Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

3χρονο αγοράκι φιλάει το μνημείο της μαμάς του που αυτοκτόνησε, και την αποκαλεί «άγγελο της οικογένειας»: ΒΙΝΤΕΟ

(Ευγενική προσφορά της Lisa Marshall)

26/3/2024 
Ενημέρωση: 26/3/2024


Όταν γεννήθηκε ο εγγονός της, η Lisa Marshall δημιούργησε μια σελίδα κοινωνικών μέσων για να μοιραστεί τις διασκεδαστικές οικογενειακές τους περιπέτειες με άλλους. Αλλά ποτέ δεν περίμενε ότι ένα χρόνο αργότερα, η πλατφόρμα θα μετατρεπόταν σε έναν ενδυναμωτικό τρόπο για να συνεχίσει να μοιράζεται τη δύσκολη ιστορία της κόρης της, η οποία αυτοκτόνησε.

Η Lisa λέει ότι η σύνδεση με τους ανθρώπους μέσω της σελίδας της στο Instagram και η ενημέρωση άλλων για τις αόρατες δυσκολίες και τους αγώνες της ψυχικής ασθένειας ήταν μια θεραπευτική εμπειρία. Και για τον μικρό Lochlan, λέει ότι η μητέρα του, Sara Marshall, ζει στην καρδιά του και την αποκαλεί οικογενειακό άγγελό τους.

Μαζί, η γιαγιά και ο εγγονός άγγιξαν τις καρδιές δεκάδων χιλιάδων μέσω των κινούμενων βίντεό τους.


Ο μικρός Lochlan με τη μαμά του, Sara. (Ευγενική προσφορά της Lisa Marshall)


Ο Lochlan, 2 ετών, στο μνημείο της μητέρας του. (Ευγενική προσφορά της Lisa Marshall)


(Ευγενική προσφορά της Lisa Marshall)

Η Lisa, δασκάλα που ζει στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά, μοιράστηκε με τους Epoch Times πώς ένα viral βίντεο με τον εγγονό της να δίνει αγάπη στην αείμνηστη μαμά του συνέβη αυθόρμητα, με την πράξη φροντίδας να έρχεται φυσικά στο Lochlan.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το απαθανάτισα σε ταινία», είπε. «Απλά έλεγα: "Θέλω να σε δω να κάνεις ποδήλατό και ίσως να πεις ένα "γεια" στη μαμά". Και έτσι λέει: «Γεια σου μαμά! Γεια σου, μαμά!»... και ξαφνικά, τον βλέπω να σταματάει».

Ο Lochlan πλησίασε το μνημείο της μητέρας του και το φίλησε.


(Ευγενική προσφορά της Lisa Marshall)

Δείτε το βίντεο:

(Ευγενική προσφορά της Lisa Marshall)


Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Lochlan έδειξε ή έδωσε στη μητέρα του ένα δείγμα αγάπης. Είτε πρόκειται για τη ζωγραφική εικόνων είτε για τη διακόσμηση και τη συλλογή πετρών για να τοποθετηθούν σε ένα παγκάκι στο μνημείο της μητέρας του, ο Lochlan εκφράζει συχνά αγάπη για τη μητέρα του.

Αλλά ο Lochlan ξέρει ότι η μαμά του είναι κάπου πέρα από τον τάφο και το μνημείο στο νεκροταφείο.

«Ξέρει ότι δεν είναι εκεί. Δεν είναι ότι νομίζει ότι αυτή είναι η μαμά του. Απλά ξέρει ότι αυτός είναι ο τόπος ανάπαυσής της», είπε η Lisa.
«Για μια τόσο νεαρή ηλικία, η ψυχή του είναι πολύ ώριμη γιατί πραγματικά αισθάνεται πολλά», είπε η Lisa.

Ο Lochlan με τη γιαγιά του. (Ευγενική προσφορά της Lisa Marshall)


Ο Lochlan με τη μητέρα του (R) και τη γιαγιά του. (Ευγενική προσφορά της Lisa Marshall)

Εγκυμοσύνη και ένα νέο κεφάλαιο

Αν και η Sara είχε πάντα περιόδους άγχους και κατάθλιψης, φάνηκε να ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της όταν έμεινε έγκυος το 2020.

«Όταν ήταν έγκυος, δεν είχα δει ποτέ τη Sara τόσο υγιή και τόσο ζωντανή», είπε η Lisa. «[Ήταν] η Sara που ήξερα όταν ήταν μικρή και ήταν τόσο υπέροχο να τη βλέπεις. Και σκέφτηκα ... Ίσως αυτή η εγκυμοσύνη να είναι πραγματικά καλή γι' αυτήν. Ίσως το να είσαι μαμά θα είναι πραγματικά υπέροχο.

«Είχε μόλις κλείσει τα 19 όταν μας το είπε την Ημέρα του Πατέρα. Είχε μόλις τελειώσει το δεύτερο έτος του πανεπιστημίου».

Ο Emmet, ο φίλος της Sara, μετακόμισε με την οικογένεια Marshall τον Δεκέμβριο του 2020 καθώς προετοιμάζονταν για την άφιξη του μωρού, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχούν για την πανδημία COVID-19.


O Lochlan και οι γονείς του. (Ευγενική προσφορά της Lisa Marshall)

Γεννώντας και τελειώνοντας την σχολή

Η νεαρή μητέρα εργάστηκε σκληρά για να είναι καλά προετοιμασμένη για τη γέννηση του γιου της.

«Η Sara διάβασε τόσα πολλά βιβλία πριν γεννηθεί», είπε η Lisa. «Ήξερε τα πάντα για τα μωρά. Ήξερε πώς ήθελε να τον γεννήσει, έτσι πήρε μια μαία. Ήξερε ποιο θα ήταν το σχέδιό της».

Ο Lochlan γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 2021.


Η Sara με τον γιο της, Lochlan. (Ευγενική προσφορά της Lisa Marshall)

Λίγο μετά τη γέννηση του Lochlan, η νέα μαμά ετοιμαζόταν να δώσει τις τελικές εξετάσεις της για το εαρινό εξάμηνο τον Απρίλιο του 2021.

«Αλλά φυσικά, ήταν περίοδος COVID. Έτσι, όλα ήταν online εκείνη τη χρονιά», είπε η Lisa, σημειώνοντας ότι οι εξετάσεις της Sara ήταν λίγο πιο εύκολες επειδή μπορούσε να τις κάνει στο σπίτι.

Ισορροπώντας μεταξύ ζωής και ασθένειας

Καθώς η Sara ξεκίνησε το τρίτο έτος των πανεπιστημιακών σπουδών της, ωστόσο, υπήρξε μια αλλαγή. Η ζωή και η οικογένεια, εκτός από τις σχολικές της ευθύνες, άρχισαν να επιβαρύνουν, προκαλώντας μια έξαρση παλιών αγώνων ψυχικής υγείας.

«Στις 6 Οκτωβρίου του 2021, η Sara είχε την πρώτη της απόπειρα αυτοκτονίας», είπε η Lisa. «Δεν ξέρω πού θα ήμουν σήμερα αν πέθαινε εκείνη την ημέρα, γιατί, φυσικά, ποτέ δεν ήξερα ότι πάλευε σε τέτοιο βαθμό».

«Το μωρό ήταν υγιές και ήταν υπέροχο», είπε η Lisa.


(Ευγενική προσφορά της Lisa Marshall)

Μετά από αυτό, η Lisa έκανε ένα διάλειμμα από το σχολείο και την έβαλαν σε συμβουλευτική. Άρχισε επίσης να παίρνει φάρμακα. Με τη βοήθεια της ανήσυχης οικογένειάς της, η Sara έμπαινε στο νοσοκομείο όταν χειροτέρευε.

«Αλλά στο νοσοκομείο, συνέχισαν να την στέλνουν σπίτι», είπε η Lisa. «Έμπαινε μέσα και τους έλεγε ότι είχε κακές σκέψεις και εκείνοι έλεγαν: "Ω, είσαι καλά. Έχετε μια υποστηρικτική οικογένεια στο σπίτι που μπορεί να σας βοηθήσει».

Τα δυσανάγνωστα προειδοποιητικά σημάδια

Λόγω της αγάπης της για το νερό και τη βοήθεια των ανθρώπων, η Sara εργάστηκε με πλήρη απασχόληση ως ναυαγοσώστρια πριν γεννηθεί ο Lochlan. Τα προειδοποιητικά σημάδια της ήταν δύσκολο να διαβαστούν από τους επαγγελματίες υγείας καθώς και από την οικογένειά της.

«Είναι πραγματικά δύσκολο όταν οι άνθρωποι δεν το δείχνουν... Ήταν πάντα χαρούμενη. Πάντα χαμογελαστή», είπε η Lisa. «Πάντα έκανε αστεία. Πάντα βοηθούσε όλους τους άλλους γύρω της».

Τον Νοέμβριο του 2021, η Sara έκανε μια δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας.

Μη ξέροντας πώς να βοηθήσει, η οικογένεια συνέχισε να προσέχει τη Sara και να της δείχνει πολλή αγάπη. Μπροστά στον Φεβρουάριο του 2021, η Sara είπε στην οικογένειά της ότι έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο.

«Είπε: "Δεν θέλω να είμαι πια εδώ. Πραγματικά απλά δεν θέλω να είμαι εδώ», είπε η Lisa. «Τουλάχιστον έβαζε, ξέρετε, τα πράγματα στη θέση τους».

Σε αυτό το σημείο, το νοσοκομείο την εισήγαγε για 10 ημέρες.

«Τότε ήταν που τελικά πήρε μια ψυχιατρική αξιολόγηση», είπε η Lisa. «Επειδή είσαι σε λίστα αναμονής για τα πάντα».

Η νεαρή γυναίκα διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή και τέθηκε σε νέα φαρμακευτική αγωγή.

«Την βοηθούσε πραγματικά και ένοιωθε πολύ, πολύ καλά», είπε η Lisa. «Βγήκε από το νοσοκομείο και αυτό ήταν λίγο πριν από τα πρώτα γενέθλια του Lochlan».

Η Lisa ήλπιζε ότι τα πράγματα έπαιρναν μια στροφή προς το καλύτερο.


(Ευγενική προσφορά της Lisa Marshall)

Οι συναγερμοί χτυπούν

Την 1η Απριλίου 2022, η Sara είπε στην οικογένειά της ότι θα έμενε στο σπίτι ενός φίλου για τη νύχτα.

Η Lisa, διαισθανόμενη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, έψαξε την τοποθεσία της Sara στο τηλέφωνό της, αλλά η Sara είχε μπλοκάρει τη λειτουργία παρακολούθησης. Ωστόσο, έστειλε στη μαμά της μια φωτογραφία της στο σπίτι της φίλης της για να δείξει ότι ήταν πραγματικά εκεί.

Λίγο αργότερα, η Sara δημοσίευσε στο Instagram: «Σας ευχαριστώ όλους για όλα όσα έχετε κάνει για μένα. Σας αγαπώ, όλους. Σας αγαπώ».

Δεν ήταν συνήθως αυτή που δημοσίευε τέτοια πράγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - και αυτό χτύπησε καμπάνες συναγερμού για τη μαμά της.

Η Lisa τηλεφώνησε ξανά στην κόρη της λέγοντας ότι η ανάρτηση στο Instagram την ανησυχούσε.

Η Lisa είπε: «Λέει: "Μαμά, μην ανησυχείς για μένα. Απλά πηγαίνετε για ύπνο. Θα σε δω το πρωί"».

Το επόμενο πρωί η Sara δεν εμφανίστηκε ποτέ. Η οικογένεια άρχισε να την ψάχνει, αλλά η Lisa ήξερε μέσα στην καρδιά της ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Ως μαμά, απλά ήξερα. ... Όλα αυτά τα κομμάτια ταίριαζαν μεταξύ τους», είπε, προσθέτοντας ότι ήταν σε θέση να εντοπίσουν το τηλέφωνο της κόρης της μέσω της τηλεφωνικής εταιρείας.

Η Sara είχε πνιγεί στο ποτάμι της περιοχής τους.

«Το πραγματικά, πολύ δύσκολο κομμάτι για όλα αυτά είναι ότι η Sara ήταν ναυαγοσώστρια. Η Sara ήταν μανιώδης κολυμβήτρια. Η Sara λάτρευε το νερό», είπε η μαμά. «Και μέχρι σήμερα, το κομμάτι που είναι πραγματικά δύσκολο για μένα είναι ότι καταλαβαίνω ότι η πρόθεσή της δεν ήταν να επιστρέψει σπίτι εκείνο το βράδυ».

Η Lisa πιστεύει ότι η πρόθεση της κόρης της ήταν αυτοκτονία, αλλά ότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως είχαν προγραμματιστεί.

«Απλά δεν αισθάνομαι ότι ο τρόπος που πέθανε ήταν το σχέδιό της», είπε.


Η Λίζα Μάρσαλ και η μητέρα της. (Ευγενική προσφορά της Lisa Marshall)


Ο Lochlan με τον παππού (L), τη θεία και τον πατέρα του. (Ευγενική προσφορά της Lisa Marshall)

«Είναι μια αόρατη ασθένεια»

Η Lisa λέει ότι η ανταπόκριση στην ιστορία της κόρης της ήταν ως επί το πλείστον θετική, αλλά μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι περνάει ένα άτομο με ψυχική ασθένεια. Αρκετοί από αυτούς παρατήρησαν ότι η κόρη της ήταν «εγωίστρια» για να βάλει τέλος στη ζωή της.

Ερωτήσεις και σχόλια όπως Γιατί το έκανε αυτό; Γιατί αυτοκτόνησε; και γιατί εγκατέλειψε τον γιο της; δείχνουν ότι η ψυχική ασθένεια αντιμετωπίζεται πολύ διαφορετικά από άλλες ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος ή ο διαβήτης, λέει η Lisa.

«Είναι μια αόρατη ασθένεια», είπε η Lisa. "Μπορείτε να πάτε να κάνετε συμβουλευτική. Μπορείτε να είστε σε φάρμακο. Έχετε μια υποστηρικτική και αγαπημένη οικογένεια. Σε εκείνες τις σκοτεινές, σκοτεινές μέρες, αυτές οι φωνές εξακολουθούν να έχουν δύναμη πάνω σας.

«Αν μιλήσεις με κάποιον που έχει βρεθεί εκεί, αυτό ακριβώς λέει. ... Είναι σαν κάποιος να αναλαμβάνει το σώμα σου και δεν μπορείς να το ελέγξεις».


Ο Lochlan με τη γιαγιά του. (Ευγενική προσφορά της Lisa Marshall)

Κοιτάζοντας προς το μέλλον

Η Lisa και η οικογένεια έχουν κρατήσει τον Lochlan όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μαμά του, δείχνοντάς του βίντεο της και βάζοντας φωτογραφίες της γύρω από το σπίτι. Καθώς ο Lochlan μεγαλώνει, ξέρουν ότι θα υπάρξουν κάποιες δύσκολες συζητήσεις.

«Ξέρω ότι καθώς μεγαλώνει, οι ερωτήσεις θα γίνονται πιο δύσκολες, καθώς κάνει αυτές τις δύσκολες ερωτήσεις, θα συνεχίσουμε να είμαστε ειλικρινείς και ανοιχτοί μαζί του», είπε η Lisa.

Η Lisa συνεχίζει να διατηρεί τη σελίδα της στο Instagram που δείχνει τις περιπέτειές της με τον Lochlan ως έναν τρόπο να συνεχίσει την ιστορία της αείμνηστης κόρης της. Για όποιον παλεύει με την αυτοκτονία ενός αγαπημένου προσώπου, η Lisa λέει ότι παρ' όλο που είναι πραγματικά δύσκολο, δεν πρέπει να κατηγορούν τον εαυτό τους. Ενθαρρύνει επίσης τους άλλους να μην κρύβουν τη θλίψη τους.

«Απλά συνεχίστε να προσπαθείτε για αλλαγή και συνεχίστε να μιλάτε για την ψυχική ασθένεια – και μην το κρύβετε», λέει.

Μιλώντας για τις καλές και τις κακές αναμνήσεις των αγαπημένων προσώπων που έφυγαν είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τους κρατήσουμε ζωντανούς στην καρδιά μας.

Ακριβώς όπως κάνει ο Lochlan.


(Ευγενική προσφορά της Lisa Marshall)


Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.nyc και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter

-


Tyler Wilson

Ο Tyler ζει και σκαρφαλώνει ανάμεσα στα βουνά της Γιούτα με τη γυναίκα και τα 3 παιδιά του. 
Έχει διδάξει ιστορία και λογοτεχνία σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. 
Σήμερα διδάσκει σε ιδιωτικό σχολείο και εκπαιδεύει κατ' οίκον τα παιδιά του με τη σύζυγό του. 
Γράφει ειδήσεις και ιστορίες ανθρώπινου ενδιαφέροντος



ΠΗΓΗ: 3-Year-Old Kisses the Memorial of His Mom Who Died by Suicide, Calls Her ‘Family’s Angel’: VIDEO | The Epoch Times


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Πολύ λυπηρή ιστορία, που μας έβαλε σέ σκέψεις.
    Τό μικρό παιδάκι είναι εξαιρετικά συγκινητικό, ότι αρχίζει καί καταλαβαίνει τήν έλλειψη της μητέρας του καί είναι έκδηλο σέ αυτό που κάνει μέ τρυφερότητα στό μνήμα της.
    Από τήν άλλη κάνοντας ξανά καί ξανά απόπειρες αυτοκτονίας η νέα μητέρα μέχρι τήν τελειωτική, προβληματίζει έντονα γιά τό πώς καί πόσο τό περιβάλλον της καί οι θεράποντες ιατροί "έσκυψαν ζεστά" πάνω από τό θλιβερό αυτό περιστατικό της τόσο νέας κοπέλλας.
    Στήν Χριστιανική μας Πίστη καί στό Ορθόδοξο Δόγμα, αυτό δέν επιτρέπεται ποτέ, ούτε ασφαλώς ευλογείται, αφού ο άνθρωπος πρέπει νά εμπιστεύεται Τόν Θεό ακόμα καί στίς πλέον δύσκολες περιστάσεις καί συγκυρίες καί όχι εννοείται νά δίνει τέρμα στήν ζωή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη αλλά και δύσκολη αλήθεια αυτό που είπατε κύριε Καποδίστρια

      Δύσκολη, γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι που προβαίνουν σε ένα τέτοιο βήμα δεν θα μπορούν μάλλον να σκεφθούν τον Θεό.

      Ίσως να μην Τον έμαθαν έτσι.
      Θεωρώ ότι όταν έχουν μπει σε τέτοια πορεία που δεν υπάρχει γυρισμός.

      Ιδιαίτερα οι δυτικές κοινωνίες έχουν μια τέτοια κουλτούρα και η στάση της καθολικής ή προτεσταντικής εκκλησίας δεν βοηθάει καθόλου.
      Αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με μια αποστειρωμένη ψυχρότητα και απόσταση.
      Λείπει ο παρηγορητικός λόγος της Ορθοδοξίας.

      Το άρθρο αυτό το ανέβασα γιατί τυχαίνει φιλικό πρόσωπο και συνάδελφος να έφυγε με τέτοιον τρόπο.

      Πολλές φορές δεν αναγνωρίζεις τα σημάδια έγκαιρα. Ίσως γιατί δεν θες να το πιστέψεις, ίσως γιατί κάποιες φορές ξέρουν να το κρύβουν, ίσως, ίσως, ίσως...χίλια ίσως...

      Ο Θεός εύχομαι πραγματικά να αναπαύσει τις τραυματισμένες τους ψυχές.
      Είναι φοβερό να σκέφτεσαι ότι υπέφεραν και εδώ και θα υποφέρουν στην μέλλουσα ζωή.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!