Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΡΔΙΑ, ΜΗN ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ! Τι θα δώσει κάθε ιδιοκτήτης για την HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ κάρτα ακινήτου - YES, I LOVE SYRIZA !!!

Π Α Ρ Α Ν Ο Ι Α!
ΣΚΕΤΟ ...Ψ Υ Χ Ι Α Τ Ρ Ε Ι Ο !(ΣΤΟΧΟΣ : ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ...'Γ Δ Α Ρ Σ Ι Μ Ο' ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!)
Σε τουλάχιστον 500 ευρώ (!!!) αναμένεται να ανέλθει ο «λογαριασμός» από την θέσπιση της ηλεκτρονικής ταυτότητος κτιρίου, που εισάγει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με τίτλο, «Μηχανισμοί και μέσα ελέγχου της ποιότητος του δομημένου περιβάλλοντος»...


Σύμφωνα με εκτιμήσεις μηχανικών, αυτό αναμένεται ότι θα είναι το ελάχιστο κόστος για κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου στην Ελλάδα, εφ όσον ασφαλώς το εν λόγω ακίνητο είναι καθόλα νόμιμο και δεν φέρει καμμία πολεοδομική παράβαση. Σε αντίθετη περίπτωση, το κόστος αναμένεται να είναι αισθητά μεγαλύτερο.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τις σχετικές διατάξεις, εντός των προσεχών πέντε ετών, όλα τα κτίρια της χώρας θα πρέπει να εγγραφούν σε αυτήν την ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ ορίζεται ότι θα γίνεται και επανέλεγχος ανά πενταετία.
Η ταυτότητα κτιρίου θα είναι ένας «φάκελλος», όπου θα περιλαμβάνεται σειρά εγγράφων και στοιχείων για κάθε κτίριο της χώρας.


Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να συγκεντρώσουν:


- την οικοδομική άδεια του κτιρίου και τα σχέδια αυτής, θεωρημένα από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία,

- το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου ή τμημάτων αυτού,

- το πιστοποιητικό ελέγχου κατασκευής, εφόσον υπάρχει,

- δηλώσεις υπαγωγής σε νόμους αναστολής επιβολής κυρώσεων,

- τα σχέδια κατόψεων, τα οποία αποτυπώνουν το κτίριο στην πραγματική κατάσταση,

- το δελτίο δομικής τρωτότητας και τη μελέτη στατικής επάρκειας, εφόσον απαιτείται (π.χ. σε περιπτώσεις αυθαιρέτων),

- τον πίνακα χιλιοστών και τη μελέτη κατανομής δαπανών του κτιρίου, εφόσον υπάρχουν,

- το πιστοποιητικό πληρότητας της ταυτότητας κτιρίου, το οποίο εκδίδεται από τον ελέγχοντα μηχανικό.

Επί της ουσίας, ζητείται από όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων να συγκεντρώσουν και να εκδώσουν μεγάλο μέρος των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, που μέχρι σήμερα χρειάζονταν μόνον όσοι προχωρούσαν σε πωλήσεις ακινήτων. 

Σημειωτέον ότι με το ίδιο νομοσχέδιο εισάγεται η υποχρέωση έκδοσης βεβαίωσης περί μη ύπαρξης πολεοδομικών παραβάσεων και για κάθε ακίνητο που μισθώνεται στην επικράτεια.

Όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, η ταυτότητα κτιρίου βρίσκεται σε αντίθεση με την κυβερνητική βούληση για ανάκαμψη της οικονομίας, μείωση της γραφειοκρατίας και ενθάρρυνση των συναλλαγών στην αγορά ακινήτων. 

Σπεύδει μάλιστα να υπενθυμίσει, ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων ήδη υποβάλλονται σε πληθώρα διαδικασιών καταχώρισης των ακινήτων τους, με πληρωμή των αντίστοιχων τελών ή αμοιβών.

[Πηγή: εφημ. Καθημερινή]

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

1 σχόλιο:

  1. Προσφυγή στο ΣτΕ ενάντια στα μηχανήματα POS από ΓΣΕΒΕΕ - ΔΣΑ

    https://eleftheroiellines.blogspot.gr/2017/06/pos_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!