Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Ακυρώνει ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ την επίσκεψή του στην Αθήνα, λόγω της ΑΠΕΛΑΣΕΩΣ των Ρώσων διπλωματών; (Καί οι ΗΠΑ κάνουν ...τρελλό 'πάρτυ' απ' την χαρά τους!!!)


Αποτέλεσμα εικόνας για σΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΩΦ


(ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ  Θ Α Λ Α Σ Σ Α !
ΗΤΑΝ Η ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ; ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ..."ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ" ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ "ΒΟΗΘΕΙΑ" ΤΟΥ ...ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ "ΚΟΙΝΟΥ";)
Η σχεδιαζόμενη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα το φθινόπωρο «παγώνει» μετά την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΥΤΙΝ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΡΕΜΛΙΝΟ

Το πρακτορείο 'Interfax', επικαλούμενο αξιωματούχο της ρωσικής διπλωματίας, αναφέρει πως η προεργασία για την επίσκεψη έχει σταματήσει...

Η πηγή αναφέρει, πως προς το παρόν δεν είναι ορατό το πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ, ωστόσο, δεν κάνει λόγο για ακύρωση.

Σχετική ÎµÎ¹ÎºÏŒÎ½Î±Η Αθήνα αποφάσισε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο, υποστηρίζοντας πως υπήρξαν "ενέργειες για παρεμβάσεις σε εσωτερικές υποθέσεις", ανάμεσα στις οποίες και η προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

[Πηγές:(iefimerida)
https://www.el.gr/ethnos/themata/akyronei-o-lavrof-tin-episkepsi-toy-stin-athina-logo-tis-apelasis-ton-diplomaton/]

==========================================

Στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα (...) για το θέμα της απελάσεως των Ρώσων διπλωματών!

«Η Ελλάδα απέλασε δυο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε ακόμη δύο, οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Στηρίζουμε την Ελλάδα που υπερασπίζεται την ...κυριαρχία της»!

Τα παραπάνω έγραψε στο 'twitter' η εκπρόσωπος του State Department, Heather Nauert, αναφερόμενη στο πρόβλημα με τους τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες που εμπλέκονταν, μεταξύ άλλων, σε συγκεντρώσεις εναντίον της συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ και σε απόπειρες χρηματισμού αξιωματούχων.

Η πρωτοβουλία της Αθήνας δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία», αλλά έρχεται ως απάντηση μετά μια σειρά από συντονισμένες κινήσεις προσπάθειας επέκτασης της ρωσικής επιρροής στην Ελλάδα. Διπλωματικές πηγές εντάσσουν σε αυτές τη δραστηριότητα διαφόρων κύκλων ρωσικών συμφερόντων, όπως η Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Eνωση. Η αντίδραση της Αθήνας αποτελεί, μεταξύ άλλων, ένα μήνυμα προς τη Μόσχα και για όλες αυτές τις δραστηριότητες.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές που σχολίασαν το θέμα, οι συγκεκριμένες ενέργειες υπονομεύουν τη φιλία των δύο λαών και την εικόνα της Ρωσίας στην Ελλάδα, καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο συστηματικής προσπάθειας παραβίασης της κυριαρχίας της χώρας και του Διεθνούς Δικαίου. Επί τούτου, αναφέρεται ως παράδειγμα η προσπάθεια παρέμβασης σε ιδιαίτερα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα και συμφέροντα της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ειδικότερα στο θέμα της ονοματολογικής διαφοράς με την ΠΓΔΜ.

Από την πλευρά της η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές πως προτίθεται να προβεί σε συμμετρικά αντίποινα, χωρίς ακόμη να έχει διευκρινίσει τι ακριβώς προτίθεται να κάνει και πότε.

('protothema')


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!