Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΝΤΟΥ & ΠΑΝΤΑ π ρ ώ τ ο ι ! Χρυσά και χάλκινα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα pole και aerial sport.



Περισσότεροι από 400 εθνικοί πρωταθλητές προερχόμενοι από 40 χώρες έλαβαν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση εναέριων αθλημάτων στον Καναδά.
Η έφηβη Λυδία Κανελλοπούλου και η νεαρή Σταυρούλα-Λυδία Κόλλια ανέβηκαν στην κορυφή του βάθρου,
...κατακτώντας αντίστοιχα την πρώτη θέση στην κατηγορία Pole Sports Junior Female και Artistic Pole Senior Women, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εναέριων αθλημάτων που διεξήχθη στον Καναδά, από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου.
Η διπλή χρυσή-διάκριση συνοδεύτηκε από διπλή χάλκινη, καθώς η Σταυρούλα-Λυδία Κόλλια, έλαβε επίσης την τρίτη θέση στην κατηγορία Pole Sports Senior Women και η έφηβη Αλτάνα-Χριστίνα Πολυζώη, την ίδια θέση στην κατηγορία Aerial Hoop Junior Mixed. 
Η Ελπίδα Καραούζα για λίγους βαθμούς δεν κατάφερε να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση του βάθρου, κατακτώντας τελικά την τέταρτη θέση στην κατηγορία Aerial Hoop, Novice Female.
«Η ελληνική ομοσπονδία αθλημάτων επί στύλου (HPSF) ξεκίνησε να συμβάλλει στην προσπάθεια της αναγνώρισης του αθλήματος αυτού στα Ολυμπιακά αθλήματα από το 2016.
Φέτος είδαμε την προσπάθεια αυτή να εκτοξεύεται ψηλά με την κατάκτηση τεσσάρων μεταλλείων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εναέριων αθλημάτων στον Καναδά.
Αυτά τα παιδιά με την ατομική τους προσπάθεια και την συμβολή όσων μπορούσαν να βοηθήσουν μπόρεσαν και ανέβασαν την Ελλάδα ένα σκαλί ψηλότερα στον παγκόσμιο αθλητισμό», αναφέρει με ενθουσιασμό στο 'makthes.gr', ο αντιπρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας αθλημάτων επί στύλου Χρήστος Παραστατίδης.
Οι επιτυχίες αποκτούν μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς ότι το άθλημα δεν είναι ακόμα αναγνωρισμένο στη χώρα μας και δεν υπάρχει κάποια επιχορήγηση καθώς και οι σπόνσορες είναι ελάχιστοι.
Φέτος η ελληνική αποστολή εκπροσωπήθηκε από έξι αθλήτριες, ανάμεσά τους και οι Μάρη Γεωργαντά (Pole Sport, Masters 40+ Women) και Ελένη Εντσεάνου (Pole Sport, Novice Female)οι οποίες κατέκτησαν αντίστοιχα τη 14η θέση.
Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα «World Pole and Aerial Championships», συμμετείχαν περισσότεροι από 400 εθνικοί πρωταθλητές, προερχόμενοι από 40 χώρες του κόσμου.


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. Εύγε στα κορίτσια μας,και εις ανώτερα.Τα συγχαρητήριά μας επίσης σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!