Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Η Ευρώπη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ε Τ Ο Ι Μ Η για τεχνολογία αναγνωρίσεως προσώπου......



ΔΗΛΑΔΗ Ο ....ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝΤΟΣ, ΤΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝΤΙ.....
Πολλά τα ερωτήματα αλλά και τα στοιχήματα για το νέο σχέδιο της 'Κομισσιόν'.
Η Ευρώπη δεν είναι πραγματικά έτοιμη για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. 
Αυτή είναι η ετυμηγορία του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του οποίου η έκθεση έκτασης 36 σελίδων που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη και αναφέρει, ότι η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρότερους κανόνες για την χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας από τα κράτη, είτε πρόκειται για τα εθνικά σύνορα είτε για τους δημόσιους χώρους.

Αποτέλεσμα εικόνας για αναγνώριση προσώπου

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς με βάση την Βιέννη οι οποίοι έχουν εμπλοκή στο ζήτημα τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, δεδομένης της τεχνολογίας αλλά και της έλλειψης εμπειρίας, υπάρχουν πολλές παράμετροι οι οποίες πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά πριν αναπτυχθεί ένα τέτοιο σύστημα που να ακουμπάει πτυχές της προσωπικής ζωής. 

Σχετική εικόνα

Η ομάδα που αναλύει ζητήματα από την τεχνητή νοημοσύνη μέχρι τα δικαιώματα των παιδιών, στην έκθεσή της αναφέρει ότι οι αστυνομικές Αρχές διαφόρων κρατών της Ε.Ε. πολλαπλασιάζουν τις δοκιμές αναγνώρισης προσώπου σε πόλεις όπως Βερολίνο, η Νίκαια και το Λονδίνο, αλλά και στα αεροδρόμια του Άμστερνταμ, του Δουβλίνου και του Παρισιού.

Αποτέλεσμα εικόνας για αναγνώριση προσώπου

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τεχνολογίες αναπτύχθηκαν από ιδιωτικές επιχειρήσεις και προσαρμόστηκαν για κράτη ή εταιρείες, δεν έχουν ακόμη παρουσιάσει κενά σε ζητήματα ασφαλείας.

Η νέα Κομισσιόν η οποία ξεκινάει τις εργασίες της σε λιγότερο από ένα μήνα, έχει θέσει ως στόχο σχέδιο για την ανοικοδόμηση μιας Ευρώπης «κατάλληλης για την ψηφιακή εποχή», κάτι που θα μετουσιωθεί σε έγγραφο το οποίο θα περιγράφει λεπτομερώς τα βήματα που πρέπει να λάβει η Ε.Ε. για να μπορέσει να εξελιχθεί και να ενσωματώσει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για αναγνώριση προσώπου

Παράλληλα, ειδική έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων αναφέρει ότι η Ε.Ε. πρέπει να ενισχύσει το πλαίσιο της, τους νόμους, τους κανόνες προμηθειών για τις τεχνολογίες αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που ενυπάρχουν στην αναγνώριση προσώπου....

Σχετική εικόνα


Αποτέλεσμα εικόνας για αναγνώριση προσώπου

http://greeknation.blogspot.com/2019/11/blog-post_196.html#more

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!