Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΜΑΧΑΙΡΙ ! Οι Φινλανδοί ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ τίς πωλήσεις όπλων στήν Τουρκία! (ΑΚΟΥΝΕ κάτι κουφάλογα εδώ;)



Αποτέλεσμα εικόνας για Antti Rinne,

Hietaparta / pixabay

Freepen.gr 
- Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας Antti Rinne, οι ενέργειες της Τουρκίας επιδείνωσαν την ήδη περίπλοκη ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία και θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν μια νέα προσφυγική κρίση.


Η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Φινλανδίας, με επικεφαλής τους Σοσιαλδημοκράτες, καταδίκασε την τουρκική επίθεση στηn Συρία δεσμευόμενη να σταματήσει όλες τις εξαγωγές όπλων προς την Άγκυρα.

Μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, η κυβέρνηση της Φινλανδίας ενέκρινε τις εξαγωγές 'drones' στην Τουρκία. Τώρα, το Ελσίνκι σταματά όλες αυτές τις εξαγωγές όπλων και καταδικάζει έντονα τις ενέργειες της Τουρκίας!

Αποτέλεσμα εικόνας για Antti Rinne,

"Η κατάσταση είναι σοβαρή. Για τη δική μου περιοχή ευθύνης, σημειώνω τα εξής: Η Φινλανδία δεν εξάγει αμυντικό υλικό σε χώρες που διεξάγουν πολέμους ή παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα », σχολίασε ο υπουργός Άμυνας της Φινλανδίας Antti Kaikkonen (κάτω) από το Κόμμα του Κέντρου. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Antti Kaikkonen

"Προς το παρόν δεν θα χορηγηθούν άδειες εξαγωγής όπλων από τη Φινλανδία προς την Τουρκία. Η κατάσταση διερευνάται επίσης για τις άδειες εξαγωγής όπλων που έχουν ήδη χορηγηθεί », πρόσθεσε ο Kaikkonen.

Η φινλανδική κυβέρνηση εξέδωσε επίσης ένα δελτίο τύπου καταδικάζοντας την τουρκική επίθεση στην Συρία και απαιτώντας τον τερματισμό της επίθεσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Finnish parliament
ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ.

"Η Φινλανδία υποστηρίζει τη δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Jean-Claude Juncker, ζητώντας να σταματήσουν τα μέτρα", ανέφερε το δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με την φινλανδική κυβέρνηση, δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση στη Συρία και τα τουρκικά μέτρα θα μπορούσαν ενδεχομένως να θέσουν σε κίνδυνο τα κέρδη που έγιναν στον αγώνα κατά της Daesh.

"Οι ενέργειες της Τουρκίας επιδεινώνουν την ήδη περίπλοκη κρίση στη Συρία. Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τα αποτελέσματα που θα μπορούσαν να έχουν αυτά τα μέτρα στην ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία", ανέφερε ο πρωθυπουργός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Antti Rinne, στο δελτίο τύπου.

Είπε επίσης ότι η επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα κρίση για τους πρόσφυγες και κάλεσε την ΕΕ να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Ο Antti Rinne επιβεβαίωσε επίσης ότι η Φινλανδία θα σταματήσει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία.

Το 2017, η Φινλανδία εξήγαγε όπλα σε συνολικά 77 διαφορετικές χώρες ύψους σχεδόν 200 εκατομμυρίων δολλαρίων. 
Τα περισσότερα όπλα πωλήθηκαν στην Πολωνία. 

Ωστόσο, η Τουρκία έχει αναδειχθεί ως ένας από τους κορυφαίους εταίρους της Φινλανδίας επίσης, με πωλήσεις αξίας σχεδόν 15 εκατομμυρίων δολλαρίων.

http://www.freepen.gr/2019/10/blog-post_534.html?fbclid=IwAR3Om5NqJRsbgbHnFoDln5Or5pyybBvx-k2qduJNrLyzbw4Tw3omorNltX4

=============

Νεώτερες δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν πώς και η Νορβηγία σταματά τις εξαγωγές της όπλων πρός τήν Τουρκία!
Γιά τους ίδιους ακριβώς λόγους όπως και η Φινλανδία...


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!