Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ένας Αγιορείτης Μοναχός, "α λ λ ο ι ώ τ ι κ ο ς" απο τους άλλους...


Μέ την ευκαιρία του 3ετούς Μνημοσύνου του π. Νικοδήμου Μπιλάλη (1932-2014)


του Κωνσταντίνου Δ. Ρίζου, επιτίμου Σχολικού Συμβούλου Οικονομολόγων.

Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια από την εκδημία του π.Νικοδήμου Μπιλάλη. Πριν λίγες ημέρες τελέστηκε στην Αθήνα, στον Ι.Ναό Ζωοδόχου Πηγής, της οδού Ακαδημίας στην Αθήνα, μνημόσυνο στη μνήμη του, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάνγκας Κογκό κκ.Μελετίου και παρουσία πολλών κληρικών και πλήθους κόσμου.

Αποτέλεσμα εικόνας για πεφιπ

Ο π.Νικόδημος ήταν αγιορείτης μοναχός, αλλά έδρασε κυρίως μέσα στον κόσμο. Γεννήθηκε στο χωριό Μηλιές του Ν.Ηλείας. 
Ήταν το 2ο από 17 παιδιά της οικογένειάς του (επέζησαν τα 10). Από μικρό παιδί διακρίθηκε για την ευφυΐα και την οξύνοιά του. 
Εισήχθη πρώτος στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Εκτός από το πτυχίο της θεολογίας κατείχε και πτυχίο της φιλολογίας. 

Αποτέλεσμα εικόνας για πεφιπ

Υπήρξε λόγιος, άριστος φιλόλογος, δεινός χειριστής του λόγου και της πένας και πολυγραφότατος συγγραφέας. Συνέγραψε αρκετά βιβλία και εκατοντάδες άρθρα. 
Έδωσε επίσης πολλές συνεντεύξεις και ομιλίες για την Οικογένεια, τις εκτρώσεις, το Δημογραφικό, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Αποτέλεσμα εικόνας για πεφιπ

Ο τομέας όμως στον οποίο ανάλωσε τη ζωή του ήταν η πολύτεκνη, και ιδιαίτερα η υπερπολύτεκνη, οικογένεια. Σ’ αυτήν δόθηκε ολόψυχα και προσέφερε τα μέγιστα. 
Για το σκοπό αυτό ίδρυσε το 1969 την Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (ΠΕΦΙΠ). Σκοπός του Σωματείου είναι η με κάθε πρόσφορο τρόπο συμπαράσταση των συγχρόνων ηρώων πολυτέκνων, που αξίζουν την ηθική και υλική ενίσχυση όλων μας. 

Αποτέλεσμα εικόνας για πεφιπ
Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ π.ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ, ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΣΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΣΤΟ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΗΡΩΟΣ ΕΥΖΩΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΟΥΚΙΔΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ
ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ!
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

Σχετική εικόνα


Η προσφορά της ΠΕΦΙΠ συνίσταται σε:
Χρήματα, ήτοι βοηθήματα, πληρωμή ενοικίου, πρόληψη εξώσεων, διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, πρόληψη πλειστηριασμών για χρέη και ληξιπρόθεσμα δάνεια, αποφυλακίσεις, μαθητικά και σπουδαστικά βοηθήματα, υποτροφίες σε παιδιά πολυτέκνων.

Σχετική εικόνα

Είδη, ήτοι ρουχισμός, υποδήματα, οικιακά σκεύη και συσκευές, έπιπλα, κλινοσκεπάσματα, σχολικά κλπ.
Εύρεση εργασίας σε πολυτέκνους και παιδιά πολυτέκνων. Για το σκοπό αυτό λειτουργεί γραφείο ευρέσεως εργασίας.

Ένας άλλος πολύ σπουδαίος σκοπός είναι η πρόληψη των φονικών εκτρώσεων. Άγαμες και άλλες γυναίκες, που πιέζονται να κάνουν έκτρωση, ενισχύονται ηθικά και υλικά προκειμένου να κρατήσουν το παιδί τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για πεφιπ

Επίσης, ενημερώνει για το Δημογραφικό πρόβλημα, το μέγιστο αυτό εθνικό θέμα, το μέγεθος του οποίου ΔΕΝ εννοούν (...) να αντιληφθούν οι αρμόδιοι, τον γάμο και την τεκνογονία.

Σχετική εικόνα

Προς τούτο εκδίδει ανελλιπώς από το 1977 το τριμηνιαίο περιοδικό «Ελληνορθόδοξη Πολύτεκνη Οικογένεια». Δύο φορές το χρόνο (Χριστούγεννα και Πάσχα) διανέμεται δωρεάν από τους ιερούς ναούς ανά τη χώρα. Διευθυντής σύνταξης του περιοδικού υπήρξε μέχρι την κοίμησή του, ο π.Νικόδημος (1977-2014, συνολικά 141 τεύχη).

Αποτέλεσμα εικόνας για πεφιπ

Για το τεράστιο έργο που επιτελεί η ΠΕΦΙΠ έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου, καθώς και από πολλούς Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς. 

Σχετική εικόνα

Το έργο που ξεκίνησε ο μακαριστός γέροντας συνεχίζεται με την ίδια ένταση και μετά την κοίμησή του, χάρη στο ζήλο και τις άοκνες προσπάθειες των διαδόχων του.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ & ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΣΥΝ ΘΕΩ, ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥΛΗ, ΣΤΗΝ 'ΠΕΦΙΠ'.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΟΝΑΧΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΜΠΙΛΑΛΗΣ

[Πηγή :http://aktines.blogspot.gr/2017/06/1932-2014.html#more]

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!