Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

Μπόρις Τζόνσον (νέος Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας): “Η Ελλάδα αποτελεί πλέον μία οικονομική αποικία της Γερμανίας” !....


Αναδημοσιεύουμε την σκληρή επίθεση ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στην Ευρώπη της Γερμανίας, με αφορμή την τραγωδία της Ελλάδας που εξαπέλυσε ο νέος Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας και υπέρμαχος του Brexit, Μπόρις Τζόνσον. 

Ύστερα από την επίσκεψή του στη χώρα μας το καλοκαίρι το 2018 και τις συνομιλίες που είχε, ο κορυφαίος Βρετανός πολιτικός δημοσίευσε ένα ιδιαίτερα καυστικό και αποκαλυπτικό άρθρο στην «Telegraph» για το ευρώ, την κρίση και τι είδε στην Ελλάδα. 

 Όπως αναφέρει ο Τζόνσον, «μπορεί βλέποντας τις πολύβουες μαρίνες και τα γεμάτα εστιατόρια, να έχεις πειστεί ότι η κρίση του ευρώ έχει φτάσει στο τέλος της. 
Ότι ο καλός κύριος Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρήκε τη λύση, το ευρώ πλέον είναι υγιές, και οι χώρες της Μεσογείου είναι στον δρόμο της ανάκαμψης. 

Και τότε ίσως αναρωτηθείς αν έχουν δίκιο όταν λένε ότι ότι η προσωρινή ανάκαμψη του ευρώ αποδεικνύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ποντάρει στο να μείνει πιστό στις Βρυξέλλες, κάνοντας ακριβώς ότι μας πει η ΕΕ, ακόμη κι όταν δεν θα έχουμε επιρροή στις όποιες αποφάσεις. 
Αν αυτό το συμπέρασμα σου μετά από μία εβδομάδα στο ήλιο, τότε ήπιες πολλή ρετσίνα. 

Η κρίση του ευρώ είναι μακριά από το να τελειώσει. Το ενιαίο νόμισμα παραμένει καταστροφικό και είναι πολύ πιθανό μία μέρα να καταρρεύσει». Συνεχίζοντας ο Βρετανός πρώην υπουργός βάζει στην εξίσωση και την Ελλάδα:
 «Η περίπτωση της Ελλάδας αποτελεί μάθημα για την τρέλα κάθε χώρας που επιτρέπει να δέχεται μπούλινγκ από τους διαπραγματευτές της ΕΕ. 
Αν οδηγήσεις σε οποιαδήποτε μεγάλη ελληνική πόλη μακριά από τα τουριστικά σημεία, θα δεις σε κάθε κτήριο που έχει μπει λουκέτο και σε κάθε σπασμένο τζάμι την απελπισία και την απόγνωση της ελληνικής βιομηχανίας, η οποία σε τρία χρόνια, από το 2010 γνώρισε μείωση από 80.000 εργοστάσια, σε 57.000. 

Στα γκράφιτι στους τοίχους μπορείς να δεις την οργή μιας χαμένης γενιάς νέων ανθρώπων που ακόμη αισθάνονται ότι δεν έχουν καμία ελπίδα να βρουν δουλειά. 
Η ανεργία είναι ακόμη στο 20%, η οικονομία είναι ακόμη 25% χειρότερη από το 2008 και υπάρχει ένα απίστευτο 35% ανθρώπων που ζουν στην απόλυτη ανέχεια». 

Ο Τζόνσον το πάει ακόμη παραπέρα: «Η τραγωδία των Ελλήνων ήταν ότι ποτέ δεν είχαν τα κότσια να πουν στους Ευρωπαίους αξιωματούχους να πάνε στα τσακίδια». 

Τονίζει δε ότι «όταν η Ευρώπη αποφάσιζε να επιβάλει το μνημόνιο στην Ελλάδα, δεν σκεφτόταν τη χώρα και τους πολίτες της. 

Σκεφτόταν μόνο την ΕΕ. Έτσι η Ελλάδα βρέθηκε στην τρομακτική θέση να διαπραγματεύεται με ανθρώπους που δεν νοιάζονταν για τα συμφέροντά της, αλλά θεωρούσαν ότι θα ήταν πολιτικά χρήσιμο να κάνουν την Ελλάδα παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες, και με το να κάνουν τη χώρα να υποφέρει θα απέτρεπαν οποιονδήποτε μελλοντικά θα έμπαινε σε πειρασμό να διαφοροποιηθεί από τις Βρυξέλλες». 

Στη συνέχεια αναφέρει ότι δέκα χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, το πρότζεκτ της ΕΕ να σώσει το ευρώ με κάθε αντίτιμο πέτυχε, και ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον μία οικονομική αποικία της Γερμανίας, με οικονομία όμως που βρίσκεται καταχρεωμένη. 

«Κοιτώντας στη Μεσόγειο, θα δεις στοιχεία της ίδιας ιστορίας. 
Πώς το ευρώ όχι μόνο απέτυχε στον σκοπό του, αλλά κατέληξε στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό για το οποίο προοριζόταν», λέει. «Κοιτάξτε τον εξευτελισμό της Ελλάδας, μέλους της ΕΕ, και αναρωτηθείτε πώς θα νομοθετήσει η Ένωση με τον Ηνωμένο Βασίλειο εκτός, όταν δεν θα μπορούμε πια να να κάνουμε τίποτα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από το βάρος αυτών των κανονισμών. 

Η ελληνική ταλαιπωρία συνεχίζεται και το μάθημα είναι ξεκάθαρο. 
Η τραγωδία των Ελλήνων ήταν ότι ποτέ δεν μπόρεσαν να πουν στους Ευρωπαίους να πάνε στα τσακίδια. 
Δεν μπόρεσαν ποτέ να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να τρέξουν την οικονομία προς όφελος των ψηφοφόρων. 

Αυτό θα ισχύσει και για τη Βρετανία. Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε ένα ιστορικό λάθος και να μετατρέψουμε τη χώρα μας σε κάποια που απλά θα δέχεται εντολές από τις Βρυξέλλες, χωρίς λόγο στις αποφάσεις και τους κανονισμούς. Με παράδειγμα την Ελλάδα, αναρωτηθείτε: Η ΕΕ θα δρα προς όφελος δικό μας και της Βρετανίας ή της ίδιας της Ένωσης; 

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. 
Είναι γραμμένη σε γκράφιτι σε όλη την Ελλάδα. Γιατί, λοιπόν, προτείνουμε να μετατρέψουμε το Ηνωμένο Βασίλειο στον παντοτινό μαλ… των Βρυξελλών;» καταλήγει ο Τζόνσον. 

&

 ΣΧΟΛΙΟ 

Τα είπε όλα..... Τα κατάλαβε όλα ο ξένος, ο Εγγλέζος και δεν τα καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν τα καταλαβαίνουν οι προδότες... 
Οι ραγιάδες... 
Στην χώρα που γέννησε την ιδέα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας καταντήσαμε ραγιάδες χειρότεροι από την τουρκοκρατία (γιατί τότε τουλάχιστον μας κατέλαβαν στρατιωτικώς οι Τουρκομογγόλοι). 

Στην χώρα που γέννησε την ιδέα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας ξεφτιλίζουμε δημοψηφίσματα, κάνουμε κωλοτούμπες, πουλάμε τα εθνικά μας θέματα και εξαθλιώνουμε τον λαό μας. 

 Στην χώρα που γέννησε την ιδέα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας υπονομεύουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις μας βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια μας την εθνική κυριαρχία... Στην χώρα που γέννησε την ιδέα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας αδιαφορούμε για την εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών και διαλύουμε τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας... 
Κι όλα αυτά βλέπουμε ότι δεν σταμάτησαν και επί Νέας Δημοκρατίας.... 
Δεν έχουμε καιρό για πιστώσεις χρόνου... 
Κόφτε τον ευρωραγιαδισμό πριν είναι πολύ αργά...


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

3 σχόλια:

 1. ΚΥΡΙΕ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΞΕΛΛΑΡΥΓΓΙΑΣΤΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΖΟΓΑΡΟΥΝ ΜΥΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΚΑΖΙΝΟ.ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επί του πρώτου ζητήματος ειλικρινώς δεν γνωρίζουμε γιατί δεν ακούγονται αυτές οι οργανώσεις τώρα...
   Όσον αφορά το δεύτερο, είναι δυστυχώς ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ απο πολλών ετών, ότι αρκετοί Βορειοελλαδίτες ΚΑΚΩΣ πηγαίνουν τακτικότατα "απέναντι" λόγω φθηνής τιμής καυσίμων, αλλά κυρίως λόγω τζόγου και καζίνων!
   Καζίνων που συχνά καλούν Έλληνες τραγουδιστές τα Σαββατοκύριακα ως "κράχτες" & δέλεαρ των αφελών δικών μας τουριστών.
   Η πολιτεία τα γνωρίζει αλλά δεν κάνει κάτι απο παλιά...
   (Άλλοι πηγαίνουν γιά ...οδοντιατρικές εργασίες που συγκριτικώς είναι τζάμπα με τίς εδώ στο κόστος, άλλοι πάνε και γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους με είδη 'σούπερ- μάρκετ'...)

   Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!