Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Α θ ε ο λ ό γ η τ ο ς ;.....

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ;

ΕΙΧΑΤΕ (ΑΡΑ ΓΕ) ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ;

ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...

Ο ΜΗΤΡ.ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ....

Την υποστήριξη της Εκκλησίας στην δωρεά οργάνων (!) εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.Νικόλαος σε συνέδριο για την ηθική της ζωής και την οικογένεια, στο οποίο έλαβε μέρος ως εκπρόσωπος της Ελλαδικής Εκκλησίας στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου, παρουσία Ιεραρχών, θεολόγων και ειδικών επιστημόνων....

Ο Έλλην Μητροπολίτης συναντήθηκε στο περιθώριο του συνεδρίου μάλιστα και με τον Πατριάρχης Αντιοχείας κ.Ιωάννη.

'πενταποσταγμα'

https://scripta---manent.blogspot.com/2019/10/scripta-manent_7.html

1 σχόλιο:

  1. Από το κύριο άρθρο: "ΕΙΧΑΤΕ (ΑΡΑ ΓΕ) ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ;".

    Διευκρινίζω από την αρχή, προς αποφυγή παρεξηγήσεων: αγαπώ και εκτιμώ σαν άνθρωπο και σαν ποιμένα, τον αναφερόμενο Έλληνα Μητροπολίτη.

    Εφόσον η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, αποφεύγει συστηματικά να αποφασίσει για το συγκεκριμένο θέμα της δωρεάς οργάνων ( γιατί το αποφεύγει; ), ο κάθε Μητροπολίτης και Ορθόδοξος Χριστιανός πιστεύει ό,τι θέλει ο ίδιος (αυτό σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση, ΔΕΝ εκφράζει υποχρεωτικά το πλήρωμα της Εκκλησίας, δηλαδή ολόκληρη την Εκκλησία).

    Το θέμα της δωρεάς οργάνων στους εγκεφαλικούς νεκρούς, είναι ΚΑΘΑΡΑ Θεολογικό και Πνευματικό, και συνεπώς αφορά ολόκληρη την Ιεραρχία της Εκκλησίας (και όχι μόνο την Ιεραρχία), και όχι μόνο κάποια ειδική επιτροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!