Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

Ένας 10χρονος στέλνει ένα γράμμα στην Αγία Παρασκευή..!


Αποτέλεσμα εικόνας για sfanta parascheva si copiii

Το παρών γράμμα το έγραψε ένας μαθητής της Δ' Τάξεως του Δημοτικού, ο Μάριους και απευθύνεται στην Αγία Παρασκευή την Επιβατηνή, την πολιούχο της πόλεως του Ιασίου όπου και αναπαύεται το σεπτό της λείψανο.


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


8-10-2019
Θέμα
Γράμμα προς την Αγία Παρασκευή

Αγία Παρασκευή
Δεν υπήρξε προσευχή που να μην την εισακούσεις. Γι'αυτό σε παρακαλώ να με συγχωρέσεις, επειδή είμαι ανάξιος της καλωσύνης σου. 

Βοήθησε με να κάνω το θέλημα του καλού Θεού και της Παναγίας.

Τι όμορφα τα κανόνισε ο Θεός τα πράγματα στην ζωή μου απ'όταν έχω εσένα δίπλα μου, στις προσευχές μου, Αγία Παρασκευή.

Η προσευχή που απηύθυνα προς εσένα έφτασε στον Θεό και ο Θεός έκανε το θαύμα.Θεράπευσε την μαμά μου από μια πολύ βαριά αρρώστεια(καρκίνο)

Με αγάπη

Μάριους"Ιωάννης Καποδίστριας"

2 σχόλια:

 1. Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς: Με ποιόν τρόπο νικούν οι Χριστιανοί;


  Αυτός ο κόσμος είναι πεδίο μάχης στο οποίο συνέχεια δίδεται ο αγώνας για τον Χριστό και ενάντια στο Χριστό.
  Εκείνοι που είναι από τον Θεό παλεύουν για τον Χριστό και νικούν εκείνους που είναι ενάντια στον Χριστό, τους νικούν με τον Χριστό-Θεό που είναι μέσα τους. Αυτός είναι στους ανθρώπινους κόσμους μας ο μόνος Νικητής της αμαρτίας, του θανάτου και του διαβόλου.

  Ο,τιδήποτε προέρχεται απ’ αυτά και εργάζεται γι’ αυτά, είτε αυτό είναι επιστήμη, ή πολιτισμός, ή θρησκεία, ή τέχνη, ή φιλοσοφία, ή κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα έχει νικηθεί από τον Χριστό.

  Οι σκλάβοι των αντιχριστιανικών ιδεών (και είναι πάντα του αντιχρίστου) είναι ποικίλοι και πολυάριθμοι, και μ’ όλα τα μέσα μάχονται ενάντια στον Χριστό.

  Πράγματι, «ότι ουκ έστιν η πάλη προς αίμα και σάρκα, αλλά προς τας αρχάς, προς τας εξουσίας, προς τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, προς τα πνευματικά της πονηρίας εν τοις επουρανίοις» (Εφεσ. Στ΄ 12).

  Η πανοπλία της πάλης μας είναι οι ευαγγελικές αρετές: η μακροθυμία, η αγάπη προς τους εχθρούς, η προσευχή, η νηστεία, η αλήθεια, το δίκαιο, η καλωσύνη, η πραότητα, η ταπεινοφροσύνη και άλλα (βλ. Εφεσ. Στ΄, 13-18).

  Παλεύοντας με τούτα τα όπλα, εμείς πάντα «υπερνικώμεν» με τη βοήθεια του Κυρίου Χριστού, ο οποίος μας αγαπά (Ρωμ. η΄, 37). Γι’ αυτό ο άγιος Θεολόγος ευαγγελίζεται: «Υμείς εκ του Θεού εστε, τεκνία, και νενικήκατε αυτούς, ότι μείζων εστίν ο εν υμίν ή ο εν τω κόσμω».


  Πηγή: π. Ιουστίνου Πόποβιτς, Ερμηνεία των Επιστολών του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, εκδόσεις εν Πλώ.

  Πηγή στο Διαδίκτυο:
  https://www.orthodoxianewsagency.gr/gnomes/me-poion-tropo-nikoun-oi-xristianoi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε Ξ Α Ι Σ Ι Ο !
   Ευχαριστούμε θερμώς και να είστε πάντα καλά.
   Νά έχουμε τήν ευχή του Αγίου Ιουστίνου, ο οποίος σημειωτέον κυνηγήθηκε και ταλαιπωρήθηκε απο το Τιτοϊκό καθεστώς της τότε Γιουγκοσλαυΐας....

   Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!