Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ.... «Ιερό» φυλλάδιο για την αποτέφρωση: «Τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα, ή άχρηστα αντικείμενα»!

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με μέλη της Ιεράς Συνόδου

ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...
ΕΝΩ ΣΕ "ΑΛΛΑ" ΔΕΝ ΑΡΓΟΥΝ....
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος καταγγέλλει την καύση των νεκρών, διαμηνύοντας ότι «τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα, δεν είναι άχρηστα αντικείμενα».

Τετρασέλιδο φυλλάδιο για το ζήτημα της αποτέφρωσης έδωσε στη δημοσιότητα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
«Τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα. 
Δεν είναι άχρηστα αντικείμενα, τα οποία πρέπει να παραδοθούν στη φωτιά και στον θρυμματισμό, δηλαδή σε ένα βίαιο αφανισμό» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Κάνει δε, λόγο για μία διαδικασία, η οποία «δεν διαφέρει και πολύ από την ανακύκλωση απορριμμάτων».
«Για το ήθος της Εκκλησία μας, αυτή η διαδικασία μηχανικού αφανισμού του σώματος δεν τιμά τον νεκρό. 

Η Εκκλησία αρνείται ότι είναι αξιοπρεπές για τον κεκοιμημένο άνθρωπο να καεί σε κλίβανο και να θρυμματισθεί σε μίξε
ρ» σημειώνεται, παράλληλα, στο επίμαχο φυλλάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αναφανδόν ταχθεί εναντίον της αποτέφρωσης των νεκρών, κάτι το οποίο επισφραγίστηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η Ιερά Σύνοδος διευκρινίζει ότι «προφανώς όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν την παράδοση της Εκκλησίας, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την αποτέφρωση, οπότε δεν θα τύχουν Εξοδίου Ακολουθίας (Κηδείας) από την Εκκλησία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της 4ης, 5ης και 6ης Νοεμβρίου, οι Ιεράρχες είχαν αποφασίσει να συντάξουν φυλλάδιο, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για την καύση και την αποτέφρωση των νεκρών.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος εμμένει ως οφείλει στην δογματική διδασκαλία της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Αγίας μας Εκκλησίας που τελεί υπό το φως της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» είχε ξεκαθαρίσει, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν.


"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!