Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Αποκαλυπτικό! ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! "Στόν Π. Πολάκη καί τόν Ν. Παππά τα κλειδιά του ΣΥΡΙΖΑ..."

ΚΑΤΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΗ ΧΑΡΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ "ΜΑΣ"....

ΑΛΛΑ ΑΣ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΠΟΣΟ ΑΡΑΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ...Βασιλική Σιούτη

Αυτό που έχει συμβεί στον ΣΥΡΙΖΑ και κάποια στελέχη του ακόμα δεν έχουν καταλάβει, είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας με τη νίκη Κασσελάκη, που δεν θα ήταν εφικτή χωρίς αυτόν, παρέδωσε τα κλειδιά του κόμματος στον Παύλο Πολάκη και στον Νίκο Παππά.Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ δεν κέρδισε ούτε για την εμφάνισή του, ούτε επειδή τον φύτεψε κάποια μεγάλη ξένη δύναμη. Κέρδισε επειδή, όπως είπε κι ο ίδιος, τον φύτεψε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Σε αυτό είπε την αλήθεια, όσο κι αν κάποιοι δεν το πιστεύουν και αναζητούν άλλες εξηγήσεις.

 Επιχειρηματίες που τον στηρίζουν υπάρχουν, αλλά δεν είναι τόσο κρυφό, ούτε τόσο καθοριστικό. 

Καθοριστική ήταν και είναι η υποστήριξή του από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κασσελάκης ήρθε στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Παύλου Πολάκη. 

Ο νέος ισχυρός άνδρας της Κουμουνδούρου, ο Μανώλης  Κ α π ν ι σ ά κ η ς,  που ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του, ήταν ο δικηγόρος του πατέρα του (τον γνωρίζει εδώ και είκοσι χρόνια) και δικηγόρος του Παύλου Πολάκη, επίσης εδώ και χρόνια.

 Τελευταία ο Καπνισάκης ήταν και στον Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Παύλο Πολάκη, καθώς θεωρείται άνθρωπός του.

Ο Κασσελάκης το έλεγε σε έναν κύκλο ανθρώπων με τους οποίους συνομιλούσε από τότε που ήρθε στην Αθήνα, τον περασμένο Μάιο, ότι μαζί με τον Πολάκη και τον Τσίπρα θα άλλαζαν το κόμμα κι ότι υπήρχε σχέδιο για αυτό.

Οι δυο τους είχαν αναδείξει υποθέσεις που εξέθεσαν τη Νέα Δημοκρατία, όπως εκείνη του πρώην βουλευτή Μαραβέγια. 

Ένα επιχείρημα των υποστηρικτών του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην «Ομπρέλα», ήταν ότι αυτός «ήταν ο μόνος που έκανε αντιπολίτευση και έβγαζε σκάνδαλα της Ν.Δ., ενώ εκείνοι δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να απολαμβάνουν τα προνόμια της πολιτικής και κομματικής εξουσίας».

 Από αριστερά προς τα δεξιά: Θεοδώρα Αυγέρη, Στέφανος Κασσελάκης, Παύλος Πολάκης, Μανώλης Καπνισάκης.

Ο Καπνισάκης, εκτός από δεξί χέρι του Πολάκη, θεωρείται και άνθρωπος των «ειδικών αποστολών» και γνωρίζει τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που εκείνος ήταν 14 ετών, όπως λέει. Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη ήταν ο δικηγόρος του Παύλου Πολάκη και όταν αυτός ήταν αν. υπουργός Υγείας, στη δικαστική αντιπαράθεσή του με τον Αδωνι Γεωργιάδη (ο οποίος τότε είχε δικηγόρο τον Θάνο Πλεύρη).

Η Θεοδώρα Αυγέρη, που αναλαμβάνει εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, είναι επίσης στον κύκλο του Πολάκη, όπως και η Θεοδώρα Τζάκρη. 

Γενικά όλοι οι άνθρωποι του Παύλου Πολάκη αναλαμβάνουν κομβικούς ρόλους στο κόμμα και ο ίδιος είναι πιο ισχυρός από κάθε άλλη φορά.

Επειδή όλα αυτά γίνονται με τις ευλογίες του Τσίπρα, ορισμένοι εκφράζουν αμφιβολίες και για το κατά πόσο ο Αλέξης Τσίπρας είχε πραγματικά την πρόθεση να τον διαγράψει το περασμένο καλοκαίρι και όλα αυτά δεν έγιναν τότε ως στάχτη στα μάτια της «Ομπρέλας» που τον πίεζε.

Άλλωστε είναι φανερή πλέον η τρίπλα που έκανε ο Τσίπρας στη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση, τα στελέχη της οποίας παραμένουν αποσβολωμένα και προσπαθούν να καταλάβουν το παιχνίδι που παίχτηκε. 

Κι ενώ ιστορικά στελέχη του κόμματος, αλλά και όσοι στήριξαν την Αχτσιόγλου, νιώθουν σαν να έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους, ο Τσίπρας, ο Παππάς και ο Πολάκης μοιάζουν να απολαμβάνουν τη νέα κατάσταση, παρότι σε πολλούς θυμίζει φάρσα.

Τσίπρας και Παππάς χαμογελαστοί εχθές στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Φωτ.: EUROKINISSI


Ο Κασσελάκης το έλεγε σε έναν κύκλο ανθρώπων, με τους οποίους συνομιλούσε από τότε που ήρθε στην Αθήνα, τον περασμένο Μάϊο, ότι μαζί με τον Πολάκη και τον Τσίπρα θα άλλαζαν το κόμμα κι ότι υπήρχε σχέδιο για αυτό.

Μόνο που τότε καείς δεν θεωρούσε ότι αυτά τα λόγια είχαν κάποια πολιτική βαρύτητα, καθώς προέρχονταν από έναν υποψήφιο ομογενή, του ψηφοδελτίου Επικρατείας σε μη εκλόγιμη θέση, ο οποίος δεν γνώριζε την σύγχρονη πολιτική ελληνική πραγματικότητα.

Τώρα είναι σαφές ότι η πρώτη φάση του σχεδίου Τσίπρα πέτυχε. 

Το πού θα οδηγήσει αυτή η πορεία μένει να φανεί.

2 σχόλια:

  1. Τελικά γίναμε ένα κράτος
    αρ@@δια καπαμά ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν πήγαινε ο Αλέξης Τσίπρας στο Αμέρικα το φυτώριο δεν θα έπιανε. Και αν δεν πήγαινε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στο Τέξας δεν γινόταν πρωθυπουργός. Άλλωστε το είχε πει και ο εκλειπών Γλέζος ότι αν δεν πήγαινε ο Τσίπρας στο Αμέρικα "να φιλήσει κατουρημένες ποδιές" πρωθυπουργός δεν θα γινόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!