Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Τ έ λ ο ς τά διαβατήρια, στό αεροδρόμιο της Σ ι γ κ α π ο ύ ρ η ς, πτήσεις ΜΟΝΟ μέ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ δεδομένα! / Β Ι Ν Τ Ε Ο

 


Από το 2024, το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης θα είναι το πρώτο στον κόσμο, που θα καταργήσει τη χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων και θα επιτρέπει στους επιβάτες να αναχωρούν χωρίς διαβατήριο, χρησιμοποιώντας μόνο βιομετρικά δεδομένα.

Η υπουργός Επικοινωνιών της χώρας, Ζοζεφίν Τέο, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλίου, ότι «Η Σιγκαπούρη θα είναι μία από τις λίγες πρώτες χώρες στον κόσμο που θα εισαγάγει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα χωρίς διαβατήριο». 

Ωστόσο, τα διαβατήρια θα εξακολουθούν να απαιτούνται σε πολλές χώρες εκτός Σιγκαπούρης, που δεν προσφέρουν το εν λόγω νέο σύστημα, τόνισε η υπουργός.

Η βιομετρική τεχνολογία, μαζί με το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, χρησιμοποιείται ήδη σε κάποιο βαθμό στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης. 

Ωστόσο οι επερχόμενες αλλαγές θα «μειώσουν την ανάγκη για τους επιβάτες να παρουσιάζουν επανειλημμένα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα στα σημεία ελέγχου». 

Τα βιομετρικά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας «ενιαίας ταυτότητας» που θα χρησιμοποιείται σε διάφορα αυτοματοποιημένα σημεία, όπως για παράδειγμα στην παράδοση της αποσκευής και στον έλεγχο κατά την επιβίβαση, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για ταξιδιωτικά έγγραφα όπως κάρτες επιβίβασης και διαβατήρια.

Το 2018, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάϊ εισήγαγε βιομετρικές σήραγγες γνωστές ως «Έξυπνες Πύλες», οι οποίες χρησιμοποιούν την αναγνώριση προσώπου για να επαληθεύουν την ταυτότητα των ταξιδιωτών σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα. 

Οι επιβάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, ή τις σαρώσεις προσώπου για την πιστοποίηση ταυτότητας, αντί για διαβατήρια.

Σε άλλα μέρη του κόσμου, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιείται ήδη σε κάποιο βαθμό στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, στο Tokyo Narita, στο Tokyo Haneda, στο Indira Gandhi International στο Δελχί, στο Heathrow του Λονδίνου και στο Charles de Gaulle του Παρισιού, μεταξύ άλλων αεροδρομίων.

 

primenews.press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!