Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

(εξαιρετικά ανησυχητικές εξελίξεις που ελάχιστοι στην Ελλάδα είναι σε θέση να κατανοήσουν την σοβαρότητά τους) Το ZDF εξηγεί: Οι μονοκατοικίες «δύσκολα υποστηρίζονται»



Elisa David

24 Σεπτεμβρίου 2023

Σε μια έκθεση, το περιοδικό ZDF heute εξηγεί γιατί όλο και περισσότερες πόλεις, όπως το Münster, θέλουν να περιορίσουν την κατασκευή μονοκατοικιών. Και οι δημοσιογράφοι τρελλαίνονται: Το να έχεις το δικό σου σπίτι δεν είναι μόνο επιβλαβές για το κλίμα, αλλά και σεξιστικό και δεξιό. (!!!!!!)

Σε ένα άρθρο του περιοδικού ZDF heute, με τίτλο «Το τέλος της μονοκατοικίας – Γιατί όλο και περισσότερες πόλεις περιορίζουν την κατασκευή κατοικιών», μια άλλη θεωρία συνωμοσίας γίνεται πραγματικότητα – θέλουν να καταργήσουν τις μονοκατοικίες. Το Münster είναι μία από αυτές τις πόλεις που θέλει να περιορίσει την κατασκευή μονοκατοικιών - ανεξάρτητων με την έννοια του αντίθετου των σπιτιών με ταράτσες - πρόκειται να «γίνουν η εξαίρεση», όπως εξηγεί το ZDF.

Αρχικά, αυτό το βήμα δικαιολογείται λόγω ... κλιματικής αλλαγής. Ο επικεφαλής του τμήματος αστικής ανάπτυξης του Münster δήλωσε ότι «ως προς την πυκνότητα δόμησης και χρήσης γης, επιδιώκεται ένας φιλικός προς το κλίμα αστικός σχεδιασμός» και κατά συνέπεια «επικεντρώνονται σε πολυκατοικίες».

Το περιοδικό heute σχολιάζει: «Η μονοκατοικία δολοφόνος του κλίματος; Το γεγονός είναι ότι το όνειρο να αποκτήσει κανείς τους δικούς του τέσσερεις τοίχους δύσκολα υποστηρίζεται (!!!!!!!!!!) λόγω προστασίας του κλίματος». Ναι, καλά ακούσατε: ΔΥΣΚΟΛΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ. (!!!!!!!!!!!!!!)

Σε μια άλλη εκδοχή αυτής της έκθεσης, αυτό το απόσπασμα αποδυναμώθηκε σημαντικά. Εκεί έλεγε: «Η μονοκατοικία δολοφόνος του κλίματος; Το γεγονός είναι ότι το όνειρο της ιδιοκτησίας των δικών σας τεσσάρων τοίχων είναι αμφισβητήσιμο από την άποψη της ενέργειας.

Στη συνέχεια, το ZDF ήθελε να φτάσει στο βάθος του ερωτήματος γιατί η μονοκατοικία στη Γερμανία αποτελεί ένα τέτοιο όνειρο. Για το ZDF, αυτό δεν έχει καμμία σχέση με την επιθυμία για ιδιοκτησία ή αυτονομία – αλλά πρόκειται για συντηρητικά κίνητρα. (!!!!!!!)

«Στις αρχές της δεκαετίας του '50, ο Adenauer κατανόησε το σπίτι ως μια συνειδητά αντικομμουνιστική εξέλιξη», φέρεται να είπε ο Jürgen Aring, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Wohnen und Stadtentwicklung e.V. Εκείνη την εποχή, υπήρχε η ελπίδα ότι οι φτωχότερες οικογένειες θα ήταν επίσης σε θέση να μετακομίσουν στα σπίτια τους με το συμβόλαιο αποταμίευσης στο σπίτι και έτσι να γίνουν λιγότερο ευάλωτες στον κομμουνισμό. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: το σπίτι προορίζεται επίσης να προωθήσει την έννοια της παραδοσιακής οικογένειας.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος της Landschaftsverband Westfalen-Lippe εξηγεί: «Η γυναίκα που φροντίζει το σπίτι και τα παιδιά στο σπίτι, ο άνθρωπος που μετακινείται στην πόλη και εργάζεται εκεί. Όλα αυτά στη συνέχεια αντηχούν και έχουν γίνει ένα είδος τρόπου ζωής, και από αυτή την άποψη, οι μελέτες δείχνουν μια πολύ ισχυρή εκ νέου παραδοσιοκρατία στις επόμενες γενιές με τη μετάβαση σε μια μονοκατοικία. (!!!!!!!!!!!!!!)

Το μήνυμα του heute journal: Αυτές οι αξίες, όπως και η μονοκατοικία, δεν είναι πλέον ενημερωμένες. «50 χρόνια μετά, πολλά έχουν αλλάξει. Υπάρχουν ετερόκλητες οικογένειες, η οικοδόμηση γης είναι πολύτιμη, η προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος είναι σημαντική». Οι πολυκατοικίες θα πρέπει να λάβουν υπόψη αυτή την εξέλιξη.

Σε όλη την παράσταση, δεν υπάρχει άλλη φωνή, κανένα αντεπιχείρημα. Η εκπομπή τελειώνει με τα λόγια: «Ως τόπος λαχτάρας, το σπίτι μιας οικογένειας πιθανότατα δεν πρόκειται να εξαφανιστεί από το μυαλό των ανθρώπων σύντομα».


ΠΗΓΗ: https://apollo-news.net/zdf-erklaert-einfamilienhaeuser-kaum-noch-vertretbar/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μεγάλη Βρετανία: Η πιο απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου από τη δεκαετία του 1950
Μια μελέτη δείχνει ότι το εισόδημα μιας μέσης οικογένειας μειώνεται.

Οι οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο με τα χαμηλότερα εισοδήματα «αναμένεται να βιώσουν (τους επόμενους μήνες) περαιτέρω μείωση του εισοδήματός τους λόγω των υψηλότερων φόρων, της απώλειας οικονομικής στήριξης για το κόστος ζωής και του αυξανόμενου κόστους στέγασης», ανέφερε το think-tank Resolution Foundation σε νέα μελέτη (https://www.resolutionfoundation.org/).

Ταυτόχρονα, τα νοικοκυριά επιβαρύνονται από τις αυξήσεις των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας με στόχο τον περιορισμό του πληθωρισμού, ωθώντας προς τα πάνω τις μηνιαίες πληρωμές στεγαστικών δανείων, ανέφερε η μελέτη.

https://transition-news.org/grossbritannien-starkster-ruckgang-des-lebensstandards-seit-den-1950er-jahren


Ιταλία: 5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε ενεργειακή φτώχεια
Μια έκθεση εξέτασε τα δεδομένα από το 2021, δηλαδή πριν από το ενεργειακό σοκ. Τα σπίτια αυτών των ανθρώπων δεν θερμαίνονται καλά το χειμώνα, κακώς ψύχονται και δεν φωτίζονται καλά το καλοκαίρι. Οι πιο σημαντικές οικιακές συσκευές χρησιμοποιούνται με φειδώ.

https://transition-news.org/italien-5-millionen-menschen-leben-in-energiearmut

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!