Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: "Η ΜΕΡΚΕΛ, ΗΤΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ...Τ Ι Π Ο Τ Α"!!!

...ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΥΡΙΑ ...'Τ Ι Π Ο Τ Α', ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟΝ ...ΔΙΚΟ ΜΑΣ!

Σχετική εικόνα
ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ, ΣΕ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ.

Με αφορμή την είδηση για τον θάνατο του Χέλμουτ Κολ (ο μακροβιότερος Καγκελάριος στην ιστορία της Γερμανίας - έμεινε γνωστός και ως Καγκελάριος της ενοποιήσεως των δυο Γερμανιών) να υπενθυμίσουμε τα εξής:

Στο βιβλίο του με τίτλο:Vermächtnis, Die Kohl Protokolle (Η κληρονομιά, τα πρωτόκολλα του Κολ) που κυκλοφόρησε το 2014, είχε χαρακτηρίσει την Μέρκελ 'ένα πολιτικό  τ ί π ο τ α', που την ανέσυρε στην επιφάνεια ο ίδιος και η οποία....

Αποτέλεσμα εικόνας για χελμουτ Κολ

Αποτέλεσμα εικόνας για χελμουτ Κολ...στα πρώτα υπουργικά της χρόνια, την δεκαετία του ΄90, «δεν ήξερε να φάει σωστά με μαχαίρι και πιρούνι και συμπεριφερόταν με τόσο αδέξιο τρόπο στα επίσημα γεύματα, που τον ανάγκαζε να την ανακαλεί στην τάξη»!

Για τον σημερινό Υπουργό Οικονομίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε είχε δηλώσει: «Είτε λόγω ανικανότητος, είτε λόγω προθέσεως, προσκάλεσε όλους τους εχθρούς μου να συμμετάσχουν στην εκστρατεία για την εξόντωσή μου» - στο πλαίσιο των αποκαλύψεων για το λεγόμενο «σκάνδαλο των κομματικών εισφορών» το 1999-2000, που είχε πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Σχετική εικόνα

Ο Κολ για το γνωστό γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ανέφερε πως «Μια από τις χαρές της ζωής μου ήταν, ότι μπορούσα να προσβάλω αυτά τα υποκείμενα» λέει σε μια στιγμή αναφερόμενους στους συντάκτες του περιοδικού. 
Δεν το διαβάζω, αλλά δεν είμαι εναντίον του «Der Spiegel, όπως δεν είμαι και εναντίον της ...εταιρίας αποκομιδής σκουπιδιών της Βόννης. Παρ΄όλα αυτά δεν περνώ την νύχτα μου δίπλα στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας των σκουπιδιών».

Αποτέλεσμα εικόνας για χελμουτ Κολ

Το περιοδικό βέβαια ουκ ολίγες φορές πρόβαλλε τις «αδυναμίες» του επαρχιώτη, όπως, για παράδειγμα, την βουλιμία του για πατσά (τον οποίο σερβίριζε και στους ξένους επισκέπτες του), την παράξενη μορφή του προσώπου του, που έμοιαζε με αχλάδι (εξ ου και η σχετική προσωνυμία του), ή τη συνήθεια του να καλεί στη σάουνα τους ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων, όπως το Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, με τους οποίους μιλούσε εκεί, κυριολεκτικά γυμνός, χωρίς τις αναστολές και τους περιορισμούς του πρωτοκόλλου, για τα πιο σημαντικά διεθνή προβλήματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για χελμουτ Κολ

Επίσης, να θυμίσουμε πως τον περασμένο Νοέμβριο ο Βάλτερ Κολ, γιος του πρώην καγκελαρίου κατηγόρησε την  νυν καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ότι φέρει μερίδιο ευθύνης για τον θάνατο (αυτοκτονία) της μητέρας του!

«Η Μέρκελ φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τον θάνατο της μητέρας μου», υποστήριξε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. 

Σχετική εικόνα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 1981, ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΕΛΟΡΕ ΚΑΙ
ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ, ΠΗΤΕΡ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕΡ.

Ο θάνατος της Ανελόρε Κολ, αποτελεί μία από τις μεγάλες οικογενειακές υποθέσεις στην πολιτική ζωή της Γερμανίας. 
Η Ανελόρε γνώρισε τον Χέλμουτ Κολ όταν ήταν δεκαπέντε χρόνων, τον παντρεύτηκε και παρέμεινε δίπλα του --στη σκιά του ειδικότερα--, σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής του καρριέρας. 
Αρρωστη, έπασχε από μία σπάνια-αφόρητη ασθένεια των ματιών, γνωστή ως φωτοδερματίδα (δεν άντεχε καθόλου το φως του ήλιου και έπρεπε να είναι συνέχεια στο σκοτάδι), αυτοκτόνησε το 2001, όταν το πολιτικό άστρο του άντρα της είχε αρχίσει να δύει λόγω του σκανδάλου για παράνομη χρηματοδότησή του κόμματος του, του 'CDU'.

Αποτέλεσμα εικόνας για χελμουτ Κολ

Στην συνέντευξή του στην εφημ.'Die Zeit', ο Βάλτερ Κολ δηλώνει, ότι η Ανγκελα Μέρκελ υπήρξε φίλη της μητέρας του, γνωστή ως «το κορίτσι» από την Ανατολική Γερμανία, που ήθελε ο Χέλμουτ Κολ στην κυβέρνησή του. 

Αποτέλεσμα εικόνας για χελμουτ Κολ

Παρ' όλα αυτά --την κατηγορεί ο γιος του--, όταν ο τότε καγκελάριος είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο με την παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος, η Μέρκελ έγραψε την περίφημη επιστολή στην εφημερίδα 'Frankfurter Allgemeine Zeitung', με την οποία ζητούσε μια ριζική αλλαγή στην ηγεσία του 'CDU'.

Αποτέλεσμα εικόνας για χελμουτ Κολ

Η επιστολή αυτή «υπονόμευσε» καθοριστικά τον Κολ και έστειλε την Μέρκελ στον προθάλαμο της ηγεσίας του κόμματος. Ηταν τότε 22 Δεκεμβρίου του 1999. 
«Η Μέρκελ, ως έμπειρη πολιτικός, γνώριζε ότι το άρθρο αυτό θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τη μητέρα μου και την οικογένειά μου», λέει ο Βάλτερ Κολ. Και προσθέτει: «προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία (...) ΠΡΟΔΩΣΕ την μητέρα μου, σαν να επρόκειτο για μία παράπλευρη απώλεια, συμπεριφέρθηκε άθλια σε μία άρρωστη γυναίκα, που την θεωρούσε φίλη».

Αποτέλεσμα εικόνας για χελμουτ Κολ

-----------------------------------------------
Ποιος ήταν ο Χέλμουτ Κολ 

Ο Χέλμουτ Κολ (γερμ. Helmut Kohl) ήταν Γερμανός πολιτικός και διετέλεσε Καγκελάριος της Γερμανίας. Γεννήθηκε στο Λουντβιχσχάφεν στις 3 Απριλίου 1930. Το 1947 εισήλθε στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας (CDU). 
Το 1950 τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. 
Από το 1950 ως το 1958 σπούδασε νομικά, κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες και ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης και της Χαϊδελβέργης. 

Αποτέλεσμα εικόνας για χελμουτ Κολ

Από το 1953 ως το 1973 ήταν μέλος της Κεντρικής Οικονομικής Διεύθυνσης της Τοπικής Ενώσεως της Χριστιανοδημοκρατικής Ενώσεως του Παλατινάτου. Παράλληλα από το 1954 ως το 1961 υπήρξε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Τοπικής Ενώσεως Νέων στο Παλατινάτο της Ρηνανίας. 
Από το 1955 ως το 1966 υπήρξε μέλος της Τοπικής Διοικήσεως του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Παλατινάτο της Ρηνανίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για χελμουτ Κολ
ΟΤΑΝ Η ΑΝΓΚΕΛΑ ΣΕΡΒΙΡΙΖΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΚΟΛ...

Το 1958 έγινε διδάκτορας της Φιλοσοφίας. Από το 1959 ως το 1969 υπήρξε εισηγητής της ενώσεως χημικών βιομηχανιών στο Λουντβιχσχάφεν. 
Την περίοδο 1959-1976 υπήρξε μέλος της Βουλής του Παλατινάτου της Ρηνανίας. 

Σχετική εικόνα

Από το 1960 ως το 1967 διατέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Συμβούλιο της Λουντβιχσχάφεν. 
Από το 1961 ως το 1963 διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος και από το 1963 ως το 1969 Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή του Παλατινάτου της Ρηνανίας.

Σχετική εικόνα
ΘΥΜΑΣΘΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ,
ΜΠΕΤΙΝΟ ΚΡΑΞΙ, ΒΙΛΦΡΙΝΤ ΜΑΡΤΕΝΣ, ΓΚΑΣΤΟΝ ΤΟΡΝ, ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΘΑΤΣΕΡ,
ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΜΙΤΤΕΡΑΝ, Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ. ΠΙΣΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΤΟΤΕ ΥΠΕΞ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ, ΕΝΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΙΣΩ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ Ο Κ."ΣΗΜΙΤΗΣ"... 

Από το 1964 ήταν μέλος της Ομοσπονδιακής Προεδρίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. 
Από το 1966 ως το 1973 χρημάτισε Πρόεδρος της Τοπικής Ενώσεως του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ('CDU') στο Παλατινάτο της Ρηνανίας. 

Αποτέλεσμα εικόνας για hannelore kohl

Από το 1969 ως το 1973 διατέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας του χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ('CDU'). Από το 1969 ως το 1976 διατέλεσε Πρωθυπουργός του κρατιδίου Ρηνανία-Παλατινάτο.

Από το 1973 ήταν Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής παρατάξεως ('CDU') και από το 1976 μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας. 
Από το 1976 ως το 1982 διατέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδος του Χριστιανοδημοκρατικού ('CDU') και Χριστιανοκοινωνικού (CSU) κόμματος στην ομοσπονδία της Γερμανίας. 

Σχετική εικόνα

Από το 1982 ήταν καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας και μετά την ενοποίησή της με την Ανατολική, Καγκελάριος της ενιαίας Γερμανίας μέχρι το 1998. Ήταν ο μακροβιότερος Καγκελάριος της Γερμανίας. Μετά την αποχώρησή του από την πολιτική, η υστεροφημία του αμαυρώθηκε με την εμπλοκή του σε σκάνδαλο παρανόμου χρηματοδοτήσεως του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

[Πηγή:http://www.geopolitics.com.gr/2017/06/blog-post_865.html
Οι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, οι υπογραμμίσεις και οι χρωματικές επισημάνσεις είναι επιλογές της 'ΟδύσσειαςTV']

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!