Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Η εμφάνιση της Παναγίας στον κοσμοκαλόγερο Χατζηφλουρέντζο στήν ΚΥΠΡΟ – Μητροπολίτου Μόρφου ΝΕΟΦΥΤΟΥ


Σχετική εικόνα





Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου του 2017
ΕΓΓΡΑΦΗ 5,2 ΧΙΛ.

Στο παρόν απόσπασμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μόρφου Κύπρου κ. Νεόφυτος αναφέρει το περιστατικό της εμφανίσεως της Παναγίας στον Χατζηφλουρέντζο.
Ο Σεβασμιώτατος συνεχίζει λέγοντας ότι ενώ ο παππούς Χατζηφλουρέντζος (Αμμόχωστος) ήταν έγγαμος και με πολλές υποχρεώσεις, αφού είχε 6 παιδιά, τίποτε δεν τον εμπόδισε στην προσωπική του μετάνοια και στην πνευματική του πορεία.

Ζούσε ως πραγματικός μοναχός καλογερική ζωή.

Ο Χατζηφλουρέντζος είναι το βίωμα που λέει ότι η πνευματική ζωή και ο ασκητικός ορθόδοξος αγώνας δεν είναι τόπος αλλά τρόπος. Τρόπος μετανοίας και προσευχής.
Η ομιλία του Μητροπολίτου Μόρφου
πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λευκονοίκου στο Πλατύ Αγλαντζιάς στις 9 Ιουνίου 2017.

Στην ομιλία παρευρέθηκαν η Αδελφή Ελισάβετ, κόρη του Γέροντος Χατζηφλουρέντζου, η Δήμαρχος Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου, ο Κοινοτάρχης Μηλιάς Αμμοχώστου Αντώνης Καραντώνης και άλλοι συγχωριανοί που γνώρισαν από κοντά κατά τα παιδικά τους χρόνια τον άνθρωπο του Θεού Χατζηφλουρέντζο.
Επεξεργασία & Επιλογή: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού

Πηγή – Παραγωγή: RumOrthodox

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ, ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΛΟΥΘΟ 'ΒΙΝΤΕΟ' ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΟΣΜΟΚΑΛΟΓΕΡΟΥ ΜΕ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ:


"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!