Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

H ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μέ τήν έξυπνη νέα ταυτότητα καί τό έξυπνο αυλο χρήμα, κάτω από τόν φακό ενός Αγιορείτη Μοναχού.

 


ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Του μοναχού Προδρόμου Γρηγοριάτη στην εκδήλωση της 'Εστίας Πατερικών Μελετών' στο Πολεμικό Μουσείο ( Κυριακή 24/09 ),  με τίτλο:

H ηλεκτρονική διακυβέρνηση με την έξυπνη νέα ταυτότητα και το έξυπνο αυλο χρήμα κάτω από τον φακό ενός αγιορείτη μοναχού.Αξιότιμε κ πρόεδρε, σεβαστοι πατερες αγαπητοι αδελφοι
Ζητώ εκ των προτερων την επιείκεια σας για την απλότητά της εισηγήσεως μου.

Επεξηγωντας τον τιτλο: «H ηλεκτρονική διακυβέρνηση με την εξυπνη νεα ταυτότητα, το εξυπνο χρήμα κατω απο τον φακό του αγιορείτη μοναχού», θα ηθελα να κανω μία αναδρομή στο παρελθόν για την αναγγελια αυτης της καρτας απο το ετος 1997 μεχρι σημερα. Ο στοχος ειναι να ερευνηθεί αν ειναι προδρομικό σημειο του αντιχρίστου η επερχόμενη ηλεκτρονική εισβολή στην ζωή μας, μεσα απο τα λεγόμενα των αγιων ανθρωπων που συναντήσαμε, ωστε να λαβουμε τις ευθύνες των αποφασεων μας ο καθενας, ως πνευματικά τέκνα της Εκκλησίας.

Πολλες πληροφορίες αντλήθηκαν κανοντας πειραματικά την χρηση του προγραμματος τεχνητης νοημοσυνης chatGPT, που τεθηκε σε κοινή λειτουργία φετος και που κοστισε δισεκατομμυρια.

Θελουμε απο πρωτο χερι να παρουμε μια γευση αυτης εξυπνης επεξεργασίας δεδομενων που ειχαν μονο οι μυστικες υπηρεσιες, ωστε να δούμε την κακη χρησης της.

Όταν προκειται για δεδομενα που αφορούν την υπόσταση και την ζωη των ανθρωπων.
Ολα ξεκινάνε απο το μακρινό 1997 οταν για πρωτη φορά προσπαθησαν να καθιερώσουν την ηλεκτρονική ταυτότητα με Ενιαίο Κωδικό Αριθμό Μητρώου ΕΚΑΜ.
Η Παναγία άμεσα κινητοποίησε τα παιδιά Της, τους αγιορειτες, οι οποιοι αισθανόμενοι την απειλή που ερχόταν, χτυπησαν τον συναγερμό.

Ο μακαριστός π. Γεωργιος Καψανης ηγουμενος της ΙΜ Γρηγοριου έγραφε τότε για τις επερχόμενες πρώτες ηλεκτρονικές ταυτότητες:
"αὐτή ἡ ταυτότητα εἶναι ἐπικίνδυνη ... διότι μέ αὐτή θά γίνη καί τό λεγόμενο ἠλεκτρονικό φακέλλωμα.... θά ἐπιβάλλουν τά ἑξῆς: Θά ἐλέγχουν τά τῆς ζωῆς μας. Θά μᾶς παρακολουθοῦν ἀνά πᾶσα στιγμή. .. Γι’ αὐτό και ἀπό αὐτή τήν ἄποψι ἐμεῖς δέν μποροῦμε νά δεχθοῦμε τίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες, οἱ ὁποῖες θά ἔχουν ἐπάνω τόν Ε.Κ.Α.Μ. .... Καταλαβαίνετε λοιπόν ὅτι μπαίνουμε σέ μία νέα περίοδο, πρωτοφανῆ στήν ἱστορία, μιά περίοδο δικτατορίας, ὁλοκληρωτισμοῦ, παγκοσμίου ὁλοκληρωτισμοῦ. Ὡρισμένοι ἄνθρωποι θά ἐλέγχουν πλέον ὅλο τόν κόσμο, ὅλη τήν ζωή μας".

Ο αγιος Παΐσιος, πριν 30 χρόνια, με το προορατικό του χάρισμα, περιέγραψε με λεπτομέρεια την σημερινή πραγματικότητα στη χώρα μας:

«Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο που, όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε. Με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων. ..... Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα. Θα λένε:... Για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους, πρέπει να αποδεχτείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου. Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοί οι φοροφυγάδες. ..... Με όλα αυτά μας αποπροσανατολίζουν για να μπορέσουν με πολύ εύσχημο τρόπο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί να μπουν στο σπίτι μας (το ανωτέρω απόσπασμα είναι από το βιβλίο «Σκεύος εκλογής», έκδοση 1996, σελ. 421)


Η τότε συγκληθεισα έκτακτη σύσκεψη όλων και ηγουμενων του Αγ Ορους (ΕΔΙΣ 3.9.1997) μας λεει: «...Μία ενδεχομένη προσπάθεια εφαρμογής της Συμβάσεως του Σένγκεν στη χώρα μας, και μάλιστα με το αναγκαίο επακόλουθό της, την έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και τη χρήση του Ενιαίου Κωδικού Αριθμού Μητρώου (Ε.Κ.Α.Μ.), θα έχει ως φυσική συνέπεια να εύρη η Πολιτεία όλους ανεξαιρέτως τους Αγιορείτες αντιμέτωπους ως “αντιρρησίες συνειδήσεως...»

Ολες οι ανωτερω αντιδρασεις γεννηθηκαν απο την απειλή της υποχρεωτικής αλλαγης της μπλε ταυτότητος με μια απλη ηλεκτρονική κάρτα με ενιαιο αριθμό μητρώου του πολίτη. Βλέπουμε πόσο διορατικά οι αγιοι πατερες κατόπιν προσευχης σημαναν τον συναγερμό, για το ζήτημα του ηλεκτρονικου φακελωματος.

Τι θα έλεγαν σήμερα;
Σημερα 27 χρόνια μετά, η αναπτυξη των υπολογιστικών συστημάτων ειναι εκθετική (βλ διάγραμμα) η ισχυς των απο megaflops εκτοξευτηκε 60 φορες στο pentafolps. Οι μηχανές εχουν τετοια πολυπλοκότητα αλγόριθμων που χαρακτηρίζονται ως σκεπτομενες πλεον. Ο υπολογιστης του κινητου μας μπορεί και αναγνωρίζει τη φωνή μας και την μετατρέπει σε κείμενο, μπορεί αυτόματα να ακούει και να μεταφράζει σε οποιαδήποτε γλώσσα, αναγνωρίζει δακτυλικό μας αποτύπωμα, ή το πρόσωπό μας και ξεκλειδωνει. Όταν ο μικρός ηλεκτρονικός υπολογιστης του του κινητου μας τηλεφώνου μπορεί να κάνει αυτές τις εργασίες τι θα μπορούσε να κάνει ο υπολογιστής του παραγγείλαμε του μεγέθους των χιλίων τετραγωνικών μέτρων που συγκαταλέγεται στα 15 ισχυρότερα υπολογιστικά συστήματα παγκοσμίως.ο Δαίδαλος: με ισχύ 30 petaflots! (Καθημερινη).

Το επόμενο βήμα ειναι το δίκτυο με το οποίο θα γίνεται η μετακίνηση των πληροφοριών προς τον κεντρικό υπολογιστή. Αυτη την στιγμή έχει ήδη στηθεί απο το 2010 Δημόσιο Δίκτυο με το όνομα «Συζευξις». Με το δίκτυο αυτό ειναι συνδεδεμένο όλο το δημόσιο. Ολα ειναι ετοιμα.

Τα ports του συστηματος; (τα κυρια μεσα επικοινωνίας των Η/Υ με το περιβαλλον: Επωνυμη πλεον θα ειναι ροή πληροφοριών προς στους υπολογιστες και θα γίνεται μέσω των εξυπνων καρτών και του έξυπνου χρήματος. Η χρήση κινητών τηλεφώνων και τραπεζικών καρτών δεν δινει ασφαλεις καταγραφες στο συστημα, δεν πιστοποιείται απόλυτα ο χρηστης με την χρηση τους, επειδη δεν ειναι ειναι υποχρεωτικές. Με την νέα ταυτότητα και το αυλο χρημα μαζι, σε συνδυασμό με ειδικές εφαρμογες στο κινητό μας και στους προσωπισκους υπολογιστες πλεον, θα πῖστοπιειται οτι ΕΓΩ βρίσκομαι πίσω από την πληροφορία που διοχετεύεται στην κεντρική μονάδα επεξεργασίας. Οι πληροφορίες δεν διαγράφονται ποτέ και θα ειναι ο εφιάλτης μας, επ απειλή, εφ όρου ζωής.

Αναλυτικά τα περιγραφει η εκθεση του τεχνικου συμβούλου της Εκκλησιας της Ελλαδος που κατατεθηκε στην αρμόδια επιτροπή της. Εκει βλέπουμε πως η καρτα θα εχει δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας και εγγραφών στην μνημη της, για την συνεχή μετάδοση προσωπικών πληροφοριών στους κεντρικους υπολογιστές. Τα στοιχεία αυτα ειναι κωδικοποιημένα και μη προσβάσιμα σε εμάς. Το τι θα γραφεται εκει εξαρταται απο το ποιοι διαχειρίζονται τα κεντρικα συστηματα.

Οι πολίτες πλεον ως πακετα δεδομενων παρακολουθούνται ΕΠΩΝΥΜΑ από αλγόριθμους τεχνητης νοημοσυνης οπως : α)Aνιχνευσης Ανωμαλιών β)Φυσικής γλωσσας γ)Ροής συμβαντων δ)Παρακολουθηση κοινωνικών μεσων με Αναλυση συναισθηματων κλπ. (πηγη chatGPT)

Αυτό δεν ειναι φυλακή; Αυτό δεν ειναι καταστρατηγηση της ελευθερίας του προσώπου, οταν καποιος δικτατορας αναλάβει αυτη την διακυβερνηση; Οπως ελεγε ο π . Γεώργιος Καψάνης... Ἀγωνιοῦμε ἀκόμη γιατί οἱ ἠλεκτρονικές ταυτότητες καί ὁ δι’ αὐτῶν ἔλεγχος μπορεῖ νά τεθοῦν στην διάθεση τοῦ Ἀντιχρίστου ἤ κάποιου ἀντιχρίστου δικτάτορος καί τυράννου μέ τό ὁποῖο θά μπορῇ νά ἐλέγχῃ καί νά πλήττῃ κάθε ἕναν πού δέν τόν προσκυνᾶ ἤ δέχεται. Τόσο σύντομα ξεχάσαμε τόν Χίτλερ καί τούς ὁμοίους του;

Elon Musk που επενδυσε δισεκατομμυρια στην αναπτυξη της τεχνητης νοημοσυνης, σε ανοιχτο κωδικα, προσιτη πλεον σε όλους, ειπε για την χρηση της αναφορικά για την καταγραφή στοιχείων του Πολίτη: ... μπορει να δημιουργηθεί μία τόσο επικίνδυνη κατάσταση χειρότερη από έναν πυρηνικό όλεθρο: Ένας τρελός δικτάτορας όπως ο Χίτλερ, ο Στάλιν κλπ θα φύγει κάποια στιγμή, η εγκατάσταση Μηχανικής Νοημοσύνης θα παραμένει και θα βελτιώνεται συνεχώς κάνοντας την ζωή μας κόλαση.

Το κομμουνιστικό καθεστώς στην Κίνα αρχισε να την εφαρμόζει αστυνομευοντας τους πολίτες παντού. Βρηκε ετοιμο εδαφος απολυτης υπακοης με τον κομφουκισμό και τον βουδισμό. Τα πάντα κινούνται μηχανικά και με τάξη, δεν συγχωρείται τίποτε και οι ανθρωποι σιγά - σιγά λειτουργούν σαν μηχανές. Ετσι όμως αυξάνονται και οι ψυχίατροι.

Στην δυτική κοινωνία μας τα πραγματα ειναι διαφορετικά, λόγω της δημοκρατίας και του χριστιανισμού. Εδω η εφαρμογή ειναι δυσκολη. Πχ η Αγγλία δεν εχει καν ταυτότητα.

Με ποιον τρόπο λοιπόν θα εφαρμοστεί αυτη η διακυβερνηση; Η απαντηση ειναι ανατροπή των παντων: Διαβάζουμε στο (bankingnews.gr):Η λεγόμενη νεα Παγκόσμια Ταξη εχει ως φιλοσοφία την μεγαλη επαναφορα του λεγομενου Great Reset. Οι ιδεες του Klaus Schwab αναφέρονται σε μιια αληθινή «παγκόσμια κοινωνία» σε έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι στρέφονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) ως καλύτερο μέσο διακυβέρνησης. Αυτα ειναι τα προγραμματα τους:

1)Συνολικός Παγκόσμιος Οικονομικός Συγκεντρωτισμός

2)Ένα σύστημα ψηφιακού νομίσματος… ένα νόμισμα για όλο τον κόσμο
Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι μετά από κάθε σοκ…(πχ Covid, πόλεμος κλπ) οι κοινωνίες είναι εύκολα χειραγωγήσιμες και αποδέχονται με μεγαλύτερη ευκολία όλες τις μεγάλες αλλαγές που θα απαιτούνταν χρόνια ή δεκαετίες. Από μικροοικονομική σκοπιά, κάθε άτομο θα εξαρτάται πλέον από ένα ψηφιακό νόμισμα που αφαιρεί κάθε έννοια απορρήτου στο εμπόριο.. Αυτό που θέλουν τελικά οι θιασώτες της παγκοσμιοποίησης για τη Μεγάλη Επαναφορά, δεν είναι τίποτε λιγότερο από ανατροπή - τσουνάμι από την ελευθερία και την ατομική ευημερία πίσω σε έναν πολύ παλιό τρόπο συμπεριφοράς, παρόμοιο με την αρχαία φεουδαρχία. (πηγη:bankingnews.gr).

Στην χωρα μας βλεπουμε μερα με την μερα να εφαρμόζεται το RESET για μια απρόσωπη κοινωνία:

Eισαγεται η ομοφυλοφιλία στα σχολεια, στα ΜΜΕ, καθιερώνουν ακομη και γάμους με υιοθεσίες. Εδω και 37 χρόνια με τρία νομοσχεδια το 86, το 12 και το17 εχει ψηφιστει και εφαρμόζεται με δαιμονικό πεισμα νοσχέδιο νομιοποιησεως της αμβλωσης που μεχρι σημερα σκότωσε πανω 7 εκατομυρια ελληνόπουλα στά δημόσια νοσοκομεια. Αλλοιώνεται συστηματικά ο πληθυσμός με εισρροές ανεργων μεταναστών, καταστρέφεται η πρωτογενης παραγωγη και βιομηχανία, διαλυεται η οικογένεια, η υγεια, η παιδεία. Φωτιές, πλημμύρες, lock down, capital control, φόροι, ακρίβεια, ενω οι μεντορες χαμογελάνε ικανοποιημενοι οτι όλα γίνονται όπως τα σχεδιάζουν. Θα μπορούσε λοιπόν ενας πνευματικός άνθρωπος να πει οτι δεν ειναι πρόδρομοι του αντιχρίστου όλοι αυτοί;

Θα μπορουσε να πει οτι η ζώη μας παει κανονικά χωρίς κανένα σωτηριολογικό θέμα να μας προβληματιζει;

Πριν 30 χρόνια τα ελεγε ο π Γεωργιος Καψανης προφητικά: Σχεδιάζεται μία παγκοσμιοποίηση ὄχι μόνο χωρίς Χριστό ἀλλά καί κατά τοῦ Χριστοῦ. Τό ὑπερκράτος, ἡ ὑπεροικονομία, ἡ ὑπερθρησκεία δέν θά ὑπηρετοῦν τόν Χριστό καί τόν Ἄνθρωπο, ὡς Εἰκόνα τοῦ Θεοῦ, ἀλλά τόν Ἀντίχριστο καί ὅσους προσκυνήσουν τον Ἀντίχριστο. Σ’ αὐτή τήν παγκοσμιοποίησι οἱ διάφοροι θεσμοί θά ἀφαιροῦν τίς ἐλευθερίες τῶν ἀνθρώπων προκειμένου οἱ ἄνθρωποι νά γίνουν πιόνια στά χέρια τῶν ἰσχυρῶν τῆς γῆς. Κάτι τέτοιο ἄρχισε νά γίνεται καί στήν πατρίδα μας, ὅπου θεσμοί ἔξωθεν ἐρχόμενοι ἐπιβάλλονται στόν λαό μας. Ὅλοι θά ἐλέγχωνται μέ παγκόσμιο φακέλωμα.

Τι πρεπει να κανουμε λοιπόν;

Εδω θα μου επιτρέψετε να πω μία ιστορία απο το Γεροντικό.

Ηταν 2 κοριτσακια μικρα διδυμα που καποιοι πειρατες σκοτωσαν τους γονεις τους και τα πουλουσαν στο λιμανι. Το ενα το πηραν καποιες μοναχές, και το αλλο το αγορασε ενα πορνειο. Λεει λοιπον ο γεροντας, οταν οι δυο αδελφές θα πανε στον ουρανό και θα κριθουν απο τον Θεό για το ζητημα της ανηθικότητας, ο Θεός θα εχει το ιδιο μετρο και για τις δύο; Ποση μεγαλη ακριβεια θα ζητηθεί απο την μοναχή; Ενω τιποτα δεν θα ζητηθεί απο την πόρνη.

Εμεις λοιπόν εδω στην Ελλαδα, και ειδικά οι πνευματικοί άνθρωποι, δεν μπορουμε να συγκριθουμε με τον Σουηδό που τον εμφυτεύουν ήδη chip στο χερι και χαίρεται. Εμεις έχουμε μεγαλη ευθύνη στο Θεό, που δεν θα ζητηθεί η ιδια απο τους αδελφους μας, στην Κίνα, στο Ισραήλ , στην Ινδία.

Μας εδωσε την ευλογία ο Θεός να γεννηθούμε σε αυτή την ορθόδοξη χωρα και να μεγαλώσουμε κοντα σε αγίους, να βιώσουμε την Χαρη Του Θεού, να ζήσουμε Τον Θεό. Ετσι εχουμε τεραστια ευθύνη, ολοι μας. Πρεπει να ορθώσουμε αναστημα και να πουμε την αλήθεια, με οτι αυτό μας κοστίσει. Αυτό παραλαβαμε απο τους πατερες μας. Με πρώτο τον Αγ Προδρομο, που καυτηρίασε τον τοτε Βασιλιά για την εκφυλη ζωή του, θανατωθηκε και επαινέθηκε απο τον Χριστό (Ουκ εγήγερται εν γεννητοίς γυναικών μείζων Ιωάννου του Βαπτιστού).

Ας μην φοβηθούμε και ας πουμε σε όλο τον κόσμο το «Στώμεν Καλώς». Εναν κοσμο που περιμενει απο μας να δει Χριστόδουλους, Σαραντηδες, Παϊσίους, Καψάνηδες για να ακολουθήσει. Αυτό τον κοσμο που περιμενει 4-5 ωρες να προσκυνησει το Αξιον Εστι και που καθεται υπομονετικά απο τις 11 το βραδυ μεχρι το πρωι εξω απο το ΑΤ για να ανανεώσει την μπλε ταυτότητα.

Η πολύπαθη Ελλαδα μας εχει ευθύνη, σαν πνευματική κιβωτός, να σηκωσει λόγο για να αφυπνίσει όλο τον Δυτικό κόσμο που βρίσκεται σε πνευματική κατάσταση νάρκης και θανάτου. Αυτη ειναι η αποστολή μας, η ευθύνη του καθενός μας, και ο λόγος αυτης την Ημερίδος.

Εμεις οι Χριστιανοί πιστευουμε σε Παραδεισο και εχουμε το βιβλιο της ζωης για καταγραφη. Δεν χρειαζόμαστε ηλεκρονικό φακέλωμα .

-Π. Πορφύριος: Τις Κυριακες του 84-85 πηγαίναμε στο Μηλεσι, στο μικρο ασκητηριό του, ενω ημαστε φανταρακια με την στολή και με ενα υπολογιστη ΙΒΜ. Χαιρόταν να μας βλέπει να υπηρετουμε την πατρίδα στην μηχανογραφηση, μας παρότρυνε να γραφουμε κώδικες assembly και να ασχολούμαστε με εφαρμογές της πληροφορικής σε μηχανες για να ασκείται ο νους. Δεν αντικρουόταν η Χριστιανική μας πίστη και η μοναχική μας μετεπειτα ιδιότητα, με την ενασχόληση της τεχνολογίας και των υπολογιστών. Ο αγιος Πορφυρίος μας έλεγε οτι εαν ο Χριστος ειναι στην Καρδιά τοτε ευχαριστιακά χρησιμοποιείται η τεχνολογία, οταν λειπει ο Χριστός τοτε η τεχνολογία γίνεται δουλεία.

Τελειώνοντας θα αναφερω και τον πόλεμο εκ δεξιών που παρατηρειται σε μερικούς εκκλησιαστικούς ανθρωπους.

Τι εννοω: Την υπερβολή μερικών χριστιανών να αναθεματιζουν τους γυρω τους ως κολασμενους και σφραγισμενους απο τον αντιχριστο. Μια τακτική που την εκμεταλλεύονται οι κρατουντες μεσω των ΜΜΕ ωστε να γελοιοποιειται η αντίδραση. Να μην κατακρινουμε κανένα, παρα μονο να καταδεικνύουμε και να καυτηριαζουμε τα γεγονότα και τους κινδύνους και όχι τα προσωπα.

Ελεγε το 96 ο π Παίσιος “ Να γνωρίζετε ότι θα ασκήσουν πιέσεις με πολλούς τρόπους, ιδιαίτερα στους πολιτικούς μας άρχοντες. Εμείς όμως ας μη βλέπουμε τους δικούς μας πολιτικούς, αλλά αυτούς που τους τα επιβάλλουν από το παρασκήνιο με τη βία, ύπουλα και εξαπατώντας τους”.

Επίσης οταν πηγαιναμε εκεινη την εποχή και τον ρωτούσαμε για τις ταυτότητες μας ελεγε να μην παρακινουμε τον κόσμο σε ακρότητες, η εκκλησία δεν κανει επαναστατικά κινήματα, οι πιστοί μαρτυρούν και ομολογουν τον Χριστό, μετα Αυτός αναλαμβάνει. Μας ελεγε, ο Χριστός μέσα στην εκκλησία θα αναδείξει ανθρωπους που θα αναλύσουν τα πραγματα και θα καθοδηγήσουν τους πιστους στο σωστό δρομο.

Τωρα τι κανουμε που ανακοινωθηκαν οι ταυτότητες;
Ο Πρωθυπουργός μας, ανακοινωσε στην ΔΕΘ πριν μια βδομαδα οτι μεχρι το 2026 θα έχουμε όλοι τις νέες ταυτότητες. Τι θα κάνουμε λοιπόν μετα απο όλα αυτά που συζητηθηκαν σε αυτη την Ημερίδα;

Η απάντηση στο αρχικό ερώτημα, για το άν δηλαδη η ταυτότητα ειναι ενα σημειο του αντιχρίστου και σφραγισμα και αν δεσμευόμαστε σε μαρτυρική άρνηση παραλαβής της, δεν θα απαντηθεί από μένα. Ειμαι ο τελευταιος απλός μοναχός του αγ. Ορους, δεν εχω την πληροφορία απο τον Ουρανό για να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Εκ τούτου δεν μπορω να πω οτι ηρθε ο Αντιχριστος και το σφραγισμα ή να πω οτι δεν θα ελθει ο Αντιχριστος μεχρι το 2026, με τόσα που συμβαίνουν γυρω μας. Στην Αγια Γραφη, κατα την Αναληψη, οταν ρωτησαν οι μαθητες τον Χριστό πότε θα ελθει το τέλος, δεν τους απάντησε.. "εἶπε δὲ πρὸς αὐτούς· οὐχ ὑμῶν ἐστι γνῶναι χρόνους ἢ καιροὺς οὓς ὁ πατὴρ ἔθετο ἐν τῇ ἰδίᾳ ἐξουσίᾳ". (Πραξ κεφ 1 στ 7)

Η παραλαβη ή οχι της καρτας, ειναι ένα προσωπικό ζήτημα του καθενός. Οι κίνδυνοι αναλύθηκαν κατα το δυνατόν, οι πατερες ακουστηκαν, οι τεχνικοι ακουστηκαν η πολιτεία ακουστηκε. Το συμπερασμα απο ολα αυτά ειναι ότι επιχειρείται ενας βιασμός της προσωπικότητάς μας. Ειδαμε πως συμπεριφέρονται οι πολίτες όταν τους στερείται η ελεύθερη βούληση, με τους χιλιάδες υγειονομικούς που αρνήθηκαν το εμβόλιο, χάνοντας την δουλειά τους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν κατα των εμβολιων, αρνήθηκαν τον βιασμό της προσωπικότητός των, δια των εμβολίων.

Η νεα Κάρτα του πολιτη ειναι βιασμός και υποταγή.

Κατα την ταπεινή μου γνώμη, δεν νοείται πνευματικός άνθρωπος να συμφωνεί με την παραλαβή της. Αν θα ελθει ο Αντιχριστος, σιγα μην σκιαχτούνε οι χριστιανοί, θα τον τακτοποιήσει ο Θεος καταλλήλως. Θα λογαριαστουμε μαζί του την στιγμή που θα ανοιξει η Πόρτα του Ουρανού για τον καθένα μας, που ερχεται πολυ συντομα.
Αναφορικά με το άτομό μου ως μοναχός: Εχω γραψει ηδη ανοιχτη επιστολη στον αρμοδιο υπουργό και δηλωσα οτι αρνουμαι να παρω τετοια ταυτότητα, όπως το έκαναν και αλλοι μοναχοι απο το Αγ Ορος, και απο αλλού.

Το βελτιστο για όλους ειναι να ζητησει η εκκλησία να καταργηθεί ο νόμος, οπως γινεται εδω και 27 χρόνια ή να ζητήσει τουλαχιστον την μη υποχρεωτικότητα της νεας ταυτότητος, οπως γινεται σε πολλες ευρωπαικές χωρες.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Προεδρο και τα μέλη της Εστιας Πατερικών Μελετων για την τιμή που μου κάνατε να με καλέσετε σε αυτη την εκδήλωση, ως εισηγητή. Ευχαριστώ πολύ και τον γέροντα μου, π Χριστόφορο καθηγούμενο της Ι.Μ. Γρηγορίου που μου έδωσε την ευλογία του για να ελθω.

Σας Ευχαριστώ όλους για την υπομονή και την κατανόησή σας.

Μοναχός Πρόδρομος Γρηγοριάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!