Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Συμφωνία Πρεσπών: Μπορεί να παραιτηθεί η Νέα Δημοκρατία για να την σταματήσει; Τι μπορεί να γίνει; Οι ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στο «πιάτο» σας για να μην σας «παραμυθιάζουν»

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Αν δεν την σταματήσουμε ΕΜΕΙΣ την ψήφιση της συμφωνίας στη βουλή μην περιμένετε βοήθεια από κανέναν γιατί ΟΛΟΙ είναι στο κόλπο και εφαρμόζουν στο σχέδιο διαμελισμού της χώρας μας ''ΦΑΙΔΩΡΑ'' (ΕΔΩ). 
Οι εβραίοι θέλουν να δημιουργήσουν την Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων στην Μακεδονία μας αποσπασμένη από την Ελλάδα όπως είπαμε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ τα σημαντικότερα άρθρα για το Σκοπιανό ζήτημα.  
 
Δείτε τις προρρήσεις των γερόντων μας Νο1 ΕΔΩ και Νο2 ΕΔΩ αλλά και την γεωπολιτική σύγκλιση των προφητειών της ορθοδοξίας μας ΕΔΩ
Την ελπίδα ότι μετά τη διαφοροποίηση του Σπύρου Δανέλλη το Ποτάμι θα κινηθεί σε ενιαία και διαφορετική με την έως τώρα θέση του όσον αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος, Γρήγορης Ψαριανός. 

 
Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Ψαριανός δήλωσε ότι μετά την δήλωση Δανέλλη ότι ο ίδιος θα ψηφίσει την κυβέρνηση και την αναμενόμενη διαγραφή του από την ΚΟ του Ποταμιού, «όλοι μαζί τώρα θα αποφασίσουμε και ελπίζω να πάμε σε διαφορετική, ενιαία στάση» για την Συμφωνία των Πρεσπών.
του Κίμωνα Χαραλάμπους
Πολλοί αναρωτιούνται όμως, εξαρτιόμαστε για την Μακεδονία από το Ποτάμι; Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κάνει κάτι;
Αν η Νέα Δημοκρατία βρεθεί στην κυβέρνηση, πριν κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή τι θα κάνει;
Κατά δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα κυρώσει την Συμφωνία και θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια από μηδενική βάση.
Αν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μετά την κύρωση της Συμφωνίας μπορεί να ακυρώσει την Συμφωνία;
Αν η Συμφωνία των Πρεσπών κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή, τότε μετατρέπεται σε διεθνή Συνθήκη  με δεσμεύσεις έναντι τρίτων, καθώς τα Σκόπια θα εισέλθουν «με μακεδονική γλώσσα και εθνότητα και το όνομα ‘Μακεδονία’ στο ΝΑΤΟ» και όλοι θα τους ονομάζουν έτσι.
Επομένως δεν μπορεί να καταργηθεί με ένα «νόμο και ένα άρθρο».

Αυτό που μπορεί ίσως να γίνει είναι να διαπραγματευθεί η χώρα ορισμένα σημεία της Συμφωνίας με όπλα την «ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα θέματα Δικαίου της Θάλασσας, τα εμπορικά σήματα κτλ.
Η Συμφωνία όμως ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ έτσι απλά, ΑΦΟΥ ΚΥΡΩΘΕΙ.

Γιατί δεν παραιτείται σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να διαλυθεί η Βουλή και να μην κυρωθεί η Συμφωνία;
Αν συμβεί αυτό ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ η Βουλή, αλλά απλά κηρύσσονται αναπληρωματικές εκλογές για τις έδρες αυτών που παραιτήθηκαν. Η Βουλή θα συνεχίσει να λειτουργεί με όσους βουλευτές υπάρχουν διαθέσιμοι και φυσικά θα ψηφίζει Συμφωνίες.
Πως μπορεί, βάσει Συντάγματος, να σταματήσει η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με δεδομένη την ψήφο εμπιστοσύνης που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα έως τώρα δεδομένα;
  • Να μην βρει τελικά 151 βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ για την Συμφωνία.
  • Να προκηρυχθούν εκλογές.
  • Να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
ΦΩΤΟ: eurokinissi

EL

3 σχόλια:

  1. Άρα η λύση είναι η 3η.Αντί να κάνουμε συλλαλητήριο, με τόσο κόσμο που θα υπάρχει τότε, πάμε στον ΠτΔ και 1? 2? εκατομμύρια Έλληνες και ή του λέμε να παραιτηθεί ή του παραδίδουμε το νέο σύνταγμα βασισμένο στον Ιωάννη Καποδίστρια, του στρατηγού Σταύρου βιτάλη(https://www.youtube.com/watch?v=Jd41nxwJOWQ&t=16s) και παίρνουμε τη χώρα στα χέρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή ΟΔΥΣΣΕΙΑ , το ανωτέρω άρθρο είναι κατασκευασμένο απο τα υπόγεια της Συγγρού , της νουδουλας, έτερου συνεργού του συριζα και αναπόσπαστου κομματιού του ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΚΟΥ , ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ Τόξου..και βεβαίως αναφέρει παραμύθια της Χαλιμάς για ανόητους προβατοψηφοφόρους της νουδουλας...1ον Θα μπορούσε κάλλιστα ο Κούλης να δεσμευθεί όπως ΕΠΡΑΞΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής ότι αν και όταν γίνει κυβέρνηση θα ΑΚΥΡΩΣΕΙ την προδοτική Συμφωνία των οργάνων του Σόρος πλην όμως ο Κούλης ΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ ...

    Δείτε εδώ

    Επιστολή - δέσμευση Ν. Γ. Μιχαλολιάκου προς τους Διεθνείς Οργανισμούς για την ακύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια από την Χρυσή Αυγή

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epistolh-desmeush-n.-g.-michaloliakou-pros-tous-diethneis-organismous-gia-t#ixzz5ciX5jvXQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2ον. Οι "συμφωνίες" αυτές που είναι ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ καταγγέλονται για πολλούς λόγους δείτε το άρθρο...(για να μην σας δουλεύουν τα άθλια παπαγαλάκια της προδοτικής νουδουλας)

      Καθηγητές τρεις κι εχάθη η Πατρίς
      Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019 -

      Άρθρο στην εφημερίδα "Χρυσή Αυγή"

      Ο Γερμανός πολιτικός Όττο Φον Βίζμαρκ είχε πει την φράση: “Drei professoren, vaterland verloren”! Δηλαδή, ότι καθηγητές τρεις και εχάθη η Πατρίς, αναφερόμενος στον ρόλο των ακαδημαϊκών στην εθνική ζωή. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ρήση του Βίσμαρκ και την άποψη ενός καθηγητού ότι δεν μπορεί να ακυρωθεί η συνθήκη των Πρεσπών, λόγω της σύμβασης περί δικαίου των συνθηκών της Βιέννης του 1969, ανατρέξαμε στην συνθήκη της Βιέννης όπου διαβάσαμε μεταξύ άλλων τα παρακάτω: “Έχοντα υπ’ όψιν τας αρχάς του Διεθνούς Δικαίου τας ανευρισκομένας εις τον Χάρτην των Ηνωμένων Εθνών, ως αι αρχαί της ισότητος των δικαιωμάτων και αυτοδιαθέσεως των λαών, της κυριάρχου ισότητος και ανεξαρτησίας όλων των κρατών, της μη επεμβάσεως εις τας εσωτερικάς υποθέσεις των λαών, της απαγορεύσεως της απειλής ή χρήσεως βίας, και του οικουμενικού σεβασμού και τηρήσεως δι’ όλους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών …”.

      Η συμφωνία των Πρεσπών αντίκειται σε αυτό το άρθρο της συμβάσεως της Βιέννης γιατί δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως των λαών, αφού είναι δεδομένο ότι η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού είναι εναντίον της συμφωνίας και επίσης αποτελεί η συμφωνία αυτή επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Ελληνικού λαού, αφού προκλητικά οι Σκοπιανοί ομιλούν για “Μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα. Δεν είναι όμως το μόνο άρθρο αυτό, το οποίο παραβιάζει η συμφωνία των Πρεσπών.

      Η συμφωνία των Πρεσπών και τα δικαιώματα τρίτων κρατών

      Στην σύμβαση της Βιέννης λοιπόν, αναφέρεται και το εξής: “ΤΜΗΜΑ 4: ΣΥΝΘΗΚΑΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΑ ΚΡΑΤΗ. Άρθρον 34 - Γενικός κανών αφορών εις τα τρίτα κράτη. Η συνθήκη δεν δημιουργεί υποχρεώσεις ή δικαιώματα διά τρίτον κράτος άνευ της συναινέσεώς του.”

      Επί του προκειμένου, υπάρχει τρίτο κράτος το οποίο δεν συμφωνεί και συγκεκριμένα η Βουλγαρία. Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, τοποθετήθηκε με σαφήνεια κατά της συμφωνίας και δήλωσε ότι «Ως πρόεδρος της Βουλγαρίας δεν συμφωνώ με το όνομα "Βόρεια Μακεδονία". Δεν υπάρχει τέτοια χώρα. Αυτό το όνομα δεν μπορεί να ισχύσει. Και δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι υπάρχει "Μακεδονική γλώσσα". Αυτό είναι ότι χειρότερη για την σταθερότητα στα Βαλκάνια».

      Είχε προηγηθεί - δύο φορές - ανάλογη δήλωση του Βούλγαρου αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ στο ίδιο ακριβώς πνεύμα, λέγοντας ότι η Βουλγαρία θα προβάλει βέτο για να αναγνωριστεί ως «επίσημη γλώσσα» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ η «μακεδονική»…

      Απειλή κατά της Βουλγαρίας ο όρος "Βόρειος Μακεδονία”!

      Ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως της Βουλγαρίας δήλωσε επίσης ότι «Ο όρος Βόρεια Μακεδονία αποτελεί γεωγραφική ονομασία, που περιλαμβάνει εδάφη της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, και αύριο μπορεί ο κ. Ζάεφ να θέλει να ορίσει παρόμοια βουλγαρική διάλεκτο ως επίσημη ξένη γλώσσα. Κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και προκλητικό. Η "ιστορία της Μακεδονίας" που προβάλλει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν ίσχυε έως το 1944 και γι’ αυτό τον λόγο του ζητήσαμε να υπογραφεί μεταξύ μας συνθήκη καλής γειτονίας, την οποία όμως δεν δέχεται. Εάν αρνηθούν, δεν θα έχουν την υποστήριξή μας προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν θα επιτρέψω κανένα συμβιβασμό με την ιστορία μας», κατέληξε ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας Κ. Καρακατσάνοφ.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!