Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Μη μας λένε ψέμματα: Η μισή Ευρώπη πληρώνει τους ιερείς – Αυτά είναι τα κράτη που μισθοδοτούν τους κληρικούς τους

 Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Θέλουν να διαλύσουν την ορθοδοξία και προσχωρούν στην  εφαρμογή του σχεδίου εξισλαμισμού της χώρας  COUDENHOVE-KALERGI (ΕΔΩ)  με σκοπό να μας οδηγήσουν στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση ΕΔΩ. 

Το βρώμικο κόλπο του Ιερώνυμου - Axel Tsipra ΕΔΩ και ΕΔΩ


«Το Ελληνικό κράτος δεν μισθοδοτεί τους κληρικούς ως δημοσίους υπαλλήλους, ,αλλά αυτή η μισθοδοσία έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα μετά την αναγκαστική απαλλοτρίωση του 80% της αγροτικής περιουσίας της Εκκλησίας, το 1952» αναφέρεται  μεταξύ άλλων στο άρθρο του  του αρχιμανδρίτου π. Πέτρου Μποζίνη (εφημερίου στον Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Freiburg Γερμανίας).

Ο αρχιμανδρίτης στο ενδιαφέρον άρθρο του, αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε μερικές (από τις δεκάδες) χώρες που μισθοδοτούν τους κληρικούς τους:
«Ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος στην Ευρώπη που μισθοδοτεί τους ιερείς και ότι αυτό πρέπει να σταματήσει.


– Στο Βέλγιο οι λειτουργοί των αναγνωρισμένων θρησκειών πληρώνονται από το κράτος!

– Στη Τσεχία οι μισθοί των κληρικών προέρχονται από το κράτος! Έχουν μάλιστα ανταποδοτικό χαρακτήρα και αφορούν στις κατασχέσεις της Εκκλησιαστικής περιουσίας από το πρώην Κομμουνιστικό καθεστώς.

– Στη Γαλλία, η οποία προβάλλεται ως πρότυπο κράτους χωρισμένο από την Εκκλησία, στις περιφέρειες της Αλσατίας και της Μοζέλ (πρώην Λωρραίνη) με 3.5 εκατομμύρια πληθυσμό, οι κληρικοί των Ρωμαιοκαθολικών, των Προτεσταντών καθώς και οι Ραβίνοι πληρώνονται από το Δημόσιο ταμείο του κράτους (Trésor Public)!

– Στο Λουξεμβούργο, οι κληρικοί και οι ραβίνοι πληρώνονται από το κράτος.

– Στη Ρουμανία οι λειτουργοί των εκεί 18 αναγνωρισμένων θρησκειών πληρώνονται από το κράτος.

–  Στη Σλοβακία το κράτος επιδοτεί τους μισθούς των κληρικών.

– Στην Ελβετία, στα περισσότερα από τα 26 καντόνια (αυτοδιοικούμενες περιοχές), οι ιδιωτικές εταιρίες πληρώνουν υποχρεωτικά φόρο υπέρ της Εκκλησίας! (Ρωμαιοκαθολική, Παλαιοκαθολική, Προτεσταντική και Εβραϊκή κοινότητα).
Τα έσοδά τους από τον υποχρεωτικό φόρο και τις εθελοντικές προσφορές φθάνουν τα 1,9 δισεκατομμύρια φράγκα (1,44 δις. ευρώ!) τον χρόνο. Ουσιαστικά οι κληρικοί μισθοδοτούνται από το κράτος!

Θα χρειαζόμουν αρκετές σελίδες για να αναφέρω όλες τις παροχές των περισσοτέρων Ευρωπαϊκών κρατών προς τις Εκκλησίες τους, είτε μέσω φοροαπαλλαγών, είτε ως άμεσες ή έμμεσες χρηματοδοτήσεις, όπως αναφέρει το ierovima.gr.
Το παράλογο και συνάμα απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι, ενώ μας λένε ότι  δήθεν η «Ευρώπη» επιθυμεί την διακοπή της μισθοδοσίας των κληρικών από το Ελληνικό κράτος, ταυτόχρονα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δηλαδή στο Στρασβούργο, τις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο, οι κληρικοί των εκεί δογμάτων ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ από το κράτος!!!»

(πηγή Ι.Μ Πατρών)

ΠΗΓΗ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

ΤΙ «ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ» Τσίπρας και Ιερώνυμος από το deal…; Ο Ιερώνυμος δίνειδικαίωμα στην διεφθαρμένη εκκλησιαστική ηγεσία να διώχνει αντιρρησίες και ναπροσλαμβάνει ημέτερους… Ο τουρκοεβραίος Axel Cipra κερδίζει 10.500 διορισμούςαντίχριστων κομματόσκυλων που ΕΣΥ θα πληρώνεις αδιάφορε Έλληνα!

 

 

Ο Ορθόδοξος Κλήρος Ιδιωτικού Δικαίου, η Ουδετεροθρησκεία και η Συνθήκη της Λωζάνης – Η εβραϊκή και μουσουλμανική κοινότητα στην Ελλάδα έχουν τα ίδια και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δικαιώματα βάση του Συντάγματος – Γιατί δεν διαχωρίζουν και αυτές; - ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ‘’ΦΑΙΔΩΡΑ’’ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ''ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ'';

 

 

ΑΝΕΛ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΤΑΝ ΕΡΓΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

 

Κώστας Μπακογιάννης: Είμαι υπέρ του γάμου των ανώμαλων, της υιοθέτησης παιδιών από αυτούς και θέλω παρέλαση ανώμαλων και στο Καρπενήσι! Κάντε με δήμαρχο να συνεχίσω την ΑΤΖΕΝΤΑ 21 στα παιδιά σας και να τα γαλουχήσω με τις ιδέες μου…. Είμαστε υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας – κράτους αλλά και υπέρ της συνθέτης ονομασίας των Σκοπίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!