Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Η τέλεια καταιγίδα πλησιάζει στις αγορές … απροετοίμαστη η Ελλάδα

 Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Για την αναμενόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση δείτε ΕΔΩ και για την Ελληνική ΕΔΩ.
Πρόκειται για ενέργειες της  ΑΤΖΕΝΤΑ 21 (ΕΔΩ) με σκοπό να μας οδηγήσουν στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση ΕΔΩ
– Μπαράζ profit warning στην Wall, επιβράδυνση στην Ευρώπη
Η τέλεια διεθνής καταιγίδα βρίσκει την Ελλάδα απροετοίμαστη.

 
Τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα άκρως ενδιαφέρον sell off στις αγορές με επίκεντρο την Wall Street και την Ευρώπη (κυρίως τον Γερμανικό DAX).
Ήδη στην Wall Street οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι έχουν ξεκινήσει τις αρνητικές αναθεωρήσεις, τις επί τα χείρω αναθεωρήσεις για τους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες τον S&P 500 και τον Dow Jones. 

Η Citigroup υποβάθμισε την τιμή στόχο για το 2019 για τον S&P 500 από τις 3100 μονάδες στις 2850 μονάδες και για τον Dow Jones στις 26.000 μονάδες από 28.100 μονάδες.
Θα ακολουθήσουν και άλλες αναθεωρήσεις.
Ήδη η Societe Generale που είχε προβλέψει στο τέλος του 2017 ότι στο τέλος του 2018 ο S&P 500 θα κλείσει στις 2500 μονάδες – και δικαιώθηκε – προβλέπει τουλάχιστον πτώση στις 2000 μονάδες και συνολικά για ορισμένες αγορές πτώση έως 50%.

Οι διεθνείς οίκοι μεταβάλλουν τις εκτιμήσεις τους, θεωρούν ότι η Wall λόγω της Κίνας και όχι μόνο θα προσγειωθεί απότομα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Apple προέβη σε αρνητική προειδοποίηση για τα κέρδη του 2019 επιδρώντας άκρως αρνητικά στις αγορές.

Η μετοχή στις 3 Ιανουαρίου 2018 υποχώρησε 10%.
Το ακόμη πιο σημαντικό στις 3 Οκτωβρίου 2018 η συνολική χρηματιστηριακή αξία της Apple ήταν 1,103 τρισεκ. δολάρια και σήμερα είναι 675 δισεκ. δολάρια δηλαδή πτώση -38,8% που σίγουρα αποτελεί ρεκόρ δραματικής πτώσης για τα δεδομένα της Apple.

Όμως όπως προειδοποιεί οικονομικός σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Trump και άλλες αμερικανικές εταιρίες προσεχώς θα ανακοινώσουν μείωση για τα κέρδη του 2019 (profit warning) εξέλιξη που αναμένεται να επιδράσει ακόμη περισσότερο στο ήδη βαρύ κλίμα στην Wall Street.
Είναι προφανές ότι η μεγαλύτερη αγορά των ΗΠΑ θα υποστεί τις συνέπειες της μακροχρόνιας ανάκαμψης και βεβαίως της πολιτικής δασμών του Trump.

Ήδη οι επενδυτές μετρούν σημαντικές απώλειες ενώ ειδικά η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας που ήταν μεγάλος αγοραστής και κάτοχος μετοχών Apple έχει υποστεί σημαντικές απώλειες.

Όμως και στην Ευρώπη η κατάσταση δεν είναι καλύτερη.
Ο Γερμανικός DAX από τα υψηλά του Οκτωβρίου 2017 στις 13.229 μονάδες έχει υποχωρήσει στις 10.416 μονάδες ή πτώση -21%.

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ευρώπης.
Ευρώπη και Wall έχουν απομακρυνθεί από τα ιστορικά τους υψηλά και αυτό αποδεικνύει ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Στην Ευρώπη αναμένεται επιβράδυνση της οικονομίας ενώ ο τερματισμός της ποσοτικής χαλάρωσης επίσης θα έχει επίδραση.

Βέβαια η ΕΚΤ δεν θα προβεί σε ριψοκίνδυνες κινήσεις και σίγουρα θα παραδειγματιστεί από την πολιτική αύξησης των επιτοκίων και των επιδράσεων στις αγορές της FED της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Και ενώ ο πλανήτης πλησιάζει στην τέλεια καταιγίδα, η Ελλάδα είναι πλήρως απροετοίμαστη για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της καταιγίδας.

Η αγορά ομολόγων στο 4,40% το 10ετές επιβεβαιώνει ότι οι επενδυτές δεν πιστεύουν στην ικανότητα της Ελλάδος να βγει στις αγορές.

Οι μετοχές των τραπεζών έχουν καταρρεύσει.
Είναι εντυπωσιακό οι μετοχές των τραπεζών στην Ελλάδα βρίσκονται σε επίπεδα ωσάν να προετοιμάζονται για αυξήσεις κεφαλαίου είναι ήδη 70% χαμηλότερα σε σχέση με τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου του 2015.
Το χρηματιστήριο στις 600-605 μονάδες δηλαδή σε επίπεδα παρακμής, επενδυτικής αδιαφορίας.

Όλα συγκλίνουν στο ότι για τους διεθνείς επενδυτές η Ελλάδα, τα ομόλογα και οι μετοχές είναι μη επενδύσιμα.

Και ενώ η τέλεια καταιγίδα πλησιάζει η Ελλάδα είναι πλήρως απροετοίμαστη για τις μεγάλες αναταραχές που έρχονται στις αγορές.

Διαθέτει εξασθενημένο χρηματιστήριο, εξασθενημένες τράπεζες, εξασθενημένα ομόλογα και μια οικονομία που είναι εγκλωβισμένη στα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.
Η τέλεια καταιγίδα βρίσκει την Ελλάδα απροετοίμαστη.
Υποσημείωση

Το 2019 θα είναι μια κακή χρονιά για τις αγορές ανεξαρτήτως των όποιων αναλαμπών υπάρξουν.

www.bankingnews.gr

TRIKLOPODIA

2 σχόλια:

  1. Μακάρι να υπάρξει πλήρης οικονομική καταστροφή της Ελλάδος. Είναι ο μόνος τρόπος ώστε ο βολεμένος ελληνικός λαός να έχει εναν λόγο να αγωνιστεί. Οσο έχει εστω και λίγα στην άκρη, θα είναι ωχαδελφιστής και καναπεδάκιας που θα ψηφίζει όποιον του υπόσχεται αύξηση μισθού ή διορισμό στο δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο πόλεμος η/και επίσημη πτώχευση θα μας σώσει. Είναι ακριβώς ότι λέω συχνά. Και έτσι θα γίνει όπως έχουν προρρήσει οι άγιοι πατέρες μας:
      https://odysseiatv.blogspot.com/2018/11/1.html

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!