Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Σε δυο μήνες ανοίγει το Τζαμί στο Βοτανικό- 24ωρη η λειτουργία του κατά το Ραμαζάνι





Τον ερχόμενο Απρίλιο όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να παραδοθεί το τζαμί στο Βοτανικό πλήρως λειτουργικό προς χρήση...

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής είπε, οτι «τις Παρασκευές θα το λειτουργεί ο ιμάμης, ο οποίος θα έχει επιλεγεί από το ΔΣ που έχει οριστεί από το υπουργείο Παιδείας και θα μπορεί να δίδεται σε μουσουλμανικές κοινότητες κάθε Δευτέρα ή και Τετάρτη. 

Σχετική εικόνα
Μόνο όσοι έχουν νόμιμη άδεια μουσουλμανικού ευκτηρίου οίκου στην Αττική ή είναι μουσουλμανικά θρησκευτικά νομικά πρόσωπα αναγνωρισμένα σύμφωνα με το ν. 4301/2014, θα έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν την παραχώρηση του τεμένους».

Αποτέλεσμα εικόνας για τζαμί βοτανικού

Το κήρυγμα, θα επιτρέπεται να γίνεται μόνο στα ελληνικά ή κατά παραχώρηση στα αγγλικά: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το κήρυγμα – η προσευχή γίνεται στα αραβικά έτσι κι αλλιώς – να γίνεται στα ελληνικά ή κατά παραχώρηση στα αγγλικά, δηλαδή στη linguafranca της εποχής μας».

Αποτέλεσμα εικόνας για τζαμί βοτανικού

Όπως διαβάζουμε στο «Πρώτο θέμα», θα λειτουργεί όλες τις ώρες και τις ημέρες, μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά την ώρα της προσευχής, ενώ κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου και της εορτής της Θυσίας του Αβραάμ θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως. 

Μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, μετά την επίθεση στις Ε.Δ ξηλώνοντας τα διακριτικά, επί πρώτης φοράς αριστερά, επισπεύσθηκε και η λειτουργία του τζαμιού στο Βοτανικό.

el.gr
&
https://scripta---manent.blogspot.com/2019/02/24.html
"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!