Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Η πραγματική αιτία ξεσπάσματος παγκόσμιου εμπορικού πολέμου – Τι περιμένει τον πλανήτη



Το CNBC δίνει από την δική του οπτική γωνία την… πραγματική αιτία για την οποία οι δύο ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, ΗΠΑ και Κίνα, κήρυξαν εμπορικό πόλεμο.

Σημειώνουμε ότι Παρασκευή, ξεκίνησε ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των:

ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, στηρίζεται από την Εθνική Δεξιά, επικρατώντας των παγκοσμιοποιητών που κυβερνούσαν πιο πριν (Ομπάμα, Χίλαρι, Σόρος, Ροκφέλερ κτλ.).

Κίνα, μετά την απώλεια των ΗΠΑ, οι παγκοσμιοποιητές προσπαθούν να προωθήσουν από εκεί την λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων με την εγκαθίδρυση παγκόσμιας κυβέρνησης.



Πρέπει να κατανοήσετε πως η διεθνής αντιπαράθεση ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ χώρες αλλά τους προαναφερθέντες ιδεολογικοπολιτικούς πόλους εξουσίας.

Μια παγκόσμια κυβέρνηση όμως θέλει και απόλυτο έλεγχο, μέσω της τεχνολογίας.

Έτσι, το CNBC σημειώνει πως «Κίνα και ΗΠΑ ξεκίνησαν τον εμπορικό πόλεμο για τα… μάτια του 5G».

Το 5G θεωρείται πολλά περισσότερα από μια εξαιρετικά βελτιωμένη τεχνολογία ασύρματων δικτύων. Είναι η τεχνολογία του αύριο, όπως την ονομάζουν.

Είναι το απόλυτο «εργαλείο» για κάποιον που οραματίζεται την επανάσταση σε όρους υποδομών, για κάποιον που «στοιχηματίζει» στο μέλλον των έξυπνων πόλεων και τον αυτοοδηγούμενων οχημάτων.

Το 5G μπορεί να είναι το «κλειδί» στην υλοποίηση της δέσμευσης του Ντόναλντ Τραμπ για «μια μεγάλη Αμερική» και το «μονοπάτι» για την επίτευξη της φιλοδοξίας του Πεκίνου να καταστεί ο απόλυτος ηγέτης στην τεχνική νοημοσύνη ως το 2030», αναφέρεται.

Κι αυτό χάρη στις τεχνολογίες του Ίντερνετ των πραγμάτων, ή αλλιώς Internet of Things (IoT), όρο τον οποίο οι περισσότεροι αγνοούν, παρότι χρησιμοποιούν τις εφαρμογές του.

Με τον όρο Ίντερνετ των πραγμάτων αναφερόμαστε σε όλες αυτές τις εφαρμογές και τεχνολογίες που συνδέουν μέσω αισθητήρων αντικείμενα τις καθημερινότητάς μας, με ένα δίκτυο υπολογιστών ώστε αυτά τα αντικείμενα, να λειτουργούν αυτόνομα, να μας δίνουν πληροφορίες, να φροντίζουν για την ασφαλή μετακίνησή μας, κτλ.

Το θα γίνει όμως αν πέσουν στα λάθος χέρια και χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς όπως ο έλεγχος και η παρακολούθηση των ζωών μας;

Το Internet of Things είναι μία έννοια που αφορά τα αντικείμενα της καθημερινότητας μας – από βιομηχανικές μηχανές μέχρι wearable συσκευές που χρησιμοποιούν ενσωματωμένους αισθητήρες για την συλλογή δεδομένων & την ανάληψη κάποιας δράσης σε αυτά μέσα σε ένα δίκτυο.

Εκατοντάδες εκατομμύρια μικροτσίπ θα είναι συνδεδεμένα σε προϊόντα, από μπουκαλάκια χαπιών μέχρι ποτιστήρια, αναφέρουν οι προωθητές του 5G και του ίντερνετ των πραγμάτων. Όπως λένε το 5G θα είναι το αποκλειστικό χαρακτηριστικό των αστικών περιοχών.






 
«Δεδομένου του αριθμού των εταιρειών που φιλοδοξούν να απογειώσουν τη ζωή των πολιτών μέσω του 5G είναι λογική η εξήγηση γιατί… ξέσπασε ο εμπορικός πόλεμος», σχολιάζει ο Declan Ganley, CEO της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, Rivada Networks.

«Το παιχνίδι έχει ως εξής: Αυτό που διακυβεύεται είναι το ποιος θα ορίσει και θα ελέγξει το μοντέλο, την αρχιτεκτονική και την ατζέντα του 5G», προσθέτει ο Ganley.

«Εδώ εξελίσσεται ένα παιχνίδι στρατηγικής. Ένα πολύ μεγάλο και σοβαρό παιχνίδι στρατηγικής», σημειώνει.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η αξία του 5G σε όρους οικονομίας είναι τεράστια. Είναι ενδεικτικό ότι το 2035, το 5G αναμένεται να «κινεί τα νήματα» σε οικονομική δραστηριότητα, αξίας 12,3 τρισ. δολαρίων, διεθνώς, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της IHS Markit.

Με μία φράση το 5g θα αποτελεί το εργαλείο ελέγχου και διακυβέρνησης του πλανήτη.

Το ξέσπασμα του εμπορικού πόλεμου αφορά την παγκόσμια εξουσία και δεν αποκλείεται να μετεξελιχθεί σε στρατιωτική αντιπαράθεση, η οποία ακολουθεί συνήθως μετά από οικονομικές διαμάχες και κραχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!