Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΤΩΡΑ ΜΑΣ "ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ" ΚΥΡΙΟΙ; (Έπρεπε να σας ..."μ ο υ τ ζ ώ σ ε ι" ο Σουλτάνος πρώτα;)


ΑΠΟΡΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΙΑ ΤΟΣΟ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ & ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ
ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ
ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ...
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ 'ΧΑΜΠΑΡΙ' ΤΟ ...'ΠΟΠΟΛΟ';

Η Ελλάδα θα αποτελέσει, όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις την κύρια χερσαία, αεροπορική και ναυτική βάση των ΗΠΑ σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή, ενώ συνεχείς πληροφορίες δείχνουν, ότι η πολεμική διαμάχη μεταξύ των υπερδυνάμεων, ξεκίνησε από την Συρία και θα συνεχιστεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτου...
Προχθές περατώθηκε ο 4ος Κύκλος Επιτελικών Συνομιλιών ΓΕΕΘΑ-US EUCOM.



Πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ο 4ος Κύκλος Επιτελικών Συνομιλιών (staff talks) μεταξύ ΓΕΕΘΑ και αντιπροσωπείας της Διοικήσεως Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης ('US-EUCOM'), με την συμμετοχή για πρώτη φορά και αντιπροσωπείας της Διοικήσεως Αμερικανικών Δυνάμεων Αφρικής ('US-AFRICOM').


Κατά τις συνομιλίες, έγινε παρουσίαση του περιβάλλοντος ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, επισκόπηση της υφιστάμενης διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, καθώς και εξέταση δυνατοτήτων περαιτέρω διεύρυνσης αυτής.

Ειδικότερα εξετάσθηκε:

Η βελτίωση της διαλειτουργικότητος και τυποποιήσεως, στο πλαίσιο συμμαχικών και διμερών στρατιωτικών δράσεων

Η επαύξηση των συνεκπαιδεύσεων στους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και στις ειδικές επιχειρήσεις.

Η προώθηση των δράσεων του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής.

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών.


Στο πλαίσιο των εν λόγω συνομιλιών, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε στο γραφείο του, με την Πρέσβη Susan M. Elliott και τον Πρέσβη Alex Laskaris (!), οι οποίοι είναι σύμβουλοι επί πολιτικών θεμάτων και θεμάτων πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας, των Διοικητών των Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη (US-EUCOM) και Αφρική (US- AFRICOM), αντίστοιχα, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο ΛΙΑΝ ΕΥΣΩΜΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ, 50 ετών, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΓΟΥΪΝΕΑ ΚΑΙ
ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ...
(ΕΧΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΑΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ!)
["ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

Αυτά επίσημα διότι στην ουσία μέσω αυτής της κοινής επιτροπής, η αμυντική σχέση Ελλάδος και ΗΠΑ μετασχηματίζεται ακόμα πιο πολύ, με συνεκπαιδεύσεις Ελλήνων και Αμερικανών κομμάντος, δημιουργία και επαύξηση του κέντρου αποτροπής στην Κρήτη , που σημαίνει ότι η χώρα μας θα επεμβαίνει στην Α.Μεσόγειο, όπου διεξάγεται διακίνηση όπλων προς την Λιβύη, ενώ Αμερικανοί αξιωματικοί θα εφοδιάζουν με «φρέσκες» κρίσιμες πληροφορίες την ελληνική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Αποτέλεσμα εικόνας για ALEX LASKARIS
O "ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ" Α.ΛΑΣΚΑΡΗΣ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ
ΤΟ 1967 ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΡΕΫ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ,
ΕΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ,
ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.
ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ.
ΕΧΕΙ "ΠΕΡΑΣΕΙ" ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ
ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ...
ΜΙΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΑ, ΙΣΠΑΝΙΚΑ,
ΚΟΥΡΔΙΚΑ (!...) ΚΑΙ ...ΑΛΒΑΝΙΚΑ, ΠΕΡΑΝ
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ!

["IΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

Επίσης οι Αμερικανοί, φέρονται να αναζητούν χώρα για την δημιουργία βάσεως στην Μακεδονία για να ελέγχουν ΠΓΔΜ ( νέα κυβέρνηση σε ασταθές περιβάλον), Αλβανία ( εμπόριο κάνναβης) και Βουλγαρία.

Η χώρα μας θα γίνει ουσιαστικά το κέντρο αποτροπής της ισλαμικής τρομοκρατίας, η οποία έτσι και αλλιώς «διήλθε» από ελληνικό έδαφος και είναι θέμα χρόνου η δράση και εντός Ελλάδος, ενώ ταυτόχρονα, ειδικά η Κρήτη θα αποτελέσει στην ουσία το μεγαλύτερο ακίνητο «αεροπλανοφόρο» των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πληροφορίες φέρουν αεροδρόμιο κοντά στην βάση της Σούδας, να «προσγειώνονται» αμερικανικά μη επανδρωμένα UAV αλλά και εξοπλισμένα οχήματα UCAV που προορίζονται για επιχειρήσεις στην Συρία.

Επίσης τα ελληνικά ναυπηγεία, θα αναλάβουν τον ελλιμενισμό και την επιδιόρθωσε βαριών βλαβών στον αμερικανικό στόλο της Μεσογείου.

Από όλο αυτό το σχέδιο αναμένουμε την προμήθεια νέων πολεμικών πλοίων, σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών ως «απάντηση» στην προμήθεια των Τούρκων με F-35 , με το οποίο οι Τούρκοι αποκτούν δυνατότητα στρατηγικού πλήγματος BVR (Beyond-visual-range missile) θέτοντας όλες τις κρίσιμες και σημαντικές εγκαταστάσεις μας στο στόχαστρο τους.

Επίσης αναμένουμε να λάβουμε άρματα μάχης ABRAMS , αυτοκινούμενα πυροβόλα, αμφίβια οχήματα για τους Έλληνες πεζοναύτες από τα τεράστια αποθέματα του αμερικανικού στρατού μέσω κονδυλίων FMS.

Xαρακτηριστικό είναι ότι συνεχίζεται η εκπαίδευση ελληνικών ειδικών δυνάμεων με αντίστοιχες Αμερικανικές.

Από 19 έως 23 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), στο Μεγάλο Πεύκο, συνεργασία-συνεκπαίδευση της Ζ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ’ ΜΑΚ) και εξειδικευμένου προσωπικού (Νοσοκόμοι Μάχης) μονάδων ειδικών επιχειρήσεων ΗΠΑ (Special Ops Command Europe-SOCEUR).

Η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο προαγωγής του επιπέδου γνώσεων και εμπειριών σε αντικείμενα και τεχνικές πρώτων βοηθειών στο πεδίο της μάχης.

Η Ελλάς λόγω της γεωγραφικής θέσης της φέρεται να « ελέγχει» μέσω του Αιγαίου τα Στενά , το θαλάσσιο πέρασμα κάτω από την Κρήτη , φτάνοντας μέσω της Κύπρου στα «προάστια» της Συρίας, του Λιβάνου και της Αιγύπτου και του Σουέζ .

Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε και εξοπλίσουμε τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, με σύγχρονο κρίσιμο υλικό και μέσα ενώ με την κοινή εκπαίδευση με τις ΗΠΑ να διατηρούμε ετοιμοπόλεμες δυνάμεις …για κάθε ενδεχόμενο ειδικά, όταν έχουμε απέναντι μας τους νέο-οθωμανούς του Ερντογάν.                                                                                                                                                                              
Η Τουρκία του σουλτάνου Ερντογάν, έχει χάσει την αίγλη της παρά τα λεγόμενα της αμερικανικής ηγεσίας, που αποτελούν παρηγοριά στο «άρρωστο», ειδικά όσο αφορά τον εφοδιασμό των Κούρδων με βαρύ οπλισμό.

Το Σεπτέμβριο ανακηρύσσει την αυτονομία του το Ιρακινό Κουρδιστάν , ενώ την συνέχεια έχουν οι Κούρδοι στην Συρία, και όλα δείχνουν ότι η Τουρκία θα είναι το επόμενο «θύμα» μετά την Γιουγκοσλαβία και την διάλυση της το 1991. 

[Πηγή σε ορισμένα στοιχεία : http://www.periergo.com/43781/allazi-oli-chora-ellada-kathistate-kyria-chersea-aeroporiki-ke-naftiki-vasi-ton-ipa-se-valkania-ke-m-anatoli-ti-pernoume-os-antallagma/]

Συντακτική ομάδα "Ιωάννου Καποδίστρια"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!