Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, Ο ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΘΕΙ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!
(ΝΤΡΟΠΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ! ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΟΥ "ΘΥΜΑΤΑΙ" ΜΟΝΟ ...ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ & ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΕΣ!)
Ένα Έθνος το οποίο δεν τιμά το παρελθόν του, όπως του αρμόζει δεν μπορεί να έχει μέλλον! Τα όσα θλιβερά συμβαίνουν με το σπίτι στο οποίο «έφυγε» από την ζωή ο Κωστής Παλαμάς, μόνο ΘΛΙΨΗ προκαλούν σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα.
Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο της «Εστίας» με τίτλο «Καταρρέει το σπίτι του Παλαμά», όπου ανάμεσα σ΄άλλα ενδιαφέροντα διαβάζουμε και τα εξής:

Αποτέλεσμα εικόνας για το σπιτι του ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ
Αποτέλεσμα εικόνας για το σπιτι του ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ

«Πριν από δύο χρόνια, το σπίτι όπου γεννήθηκε το 1859 στην Πάτρα ο Κωστής Παλαμάς, αγοράσθηκε από τον Αθανάσιο Στεφανόπουλο και μετετράπη σε «Στέγη Γραμμάτων Κ. Παλαμά», τα εγκαίνια της οποίας έχουν προγραμματισθεί να γίνουν στο τέλος του 2017, ή στις αρχές του 2018. 

Αποτέλεσμα εικόνας για το σπιτι του ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ

Αντιθέτως, το σπίτι στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγάλος ποιητής ...
επί της οδού Περιάνδρου 5 στην Πλάκα, παραμένει ασυντήρητο και είναι έτοιμο να καταρρεύσει! 
Ανήκει σε ιδιώτη και μέχρι σήμερα το κράτος, ή κάποιος ιδιώτης χορηγός, δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον να το αγοράσει, να το ανακαινίσει ώστε να μετατραπεί σε μουσείο, ή σε Κέντρο Έρευνας και Μελέτης του έργου και της εποχής του Κ. Παλαμά, όπως δηλώνει ο ομότιμος καθηγητής της μεταβυζαντινής και νεώτερης ελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικός γραμματεύς του Ιδρύματος “Κ. Παλαμάς”, Κωνσταντίνος Κασίνης.

Σχετική εικόνα

Το Ίδρυμα “Κ. Παλαμά” έχει κάνει πολλές εκκλήσεις για αγορά από το κράτος, ή από κάποιον ιδιώτη αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. Ωστόσο, συνεχίζει τις προσπάθειές του, γιατί δεν πρέπει να ερημώνουν αυτά τα κτίρια».

Δυστυχώς, ο Κωστής Παλαμάς ήταν Εθνικιστής και αντικομμουνιστής και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο βρίσκεται «στο πυρ το εξώτερον» από το ελληνόφωνο κράτος των γραικύλων. 

Αποτέλεσμα εικόνας για το σπιτι του ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ

Αν ...έσφαζε γυναικόπαιδα και αμάχους στον Μελιγαλά, λειτουργούσε σαν κατάσκοπος των σοβιετικών, μετέδιδε απο παράνομο ασύρματο μηνύματα στην Σόφια και υμνολογούσε τον Στάλιν, όπως έκανε ο Μπελογιάννης, τότε η Βουλή των Ελλήνων, θα τον ...τιμούσε, αφού ως γνωστόν όλο το φάσμα του «συνταγματικού τόξου» δηλώνει συχνά, ότι «τιμά και σέβεται τους αγώνες της αριστεράς».

Αποτέλεσμα εικόνας για το σπιτι του ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ

Ο Παλαμάς, όμως, ακριβώς επειδή ήταν Εθνικιστής πρέπει να τιμωρηθεί, έστω και μετά θάνατον, καταλήγει ο αρθρογράφος Γ.Μάστορας.

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!