Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019

Χιλιάδες ασφαλισμένοι χωρίς περίθαλψη το 2019! Απαιτούνται 75 αντί για 50 ένσημα σύμφωνα με πρόσφατο νόμο του τουρκοεβραίου Axel Cipra. Του Αλέξη Μητρόπουλου – ATZENTA 21


Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Φυσικά όλα αυτά αφορούν ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες.... γιατί οι λαθρομετανάστες έχουν δωρεάν περίθαλψη από το πρώτο λεπτό που εισβάλουν στη χώρα μας και για πάντα! Αν αυτό δεν λέγεται πόλεμος τότε πέστε μου πως λέγεται;
Πρόκειται για ενέργειες της  ΑΤΖΕΝΤΑ 21 (ΕΔΩ) με σκοπό να μας οδηγήσουν στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση ΕΔΩ

Να καταργηθεί η βάρβαρη ρύθμιση (άρθρο 23 ν. 4529/2018) που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
 
Χιλιάδες ασφαλισμένοι που είχαν την ατυχία να χάσουν την εργασία τους ή δεν βρήκαν εργασία για τουλάχιστον τρεις (3) μήνες το 2018, θα βρεθούν χωρίς νοσοκομειακή και φαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν θα μπορέσουν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα και παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος, αν δεν έχουν εργαστεί τουλάχιστον 75 ημέρες το προηγούμενο έτος 2018, ενώ για τους αμειβόμενους με εργόσημο απαιτούνται 150 ημέρες ασφαλισης!
Αυτό θα συμβεί επειδή με πρόσφατο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (άρθρο 23 του ν. 4529/2018, ΦΕΚ Α 56), η βασική προϋπόθεση για την απόκτηση ασφαλιστικής ικανότητας για το 2019, για την έκδοση ή ανανέωση δηλαδή βιβλιαρίου υγείας, απαιτούνται 75 ημέρες ασφάλισης και όχι 50, όπως προβλεπόταν για τα προηγούμενα χρόνια!
Άμεση συνέπεια αυτής της σκληρής και αιφνίδιας ρύθμισης θα είναι από 1-3-2019 (που αρχίζει να εφαρμόζεται η νέα ρύθμιση) πολλοί συμπατριώτες μας που είχαν την ατυχία να μην εξασφαλίσουν 75 ημέρες ασφάλισης το 2018, να βρεθούν εκτός συστήματος περίθαλψης τόσο οι ίδιοι όσο και τα προστατευόμενα μέλη τους.
Λεπτομέρειες αυτής της σκληρής νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέχει η υπ’αριθ. 20/2018 (αριθ.πρωτ. 553624/2018) εγκύκλιος του ΕΦΚΑ.
Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση που ψήφισε αυτή την απαράδεκτη και πρωτοφανή σε σκληρότητα ρύθμιση αποκλείοντας χιλιάδες ασφαλισμένους από το δικαίωμα στην υγεία και την περίθαλψη λόγω των μνημονιακών συνθηκών στην αγορά εργασίας, να την καταργήσει άμεσα.
Ιδού η ρύθμιση του ν. 4529/2018
Άρθρο 23
Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας για υγειονομική περίθαλψη
1.α. Στον άμεσα ασφαλισμένο και στα μέλη οικογενείας του χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα και παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος εφόσον:
αα) Ο μισθωτός έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον εβδομήντα πέντε (75) ημέρες εργασίας κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ή κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν από την ημερομηνία προσέλευσης ή επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου,
ββ) ο μη μισθωτός έχει συμπληρώσει τουλάχιστον τρεις (3) μήνες ασφάλισης κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ή κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν από την ημερομηνία προσέλευσης ή επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου και έχουν καταβληθεί οι απαιτούμενες ασφαλιστικές εισφορές σύμφωνα με το ν. 4387/2016 (Α΄ 85).
Για τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων της υποπερίπτωσης αα΄ λαμβάνονται υπόψη και οι ημέρες επιδότησης λόγω ασθένειας ή ατυχήματος, οι ημέρες επιδότησης λόγω τακτικής ανεργίας, καθώς και οι ημέρες επιδότησης λόγω επίσχεσης εργασίας.
β. Η ασφαλιστική ικανότητα ανανεώνεται από την πρώτη Μαρτίου εκάστου έτους έως την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου του επόμενου ημερολογιακού έτους με τις ίδιες ως άνω προϋποθέσεις. Ειδικά για τους μη μισθωτούς, η ασφαλιστική ικανότητα ανανεώνεται εφόσον, πλέον των προϋποθέσεων της υποπερίπτωσης ββ΄ της παρούσας παραγράφου, έχουν καταβληθεί οι απαιτητές εισφορές, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ν. 4387/2016 έως και 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου της ανανέωσης της ασφαλιστικής ικανότητας ημερολογιακού έτους. Αν υπάρχει οφειλή, η ασφαλιστική ικανότητα ανανεώνεται ανά μήνα, εφόσον η οφειλή έχει εξοφληθεί ή ρυθμιστεί και τηρείται η εξόφληση των δόσεων.
γ. Για τους εργαζόμενους σε οικοδομοτεχνικά έργα στις εβδομήντα πέντε (75) ημέρες ασφάλισης συμπεριλαμβάνονται η προσαύξηση 20% και οι ημέρες αδείας.
δ. Για τους εργάτες γης απασχολούμενους σε εργασίες καλυπτόμενες από την ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ – αμειβόμενους με εργόσημο παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη για υγειονομική περίθαλψη, εφόσον έχουν συμπληρώσει εκατόν πενήντα (150) ημέρες ασφάλισης το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ή το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν από την ημερομηνία προσέλευσης ή επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου.
ε. Οι μετακλητοί εργάτες γης – πολίτες τρίτων χωρών και οι μετακλητοί αλλοδαποί αλιεργάτες της παρ. 5 του άρθρου 40 του ν. 4387/2016 αποκτούν ασφαλιστική ικανότητα για υγειονομική περίθαλψη από την πρώτη ημέρα εργασίας τους και αυτή διαρκεί για όσο χρονικό διάστημα απασχολούνται σύμφωνα με τη σύμβαση εργασίας τους.
στ. Οι μαθητευόμενοι ή εκπαιδευόμενοι ή καταρτιζόμενοι και οι απασχολούμενοι σε προγράμματα του ΟΑΕΔ δικαιούνται υγειονομικής περίθαλψης σε είδος από την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, της εκπαίδευσης ή της κατάρτισης ή του προγράμματος.».
iskra.gr
 

1 σχόλιο:

 1. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ 9.030+3.200+4.500 ΣΥΡΙΖΟΚΑΜΜΕΝΟΣΚΥΛΑ ΤΟ 2019

  Τον ακριβή αριθμό των προσλήψεων στο –αθάνατο!- ελληνικό δημόσιο για το εκλογικό έτος 2019, ανακοίνωσε η προερχόμενη από την κλεφτοπασοκαρία υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

  Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα», οι προσλήψεις τη νέα χρονιά θα ανέλθουν τελικά στις 9.030. Αλλά, στον αριθμό αυτό δεν συνυπολογίζονται οι 3.200 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι 4.500 θέσεις στην Ειδική Αγωγή. Δηλαδή, ο συνολικός αριθμός συριζοκαμμενόσκυλων που θ’ αρχίσουν να πληρώνονται από τον ιδρώτα των Ελλήνων φορολογουμένων, θα ανέλθει σε 16.730!

  Διοριστείτε σύντροφοι, διοριστείτε! Ας είναι καλά οι μαλάκες που θα σας πληρώνουνε!

  (ΥΓ): Και για να μην ξεχνιόμαστε, δεν συνυπολογίστηκαν οι νέες προσλήψεις που θα γίνουν στα hotspots, οι οποίες είναι παντελώς ανεξέλεγκτες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!