πρόσφατα με ΛΕΠΡΑ το 2021. ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΟΙ είχαν ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ τύπου ένα. ΟΛΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ , αλλά μόνο ένας από κάθε κατηγορία προσδιορίστηκε ότι πιθανώς προκλήθηκε από εμβόλιο αφού διαγνώστηκε εντός 12 εβδομάδων από τον εμβολιασμό. Δεν ήταν σαφές πότε εμβολιάστηκαν οι άλλοι τέσσερεις.

Η Δρ Barbara de Barros, αντεπιστέλλουσα συγγραφέας της μελέτης, δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο. Οι συγγραφείς δεν ανέφεραν χρηματοδότηση ή ανταγωνιστικά συμφέροντα.

Η Δρ de Barros και οι άλλοι ερευνητές του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν ότι οι γιατροί πρέπει να γνωρίζουν ότι ο εμβολιασμός COVID-19 μπορεί να προκαλέσει λέπρα, αλλά ότι πιστεύουν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού COVID-19 «υπερτερούν αυτών των ανεπιθύμητων συμβάντων». Δεν παρείχαν αναφορές για τα οφέλη του εμβολιασμού, τα οποία έχουν μειωθεί δραματικά (https://www.theepochtimes.com/health/covid-vaccinated-more-likely-to-be-hospitalized-cdc-data-5335428) καθώς εμφανίστηκαν νεώτερες παραλλαγές και οδήγησαν σε πιο λεπτές συστάσεις σε ορισμένες χώρες (https://www.theepochtimes.com/article/uk-stops-boosting-under-65s-in-covid-19-vaccination-campaign-5453674). Οι αναφορές για το εύρος της βλάβης περιελάμβαναν μια σύσταση του 2021 από την Ινδία ότι τα άτομα με λέπρα λαμβάνουν εμβόλιο COVID-19 (https://journals.lww.com/idoj/Fulltext/2021/12001/Updates_on_Management_of_Leprosy_in_the_Context_of.4.aspx).

Άλλες περιπτώσεις

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 14 άλλες ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΛΕΠΡΑΣ Ή ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΛΕΠΡΑΣ ΕΝΤΟΣ 14 ΗΜΕΡΩΝ από τον ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ COVID-19 έχουν αναφερθεί στη βιβλιογραφία, συμπεριλαμβανομένων οκτώ στην Ινδία. Όλοι οι ασθενείς λέγεται ότι τελικά ανάρρωσαν και ορισμένοι έλαβαν πρόσθετες δόσεις εμβολίου.

Σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε το 2021, Βραζιλιάνοι ερευνητές ανέφεραν (https://leprosyreview.org/article/92/4/20-21076?fbclid=IwAR2OUzhF-6KBuPEL3t4yvjCD76pnd5hGW5AssDqXnepzrb3GWRxYnEjOlMg) δύο αντιδράσεις λέπρας που ονομάζονται ερύθημα nodosum leprosum μετά τον εμβολιασμό COVID-19. Είπαν ότι οι γιατροί «πρέπει να ενημερωθούν για την εμφάνιση του ερυθήματος nodosum leprosum που μπορεί να εμφανιστεί σε ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί» και «πρέπει να αναζητήσουν τα σήματα ενεργού λέπρας σε αυτούς τους ασθενείς για πιθανή διάγνωση νέας περίπτωσης λέπρας, υποτροπής ή επαναμόλυνσης».

Τον Δεκέμβριο του 2021, ερευνητές στην ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ανέφεραν μια νέα διάγνωση λέπρας μετά τον εμβολιασμό COVID-19 και είπαν ότι το πρόβλημα «πιθανότατα αποκαλύφθηκε από το εμβόλιο COVID-19» (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352512621008560).

Επίσης το 2021, Ινδονήσιοι ερευνητές ανέφεραν έναν ασθενή που υπέστη αντίδραση μετά τον εμβολιασμό COVID-19. (http://www.jpad.com.pk/index.php/jpad/article/view/1953)

Τον Ιανουάριο του 2022, Ινδοί ερευνητές ανέφεραν μια αντίδραση λέπρας και είπαν ότι οι γιατροί πρέπει να έχουν κατά νου τις αντιδράσεις όταν βλέπουν ασθενείς που παρουσιάζουν νευρολογικές επιπλοκές (https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/jdv.17915).

Τον Μάρτιο του 2022, Ισραηλινοί ερευνητές ανέφεραν μια αντίδραση και είπαν ότι η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία ήταν σημαντικές (https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jdv.18035).

Σε μια σειρά περιπτώσεων που δημοσιεύθηκε το 2022, Ινδοί ερευνητές ανέφεραν τέσσερεις άνδρες που εμφάνισαν λέπρα ή αντίδραση εντός 11 ημερών από τον εμβολιασμό COVID-19. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η «απόλυτη ευελιξία της κλινικής παρουσίασης των αντιδράσεων λέπρας μετά τον εμβολιασμό COVID-19 δικαιολογεί περαιτέρω μοριακές μελέτες μεγάλης κλίμακας» (https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jdv.18339).

Σε ένα άλλο έγγραφο από το 2022, ένα διαφορετικό σύνολο ερευνητών ανέφερε ότι τρεις από τους 35 ασθενείς που επισκέφθηκαν την κλινική τους από τον Ιούλιο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2021 παρουσίασαν επιπλοκή λέπρας ή αντίδραση λίγο μετά τη λήψη εμβολίου COVID-19 (https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jdv.18390).

ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/health/growing-number-of-leprosy-cases-reported-after-covid-19-vaccination-5454131?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-08-10&src_cmp=mb-2023-08-10&utm_medium=email&est=R6kIZdf8%2BklQn7Lpb3BCPeEpn3ocgAfpi%2BnPqPG4n2nN64k%2FCew9T%2Fi2SeI%3D


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ: Λέπρα μετά τον εμβολιασμό COVID-19 - Ανεπιθύμητες ενέργειες λέπρας που σχετίζονται με το εμβόλιο BNT162b2 αντι-SARS-CoV-2 (δύο αναφορές περιπτώσεων) (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ)

https://odysseiatv.blogspot.com/2023/08/covid-19-bnt162b2-sars-cov-2.html

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Το αλουμίνιο και το πολυσορβικό 80 στα εμβόλια προκαλούν αυτισμό και άλλες ασθένειες στα παιδιά
    https://rumble.com/v34af3x--80-.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μένει κανείς ΕΝΕΟΣ καί ά φ ω ν ο ς!
    Εν έτει 2023 εμφάνισις της λέπρας!
    Καί πώς καί από πού;
    Μά, από τά διαβόλια - ενέσεις!
    Αυτοί που ΠΡΕΠΕΙ νά ακούσουν, ακούνε;
    (Θερμές ευχαριστίες Μαριγώ Ζαραφοπούλα μας, γιά ακόμα μία ΔΥΝΑΤΗ όσο καί αποκαλυπτική ανάρτηση!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!