Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Α Δ Ι Α Ν Ο Η Τ Ο; ΟΧΙ! Έσπασε ΟΛΑ τα 'ρεκόρ'! - Σκότωσε ι σ λ α μ ι σ τ ή , από απόσταση ...3,5 χιλιομέτρων!!!!!!!!!!!!!

«Οne shot one kill»: Έσπασε το ρεκόρ - Σκότωσε ισλαμιστή από απόσταση 3,5 χιλιομέτρων!
ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ...ΤΑΙΝΙΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ!
3,5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΒΟΛΗ; ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΣ;


«Οne shot one kill», αυτή είναι η φιλοσοφία και το «μότο» των ελεύθερων σκοπευτών σε όλο τον πλανήτη και έτσι ήρθε στο φως της δημοσιότητος, ένα ιδιότυπο 'ρεκόρ', όπου ένας Καναδός σκότωσε τζιχαντιστή στο Ιράκ, από απόσταση 3,5 χιλιομέτρων!

Αποτέλεσμα εικόνας για snipers

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και θεωρείται βολή πολλών παραμέτρων. 
Είναι βολή «ενστίκτου και αντιλήψεως» καθώς παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, όπως η κίνηση του θύματος, τα ρεύματα του αέρος, η ταχύτης των ανέμων, ο υπολογισμός της καμπύλης πορείας της σφαίρας, σε τόσο μακρινή απόσταση κ.λ.π

Η βολή αυτή θωρείται βέβαιο, ότι θα αποτελέσει σενάριο χολιγουντιανής ταινίας...

Αποτέλεσμα εικόνας για snipers

Το θέμα, είδε το φως της δημοσιότητος στον καναδικό Τύπο και διέρρευσε από το περιβάλλον της καναδικής ομάδος 'κομμάντο' που έχει σταλεί στο Ιράκ. 
Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες, το μέλος της 'Joint Task Force 2' εντόπισε τον τζιχαντιστή με το σκόπευτρό του και πάτησε την σκανδάλη, όταν ένιωσε σίγουρος ότι τον «έχει»!

«Η σφαίρα έκανε σχεδόν 10 δευτερόλεπτα να πετύχει τον στόχο της», ανέφεραν στρατιωτικές πηγές!

Αποτέλεσμα εικόνας για snipers

Εδώ πρέπει να τονίσουμε, τον παράγοντα της κινήσεως, αφού σε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα όσο τα 10 δεύτερα, ο «στόχος» έχει μπορέσει να κινηθεί σε εύλογη απόσταση. 
Φυσικά παίζει ρόλο και η τύχη, καθώς 10 δεύτερα είναι πολλά για να περάσει από το μυαλό του «στόχου», να κάνει μια κίνηση που δεν έχει προβλεφθεί από τον σκοπευτή.

Ό λόγος που οι ελεύθεροι σκοπευτές λένε «one shot one kill» είναι πολύ απλός: Εάν χαθεί η ευκαιρία τότε δεν θα υπάρξει δεύτερη. Το θύμα απομακρύνεται και ο σκοπευτής αποκαλύπτεται.

Είναι μια ειδικότητα που δεν έχει περιθώρια για λάθη.

Σχετική εικόνα

Το θέμα που βγήκε στον καναδικό Τύπο, επιβεβαιώθηκε επισήμως από την Καναδική Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, πρόκειται για ρεκόρ μακρινής αποστάσεως.

«Ο σκοπευτής ήταν σε αποστολή υποστηρίξεως μίας επιχειρήσεως κατά των τζιχαντιστών, οι οποίοι είχαν επιτεθεί στον ιρακινό στρατό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού.

Το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί, το κατείχε ο Βρετανός σκοπευτής Κρεγκ Χάρισον, ο οποίος το 2009 σκότωσε από απόσταση 2,5 χιλιομέτρων έναν Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Σχετική εικόνα

Το όνομα του Καναδού σκοπευτού δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς βρίσκεται σε επιχείρηση και δεν πρέπει να κινδυνεύει ο ίδιος ή η οικογένειά του.



[πηγή: 'el.gr']

--------------------------------------------------------------------------------------


[Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ, ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΙΛΟ κ.ΚΩΝ/ΝΟ Β., Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΜΕΑ. ΚΑΛΟΥΣ ...ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΩΝ/ΝΕ!]

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!