Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

O (ΧΡΥΣΟΣ) Δεκάλογος των Σ υ ζ ύ γ ω ν...


1.  Μήν κάνετε τον δάσκαλο στον σύντροφό σας. Ο καλύτερος τρόπος να τον διδάξετε, είναι να τον αγαπάτε.



2.  Ο γάμος είναι μία διαρκής, αλλά ωραία περιπέτεια που βοηθάει να ανακαλύπτουμε τον αληθινό εαυτό μας, τον ψυχικό κόσμο του συντρόφου μας και να γνωρίζουμε τον Θεό.

3.  Τον σύντροφό μας τον αποδεχόμαστε όπως είναι, με τις αδυναμίες και τις ιδιοτροπίες του και όχι όπως εμείς θα θέλαμε να είναι. Η οικογένεια είναι παλαίστρα και γυμναστήριο.

4.  Προσπαθήστε να καταλάβετε, τον ή την σύζυγό σας. Μή λησμονείτε ότι ο άνδρας σκέπτεται με την στενή λογική, ενώ η γυναίκα με την καρδιά.

5.  Μήν προσπαθείτε να επιβάλλεται την γνώμη σας και να διορθώσετε τον σύντροφό σας. Φροντίστε καλύτερα να διορθώσετε τον εαυτό σας. "Η αγάπη ζεί με την αρμονία των αντιθέσεων".

6. Με τήν πίστη, την υπομονή και την αγάπη, αντιμετωπίζονται νικηφόρα όλες οι δυσκολίες της ζωής.

7.  Ο μεγαλύτερος εχθρός της συζυγικής ζωής είναι ο εγωϊσμός! Δεν μας σώζει η επίθεση κατά του συντρόφου μας, αλλά η επίθεση κατά του ...εγώ μας.

8.  Το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά μας, είναι να αγαπάει ο πατέρας την μητέρα τους και η μητέρα τον πατέρα τους.

9.  Το μυστικό της οικογενειακής γαλήνης, είναι να μπορεί κανείς να συγχωρεί.

10.  Ο γάμος είναι "Μυστήριο Μέγα" που αρχίζει μέσα στην εκκλησία και ανανεώνεται με την Θεία Λειτουργία και τα μυστήρια της Εκκλησίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!