Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Ας βοηθήσουμε μία σημαντική πρωτοβουλία του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών για την ταυτοποίηση των νεκρών του Έπους του 1940-41.Μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα τη διαδικασία ταυτοποίησης των εντοπισμένων οστών των πεσόντων του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια 1940 - 41, στην Αλβανία. 
Αποτέλεσμα εικόνας για 401 νοσοκομειο

Δυστυχώς η διαδικασία αυτή, η οποία για κάποιους είναι σκοπός ζωής, δεν έχει τύχει αρμόζουσας προσοχής και ανάλογης προβολής από τους ιθύνοντες, και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα η προσέλευση των συγγενών προκειμένου να λάβουν μέρος στην διαδικασία αυτή, να είναι μικρή και πολύ μικρότερη της αναμενόμενης.

Αποτέλεσμα εικόνας για 401 νοσοκομειο

Από τους 8000, κατά προσέγγιση, πεσόντες, έχει γίνει δειγματοληψία αίματος μόνο για 1500 περίπου περιπτώσεις, ενώ πολλοί πολίτες αγνοούν παντελώς τη δυνατότητα αυτή, μιας και δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη, οργανωμένη εκστρατεία ενημέρωσης και προώθησης του σκοπού αυτού, ούτε από το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για 401 νοσοκομειο

Αναφορικά με τη διαδικασία ταυτοποίησης, αυτή είναι απλή και σύντομη μιας και δίνεται προτεραιότητα αιμοληψίας στους πολίτες οι οποίοι επισκέπτονται το νοσοκομείο για τον σκοπό αυτό. 

Οι ψυχές όλων εκείνων των ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη, λαχταρούν να διανύσουν την τελευταία τους διαδρομή, πριν ησυχάσουν για πάντα στο δικό τους κοιμητήριο. 

Ας βοηθήσουμε όλοι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή το ταχύτερο δυνατόν και να αποδοθούν τα δέοντα από την Πολιτεία. 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλ. 210-7494749 του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (Κέντρο Μοριακής Βιολογίας, κ. Παν. Μενούνος).

Ζ.Β.

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!