Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Ένα ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ τρώει ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ όπως 25 ΨΥΓΕΙΑ (!!!!!!!!!!!) στις ΗΠΑ: Γιατί οι κρατικές επιδοτήσεις για ηλεκτρικά οχήματα είναι τρομακτικές.



Thomas Renggli

8 Σεπτεμβρίου 2023


Ο βουλευτής Thomas Massie - ηλεκτρολόγος μηχανικός, σημειώστε - παρουσίασε αυτή τη μελέτη όταν ανακεφαλαίωσε το σχέδιο του προέδρου Μπάιντεν με τον υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ Pete Buttigieg που απαιτεί να πωλείται το 50% των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ ηλεκτρικά μέχρι το 2030 (https://internationalman.com/articles/3-reasons-theres-something-sinister-with-the-big-push-for-electric-vehicles/).

Το εύρημα του Massie δεν αφήνει περιθώρια για παρεξηγήσεις: το ηλεκτρικό δίκτυο δεν θα είναι σε θέση να τροφοδοτήσει κάθε νοικοκυριό με 25 ψυγεία (που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ενέργειας ενός (!!!) ηλεκτρικού αυτοκινήτου) στα περισσότερα μέρη - ούτε καν κοντά.

Ο πολιτικός εξηγεί εύλογα ότι η ιδέα μιας επικείμενης ευρείας εισαγωγής ηλεκτρικών οχημάτων είναι μια επικίνδυνη φαντασίωση που βασίζεται στην πολιτική προπαγάνδα και όχι στην τεχνολογία ήχου.

Παρ' όλα αυτά, οι κυβερνήσεις, τα μέσα ενημέρωσης, η ακαδημαϊκή κοινότητα, οι μεγάλες εταιρείες και οι διασημότητες διακηρύσσουν μια επικείμενη «μετάβαση» στα ηλεκτρικά οχήματα σαν να είχε διαταχθεί από πάνω.

Οι τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους υπάρχει κάτι υποκριτικό και ακόμη και επικίνδυνο πίσω από την πολιτική επίθεση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα:


1. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι πράσινα : Η κεντρική τους υπόθεση είναι ότι τα ηλεκτρικά οχήματα βοηθούν στη διάσωση του πλανήτη από την εκπομπή άνθρακα επειδή χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια αντί για φυσικό αέριο. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι τόσο λίγοι άνθρωποι αναρωτιούνται από πού προέρχεται η ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτεί τα ηλεκτρικά οχήματα. Πάνω από το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ παράγεται από υδρογονάνθρακες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πετρέλαιο, ο άνθρακας ή το φυσικό αέριο να βρίσκονται πίσω από την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος.

2. Τα ηλεκτρικά οχήματα δεν μπορούν να ανταγωνιστούν χωρίς κρατική στήριξη. Για πολλά χρόνια, το κράτος έχει επιδοτήσει τα ηλεκτρικά οχήματα μέσω εκπτώσεων, απαλλαγών από τον φόρο επί των πωλήσεων, δανείων, επιχορηγήσεων, πιστώσεων φόρου και άλλων μέτρων. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι φορολογούμενοι των ΗΠΑ θα επιδοτήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα ύψους τουλάχιστον 393 δισεκατομμυρίων δολλαρίων τα επόμενα χρόνια - περισσότερο από το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του Χονγκ Κονγκ. Με άλλα λόγια, η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων είναι ένας τεράστιος αντικατοπτρισμός που υποστηρίζεται τεχνητά από εκτεταμένη κυβερνητική παρέμβαση.

3. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να θεωρηθούν ως κατασκοπευτικές μηχανές. Συλλέγουν έναν αδιανόητο όγκο δεδομένων σχετικά με τους χρήστες στους οποίους οι κυβερνήσεις μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα αυτοκίνητα παράγουν περίπου 25 gigabytes δεδομένων κάθε ώρα. Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να φανταστεί κανείς πώς οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να ενσωματώσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο ελέγχου υψηλής τεχνολογίας. Η δυνατότητα κατάχρησης ενός τέτοιου συστήματος είναι προφανής.

Εν ολίγοις, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα χωρίς τεράστια κυβερνητική υποστήριξη και είναι (τουλάχιστον σύμφωνα με την ερμηνεία των κύκλων που επικρίνουν το κράτος) ένα κρίσιμο μέρος του αναδυόμενου δικτύου ελέγχου υψηλής τεχνολογίας.

Η λύση – σύμφωνα με την πεμπτουσία αυτής της θεωρίας – είναι απλή: όλες οι κρατικές επιδοτήσεις και η υποστήριξη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πρέπει να καταργηθούν και τα οχήματα θα πρέπει αντ' αυτού να ανταγωνίζονται με τα δικά τους πλεονεκτήματα σε μια εντελώς ελεύθερη αγορά.

Αλλά είναι απίθανο να συμβεί αυτό – τα συμφέροντα του λόμπυ των αυτοκινήτων, των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των κρατικών αρχών είναι πολύ μεγάλα.


ΠΗΓΗ: https://weltwoche.de/daily/ein-e-auto-frisst-strom-wie-25-us-kuehlschraenke-warum-staatliche-foerderung-von-elektro-fahrzeugen-unheimlich-ist/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!